واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ فروردين ۱۳۹۳ (۱۰:۲۷ق.ظ)
ظرفيت نيروگاهي ايران از ٧٠ هزار مگاوات فراتر رفت معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي از افزايش ظرفيت نيروگاهي ايران به بيش از ٧٠ هزار مگاوات خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، هوشنگ فلاحتيان در نشست معاونان و مديران ارشد وزارت نيرو با رييس جمهوري که در محل ساختمان ستادي اين وزارتخانه برگزار شد، با بيان اين که ظرفيت نيروگاهي ايران هم اکنون به بيش از ٧٠ هزار و ٣٠٠ مگاوات رسيده است، گفت: هم اکنون ١١٠ نيروگاه ازجمله ٢٦ نيروگاه مربوط به بخش خصوصي در کشور فعال است و بيش از ٤٥ درصد برق کشور توسط نيروگاههاي متعلق به بخش خصوصي توليد ميشود.
وي با بيان آن که توليد ناويژه برق در کشور از حدود ١٧٨ ميليارد کيلووات ساعت در سال ٨٤ به ٢٦٥ ميليارد کيلووات ساعت در پايان سال گذشته رسيده است، افزود: شمار مشترکان برق ايران نيز در اين دوره از ١٩,٦ ميليون مشترک به ٣٠.٣ ميليون مشترک رسيده است و هرساله شمار مشترکان برق کشور ١.٥ ميليون فقره افزايش مييابد.
به گفته وي، نياز مصرف برق کشور نيز در اين دوره از ٣٢ هزار مگاوات به ٤٦ هزار و ٣٤٤ مگاوات رسيده و مصرف برق کشور در سال گذشته ٦,٦ درصد درمقايسه با سال پيش از آن رشد داشته است.
فلاحتيان همچنين از رشد حجم صادرات برق ايران از ٢,٧٦ ميليارد کيلووات ساعت در سال ٨٤ به ١١.٧٧ ميليارد کيلووات ساعت در پايان سال گذشته خبر داد و تصريح کرد: در اين مدت، ميزان واردات برق نيز از دو ميليارد کيلووات ساعت به ٣.٧ ميليارد کيلووات ساعت رسيده است.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي با بيان اين که هم اکنون ١٧ هزار مگاوات نيروگاه گازي قابل تبديل به نيروگاه سيکل ترکيبي در کشور وجود دارد، گفت: در اين زمينه، پارسال قراردادهايي به روش BOT با بخش خصوصي منعقد شده است که در صورت اجرا، بازده اين نيروگاهها از ٣١ به ٤٩ درصد افزايش خواهد يافت.
وي در ادامه، ظرفيت کنوني نيروگاههاي بادي و خورشيدي کشور را ٢٠٠ مگاوات اعلام کرد و گفت: براساس برنامه ريزي پنج ساله، ظرفيت نيروگاههاي تجديدپذير به پنج هزار مگاوات و در افق ١٣٩٩ به هفت هزار مگاوات افزايش خواهد يافت.
فلاحتيان افزود: تاکنون ظرفيتهاي کشور براي ايجاد نيروگاههاي بادي تعيين و ١٠٠ هزار ميليارد ريال قرارداد به روش BOT با بخش خصوصي منعقد شده است، ضمن آن که نصب پانلهاي خورشيدي بر بام مساجد، مدارس، جاهاي عمومي و خانه ها در دستورکار است و ٥٠ درصد از هزينه موردنياز براي ايجاد واحدهاي خورشيدي در بخش خانگي به صورت کمک بلاعوض توسط دولت تامين ميشود.
وي توسعه نيروگاههاي تجديدپذير را از برنامههاي اولويت دار صنعت برق عنوان کرد و گفت: در مجموع در پنج سال آينده بايد ٣٢ هزار مگاوات ظرفيت جديد نيروگاهي در کشور ايجاد شود.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي همچنين پيک مصرف برق را براي تابستان امسال نزديک به ٥٠ هزار مگاوات پيشبيني و ابراز اميدواري کرد که با همکاري مردم و صنايع، تابستان امسال بدون مشکل در تامين برق سپري شود.
وي گفت: وزارت نيرو بنا دارد بار صنعت برق را از دوش دولت بردارد و اين کار به راحتي امکانپذير است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]