محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845203641
انتخابات افغانستان و آینده طالبان در گفت وگو با کارشناس افغان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
انتخابات افغانستان و آینده طالبان در گفت وگو با کارشناس افغان کابل – ایرنا – ˈوحید مژدهˈ کارشناس سیاسی افغان و آشنا به مسائل مرتبط با گروه طالبان در گفتگو با ایرنا در کابل به بررسی دورنمای سیاسی افغانستان پس از انتخابات و آینده طالبان و حضور نیروهای خارجی در افغانستان پرداخت.
به گزارش ایرنا از کابل، در سالهای ابتدایی دهه 90 میلادی با سقوط آخرین دولت کمونیستی میراث شوروی در کابل، و با آغاز کشمکش های داخی میان نیروهای مجاهدین، بجز بخش هایی از شمال افغانستان که تحت کنترل احمد شاه مسعود قرار داشت و نیز شهر هرات در غرب افغانستان که از آرامشی نسبی برخوردار بود، بقیه بخش های افغانستان ناآرامی های زیادی را شاهد بود.
هسته های اولیه گروه طالبان در چنین شرایطی در شهر قندهار تشکیل شد؛ شمار جنگجویان عضو این گروه خیلی زود افزایش یافت و این گروه اولین فعالیت نظامی عمده خود را در سال 1994 انجام داد و شهر قندهار را در اختیار گرفت.
در همان سال طالبان کنترل 12 استان از 34 استان افغانستان را به دست گرفت. طالبان در سپتامبر 1996 کابل را نیز تسخیر کرد و تا دسامبر 2001 با عنوان امارت اسلامی افغانستان حکومت کرد هر چند تنها سه کشور عربستان، پاکستان و امارات عربی متحده آن را به رسمیت شناختند.
حکومت طالبان در پاییز سال 80 (2001) در حمله نظامی ائتلاف تحت رهبری آمریکا سرنگون شد و از آن زمان تا کنونی به عنوان یک نیروی شورشی و عامل ناامنی و خشونت در افغانستان باقی مانده است.
دولت آمریکا ناامید از شکست نظامی طالبان، در ژوئن سال 2013 (تیر 92) درصدد مذاکره با این گروه شورشی برآمد. پیش از آن نیز در مذاکراتی غیررسمی در اواخر 2011 آمریکا با انتقال پنج زندانی طالبان از گوانتانامو به حبس تحت نظارت در قطر موافقت کرد. طالبان در بیانیه ای که از تلویزیون قطر پخش شد اعلام کرد که خواستار لطمه زدن به کشورهای دیگر از خاک افغانستان نیست و خواستار مذاکره با سایر افغان ها است.
ظاهرا این تعهدات، موافقت آمریکا با گشایش دفتر طالبان در دوحه پایتخت قطر را به همراه داشت. باراک اوباما این توافق را گامی اولیه و فرایندی موازی برای فرایند گذار در افغانستان که به شکل نظامی در جریان بود، نامید.
هر چند گشایش دفتر طالبان در قطر امیدهایی را برای مذاکره با طالبان و صلح در افغانستان ایجاد کرد اما بر افراشته شدن پرچم امارت اسلامی طالبان در این دفتر همه توافق ها به هم ریخت. مذاکرات آمریکا و طالبان برگزار نشد و چند روز بعد طالبان به کاخ ریاست جمهوری افغانستان در قلب کابل حمله کرد.
پس از آن در بهمن ماه 92 و در حالی که افغانستان برای انتخابات ریاست جمهوری آماده می شد، دولت افغانستان اخبار منتشر شده مبنی بر توافق پنهانی میان دولت این کشور و طالبان را تایید و نتایج آن را نیز رضایت بخش خواند.
حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان شرکت در مذاکرات سری با گروه طالبان برای پیوستن به مذاکرات صلح را پذیرفت. سخنگوی کرزی گزارش منتشر شده در رویترز مبنی بر مذاکره میان نمایندگان دولت و طالبان را تایید و نتایج آن را امیدبخش خواند.
طبق گزارش های منتشر شده ، این مذاکرات به مدت سه روز در دبی برگزار شد که در آن نمایندگان طالبان از دوحه به امارات سفر کرده بودند.
کرزی در آستانه ترک ارگ ریاست جمهوری افغانستان در یک مصاحبه خبری با بیان اینکه طالبان زاده استراتژی غرب است که می خواست در برابر شوروی از ابزار دین استفاده کند، گفت: طالبانی که ابزار سیاست دیگران نباشند از نظر من قابل مذاکره هستند و تا کنون با این افراد مذاکراتی داشته ایم.
وی می افزاید: اگر طالبان را از قیدهایشان آزاد کنیم و آنها را پای میز مذاکره بنشانیم می توانیم شاهد مذاکرات صلح و شکل گیری تحرک جدی در افغانستان باشیم.
کرزی گفت: به نظر می رسد جنگ آمریکا در افغانستان از ابتدا برای مقابله با طالبان نبوده اما برای این سوال که آمریکا چه هدفی را از این حرکت دنبال کرده است، پاسخی ندارم.
اکنون با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و حضور چشمگیر مردم افغانستان در پای صندوق های رای، بسیاری از کارشناسان این امر را به معنای یک نه بزرگ به طالبان و تاکید بر سازوکارهای قانونی و مسالمت آمیز در فرایندهای سیاسی افغانستان می دانند.
اما آیا طالبان به فرایند سیاسی افغانستان احترام خواهد گذاشت و دولت برآمده از رای مردم را به رسمیت خواهد شناخت. در غیر این صورت ، طالبان تا چه حد می تواند دولت را تحت فشار قرار دهد. آیا طالبان درصورت خروج کامل نیروهای نظامی خارجی از افغانستان، سلاح خود را بر زمین می گذارد و به رویه سیاسی می پردازد یا آنگونه که برخی کارشناسان غربی می گویند ممکن است حتی بر شدت حملات خود برای به دست گرفتن دوباره قدرت از راه زور دست به کار شود؟
انتخابات افغانستان آنگونه که اکثر کارشناسان و هیات ناظران اتحادیه اروپا گفته است، به معنای شکست گروه طالبان بوده یا این گروه هنوز می تواند در صحنه افغانستان حرف هایی برای گفتن داشته باشد؟
اینها سوالاتی است که در گفتگو با وحید مژده کارشناس سیاسی افغان مطرح کردیم.
وحید مژده در باره توافق امنیتی افغانستان با آمریکا و چشم انداز خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان گفت: خود آمریکایی ها بارها گفته اند که نیازی به این قرارداد ندارند زیرا قراردادی قبلا با دکتر عبدالله و یونس قانونی امضا کرده اند، همان قرارداد تاریخی ندارد و می توانند تا هر وقتی بخواهند در افغانستان باقی بمانند.
وی افزود: مساله مهم این است که آمریکا واقعا از این قرارداد به دنبال چیست؟ اگر آمریکا به دنبال صلح و ثبات در افغانستان است نیازی به چنین چیزی نیست. آقای کرزی هم همین را می گوید. کرزی می گوید اگر در افغانستان صلح برقرار نشود و این قرارداد امضا شود به معنای تداوم جنگ در افغانستان است بنابراین از آمریکایی ها خواسته که مذاکرات را قبل از امضای قرارداد با طالبان آغاز کنند.
مژده گفت:اما تعدادی از نامزدها به امید حمایت آمریکا پس از به قدرت رسیدن، اعلام کرده اند که این قرارداد را با آمریکا امضا می کنند، اما من فکر می کنم که امضای این قرارداد همانطور که کرزی گفته و من هم با آن موافقم ، اگر با یک توافق جمعی نباشد و بخشی از مردم افغانستان به آن راضی نباشد در این صورت این قرارداد جز تداوم جنگ نتیجه دیگری نخواهد داشت.
این کارشناس افغان در باره عملکرد نیروهای امنیتی افغان در جریان انتخابات و لزوم خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان گفت: آمریکایی ها در مجموع از ابتدای کار متوجه این مساله بودند که ممکن است افغان ها به این مرحله برسند بنابر این باید نقاط ضعفی برای افغانستان باقی می گذاشتند که افغانستان نگوید ما دیگر به شما نیازی نداریم.
وی افزود: به عنوان مثال اینها نیروی هوایی افغانستان را اصلا ایجاد نکردند. به همین دلیل باید تمام پایگاههای هوایی افغانستان پس از سال 2014 در اختیار آمریکا باشد و آنان بگویند که شما نیاز دارید و ما برای حمایت هوایی از شما در اینجا هستیم.
مژده ادامه داد: هدف آمریکایی همین بود و الان بعضی از دست نشانده های آمریکا در افغانستان می گویند اگر آمریکا برود نیروهای ما پشتیبانی هوایی ندارند و بنابر این ما باید پایگاههای آمریکا را در افغانستان قبول کنیم.
این کارشناس همچنین در باره فعالیت طالبان در جریان انتخابات و آینده این گروه شورشی گفت: طالبان به عنوان یک نیروی نظامی در افغانستان وجود دارد و به هر حال شکی نیست که در جریان انتخابات بخش هایی از کشور را ناامن ساختند. شکی نیست که انتخابات در تمام نقاط افغانستان انجام نشد و علیرغم تبلیغات، در بخش بزرگی از جنوب افغانستان انتخابات برگزار نشد یا عده زیادی از مردم به دلیل ترس و نگرانی در انتخابات شرکت نکردند.
وی افزود: این انتخابات یک مساله را نشان داد و آن اینکه طالبان باید در روش خود تجدید نظر کند یعنی این را بپذیرند که در آینده اگر بخواهند در فرایند سیاسی گنجانده شوند مجبورند که انتخابات را بپذیرند. اما من در برخی سایت های مرتبط با طالبان مطالبی دیدم که البته نمی دانم این نوشته نمایانگر تفکر و سیاست رهبری طالبان است یا نظرات شخصی برخی اعضای آن است.
وی افزود: آنان در این نوشته ها اصلا انتخابات را خلاف شریعت عنوان کردند که اگر چنین باشد بخشی از افغانستان از رای دادن به این دلیل محروم می شود که از نظر آنان خلاف شریعت است و این یک مساله سیاسی است.
مژده گفت: به هر حال فکر می کنم این چالش سختی برای طالبان هم خواهد بود . آنان باید یا با شرایط جدید بسازند و کنار بیایند یا جنگی را ادامه بدهند که هیچ ثمری نخواهد داشت و یک گروه شورشی باقی بمانند. پس ما در نتیجه این انتخابات تحولات متعددی را شاهد هستیم.
مژده در ارتباط با احتمال ایجاد دودستگی در طالبان گفت: تا زمانی که نیروهای خارجی در افغانستان باشند ، من چنین احتمالی برای دودستگی و شکاف در طالبان نمی بینم. تنها دلیلی که طالبان را تا کنون متحد نگه داشته، حضور نیروهای خارجی است.
وی افزود: در عین حال نیروهای خارجی در افغانستان بخصوص در جنوب و شرق افغانستان جنایات هولناکی مرتکب شده اند که هنوز یک درصد این جنایات افشا نشده است. کارهای انجام شده، انگیزه ای شده برای اینکه افراد و حتی جوانان کم سن و سال حاضر شوند جان خود را از دست بدهند و خود را منفجر کنند. در این مورد تحقیقی نشده و کسی هم اجازه ندارد تحقیق کند. همواره گفته می شود که مدارس پاکستان است که اینها را شستشوی مغزی می دهند. مسائل پشت پرده زیادی وجود دارد که افشا نشده است و امیدواریم روزی دنیا متوجه شود چه جنایاتی در افغانستان اتفاق افتاده که چنین انگیزه هایی را خلق کرده است.
کارشناس سیاسی افغان در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص توقف یا تشدید حملات طالبان در صورت خروج کامل نیروهای خارجی گفت: مساله این است که طالبان تجربه جنگ های طولانی را در افغانستان دارند. بر اساس صحبت هایی که با رهبران طالبان داشته ایم می دانیم که آنها از دوران حکومت خود خاطره خوشی ندارند و از خود انتقاد می کنند چنانکه برخی از رهبران آنها در کابل دانشگاه ایجاد کرده اند و دختران و پسران در آنجا درس می خوانند.
وی افزود: همانطور که در 12 سال گذشته افغانستان تغییر کرده، طالبان هم تغییر کرده اند و من فکر می کنم اگر نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند دیگر بهانه ای برای جنگ وجود نخواهد داشت و حتی اگر برخی افراد در طالبان بخواهند جنگ را ادامه دهند در این صورت منزوی می شوند و به گروههای کوچکی تبدیل خواهند شد.
مژده گفت: اگر نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند یا اعلام کنند در فلان تاریخ مثلا سال 2016 خارج می شوند فرصت خوبی است برای آغاز مذاکرات و طالبان هم که به قطر رفتند هدفشان همین بود که قدم هایی برای خروج نیروهای خارجی و آغاز گفتگوهای بین افغانی برداشته شود.
وی در خصوص مطالب منتشر شده در رسانه های غربی مبنی بر احتمال پیشروی طالبان در صورت خروج نیروهای آمریکایی، گفت: ما با این سیاست های غرب آشنا هستیم که ایران هراسی هم نمونه ای از این سیاست است که غربی ها دنبال می کنند.
وی افزود: این سیاستی است که ما هم در سطح بین المللی و هم در بعد کوچکتر در افغانستان شاهد آن هستیم. اگر چنین نمی بود چرا وقتی که طالبان برای مذاکرات به قطر رفتند آمریکا مذاکرات را متوقف کرد؟
طالبان به همین شرط رفتند که دولتی مورد قبول همه در افغانستان ایجاد شود. اما آمریکایی ها کار را نیمه تمام گذاشتند و دروازه مذاکرات را بستند. آقای کرزی می گوید آمریکایی ها هم کلید صلح را در دست دارند و هم کلید جنگ را و حقیقت امر همین است که فرایند صلح را به قطر بردند و در آن را بستند.
از این کارشناس افغان در باره پیام انتخابات افغانستان می پرسیم که او در جواب می گوید: بدون تردید آنچه دیروز در افغانستان اتفاق افتاد حامل پیامی بود مبنی بر اینکه در حقیقت مردم افغانستان با رفتن به پای صندوق های رای نشان دادند که می خواهند دست به دست شدن قدرت در افغانستان دیگر از راه خشونت نباشد و معیار خواست و رای مردم باشد؛ این پیامی بود که به مخالفان مسلح داده شد؛ پیامی به طالبان بود که گفته بودند مردم باید انتخابات را تحریم کنند.
وی افزود: نکته دوم این بود که نیروهای امنیتی افغان نشان دادند توان تامین امنیت را دارند در صورتی که به آنان اعتماد شود ، این مساله نشان می دهد که نیازی نیست افغانستان با آمریکا قرارداد امنیتی امضا کند و از آمریکا بخواهد که امنیت را تامین کند. این یک پیام است اما این پیام نادیده گرفته شده زیرا آمریکایی های و اکثریت تحت نفوذ آنان در افغانستان هم تلاش می کنند این مساله را اصلا مطرح نکنند.
وی می افزاید: به هر حال این انتخابات برگزار شد اما من نگران پس لرزه های انتخابات هستم و اینکه این شور و شوق انتخاباتی بزودی جای خود را به نگرانی ها و چالش های بعدی بدهد.
این کارشناس افغان تاکید می کند: این انتخابات در همین مقطع یک تحول مثبت است . مردم نشان دادند که باید تحولی از راه مسالمت آمیز ایجاد شود و به خشونت نه گفتند. اما مهم این است که بعدا چه روی می دهد. مشکل بزرگ این است که ما از یک مرحله گذشتیم اما وقتی که انتخابات به دور دوم می رود، چهره اصلی این انتخابات مشخص می شود. همان آسیب هایی را داریم که این انتخابات آن را پوشانده بود در مرحله دوم ظاهر می شود و شما می بینید که چطور افغانستان از نگاه قومی به دو طرف تقسیم می شود من حدس می زنم و پیش بینی می کنم که شاید چنین مرحله ای را شاهد باشیم.
وی گفت اگر انتخابات با تخلفات بزرگی همراه باشد و اعلام نتایج تنش هایی ایجاد کند، در این صورت بدون شک احساس یاس بزرگی به مردم دست خواهد داد.
آساق**1078**1501
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
سخنگوی والی «فاریاب» در گفتوگو با فارس خبر داد کشته شدن یک فرمانده ارشد طالبان در شمال افغانستان
سخنگوی والی فاریاب در گفتوگو با فارس خبر دادکشته شدن یک فرمانده ارشد طالبان در شمال افغانستانسخنگوی والی ولایت فاریاب در شمال افغانستان از کشته شدن یک فرمانده ارشد طالبان و 6 نفر از دیگر اعضای این گروه در این ولایت خبر داد احمد جاوید سخنگوی والی ولایت فاریاب در شمال افغانستانسخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در گفتوگو با فارس: شمارش آرای ولایات پایان یافت/هیچ کاندیدی پیشتاز نی
سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در گفتوگو با فارس شمارش آرای ولایات پایان یافت هیچ کاندیدی پیشتاز نیستسخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان با اشاره به پایان شمارش آرا در ولایتهای این کشور اظهار داشت شمارش آرا در ولایات پایان یافته اما نتایج به تایید این کمیسیون نرسیمهمترین رویدادهای امنیتی افغانستان کشته شدن بیش از 70 شبهنظامی طالبان/آزاد شدن 34 کارمند کمیسیون انتخابات
مهمترین رویدادهای امنیتی افغانستانکشته شدن بیش از 70 شبهنظامی طالبان آزاد شدن 34 کارمند کمیسیون انتخاباتکشته شدن بیش از 70 شبهنظامی طالبان در مناطق مختلف آزاد شدن 34 کارمند کمیسیون انتخابات درگیری در 2 منطقه غزنی از رویدادهای مهم امنیتی امروز افغانستان هستند به گزارش خبرنگاکارشناسان و سیاستمداران مصری در گفتوگو با فارس: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری موجب بازگشت آرامش و ثبات به مصر
کارشناسان و سیاستمداران مصری در گفتوگو با فارس برگزاری انتخابات ریاست جمهوری موجب بازگشت آرامش و ثبات به مصر خواهد شدمصر درحالی همچنان روزهای ناآرامی را پشت سر میگذارد که کارشناسان و سیاستمداران مصری بر این باورند که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب رئیس جمهوری منتخب موجهمگام با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان/189 پارلمان افغانستان: با نظارت بر انتخابات آینده از بروز مشکلات جلوگ
همگام با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان 189پارلمان افغانستان با نظارت بر انتخابات آینده از بروز مشکلات جلوگیری میکنیمبرخی از اعضای پارلمان افغانستان با اشاره به مشکلات بوجود آمده در سومین دور انتخابات این کشور اظهار داشتند که بایستی با نظارت منظم از بروز مشکلات در انتخابات آیمعرفی زمان اعلام نتایج انتخابات افغانستان/ 49 عضو طالبان کشته و زخمی شدند
بین الملل آسیا اقیانوسیه معرفی زمان اعلام نتایج انتخابات افغانستان 49 عضو طالبان کشته و زخمی شدند معرفی زمان اعلام نتایج انتخابات و کشته و زخمی شدن 49 عضو طالبان از جمله خبرهای مرتبط با افغانستان به شمار می رود به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسکای نیوز رئیس کمیسیون انتخابات36عضو طالبان روز برگزاری انتخابات در استان فاریاب افغانستان کشته شدند
36عضو طالبان روز برگزاری انتخابات در استان فاریاب افغانستان کشته شدند کابل- ایرنا - استاندار فاریاب افغانستان از کشته شدن 36 عضو گروه طالبان و زخمی شدن 6 تن دیگر از اعضای این گروه در روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای استانی این کشور در استان فاریاب خبر داد به گزارش ایرسازمان ملل حمله طالبان به دفتر کمیته انتخابات افغانستان را محکوم کرد
سازمان ملل حمله طالبان به دفتر کمیته انتخابات افغانستان را محکوم کرد نیویورک ایرنا- معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل درافغانستان حمله نیروهای طالبان به دفتر کمیته مستقل انتخابات افغانستان در کابل را بشدت محکوم کرد و گفت حمله به شهروندان غیر نظامی را نقض مقررات بین المللی وتأثیر نتایج انتخابات افغانستان بر کشورهای همسایه از نگاه کارشناسان تاجیک
تأثیر نتایج انتخابات افغانستان بر کشورهای همسایه از نگاه کارشناسان تاجیککارشناسان تاجیک بر این باورند که انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان بر فضای سیاسی کشورهای همسایه این کشور تأثیرگذار خواهد بود و برگزاری انتخاباتی آزاد و شفاف میتواند منجر به حل بسیاری از تنشها در منطقه شودعضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتوگو با فارس: تحویل مرزبانان ایرانی از مرز افغانستان سرپوشی برای کمکاری پاکس
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتوگو با فارس تحویل مرزبانان ایرانی از مرز افغانستان سرپوشی برای کمکاری پاکستان استعضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت تحویل مرزبانان ایرانی از مرز افغانستان سرپوشی برای کم کاری پاکستان است سید باقر حسینی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارهمگام با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان/۱۶۳ نماینده پارلمان افغانستان: حضور گسترده مردم در انتخابات «نه» بزرگ
همگام با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان ۱۶۳نماینده پارلمان افغانستان حضور گسترده مردم در انتخابات نه بزرگ به طالبان استعضو پارلمان افغانستان حضور پرشور و گسترده مردم افغانستان در انتخابات را بیسابقه خواند و اظهار داشت این حضور پیامی است برای آنانی که این مردم را در صورت شرکتهمگام با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان/141 شهروندان «غزنی» بدون ترس از طالبان برای رأیدهی صف کشید
همگام با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان 141شهروندان غزنی بدون ترس از طالبان برای رأیدهی صف کشیدندسخنگوی والی غزنی با اشاره به هشدار چند روز پیش طالبان به مردم این ولایت در مورد شرکت در انتخابات اظهار داشت مردم این ولایت پیش از آغاز رسمی زمان رأیدهی و بی توجه به هشدار طالبانهمگام با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان/170 تهدید والی «بلخ» به تحریم دولت آینده افغانستان
همگام با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان 170تهدید والی بلخ به تحریم دولت آینده افغانستانوالی ولایت بلخ در شمال افغانستان با اشاره به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور اظهار داشت که در صورت تقلب گسترده در انتخابات دولت آینده را تحریم میکنم به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در مبا انتشار بیانیهای سفارت ایران در کابل برگزاری موفقیت آمیز انتخابات در افغانستان را تبریک گفت
با انتشار بیانیهایسفارت ایران در کابل برگزاری موفقیت آمیز انتخابات در افغانستان را تبریک گفتسفارت کشورمان در کابل برگزاری سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی افغانستان را جلوهای از اعمال اراده آحاد مردم افغانستان در تعیین سرنوشت آینده این کشور دانست به گزارش خبفراهم سازی بستر گفتوگو میان ایران و افغانستان، راهکار اصلی احیای تالاب هامون
سهشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸ ۳۹ عضو واحد محیط زیست سازمان ملل گفت مشکل خشکی تالاب هامون در عرصههای بینالمللی مطرح است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه سیستان و بلوچستان حسن پرتو در حاشیه بازدید از تالاب هامون افزود فراهمسازی بستر مناسب برای گفتگو میان ایران«عبدالله عبدالله» در گفتوگو با فارس: افغانستان نیازمند سیاست خارجی متعادل در سطح منطقه و جهان است
عبدالله عبدالله در گفتوگو با فارس افغانستان نیازمند سیاست خارجی متعادل در سطح منطقه و جهان استکاندیدای ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به این که سیاست خارجی دولت فعلی افغانستان از تعادل لازم برخوردار نبوده اظهار داشت افغانستان نیازمند سیاست خارجی متعادل در سطح منطقه و جهان استحمله طالبان به کمیسیون انتخابات افغانستان
حمله طالبان به کمیسیون انتخابات افغانستان کد خبر ۳۸۹۳۵۹ تاریخ انتشار ۰۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۴ - 29 March 2014 مقامات افغانستان اعلام کردند که امروز شنبه شبهنظامیان طالبان دفتر کمیسیون مستقل انتخابات در کابل رامورد حمله قرار دادند به گزارش ایسنا به نقل از سایت خبری لوپوئن صد-
گوناگون
پربازدیدترینها