واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بزرگترین کارخانه تاجیکستان در آستانه ورشکستگی قرار گرفت دوشنبه ـ ایرنا - وزارت مالیات تاجیکستان روز دوشنبه در گزارشی کارخانه آلومینیم این کشور را «در آستانه ورشکستگی» معرفی کرد.
کارخانه آلومینیم تاجیکستان موسوم به «تلکا» بزرگترین کارخانه این کشور و منطقه آسیای میانه است که محصولات آن به جمهوری اسلامی ایران نیز صادر می شود.
وزارت مالیات تاجیکستان در گزارش خود اعلام کرد: این کارخانه به خاطر کاهش قیمت جهانی آلومینیوم و افزایش هزینه های تولید در حالت ورشکستگی قرار گرفته است.
برخی منابع میزان بدهی این کارخانه در سال 2013 میلادی را بیش از 350 میلیون دلار ذکر کرده اند. این میزان بدهی بیش از 53 میلیون دلار بیشتر از سال 2012 میلادی است.
مسوولان کارخانه آلومینیم تاجیکستان به منظور رهایی از بحران ورشکستگی 20 هزار نفر از 30 هزار کارگر خود را کاهش داده است.
مسوولان این کارخانه اعلام کردند: این واحد صنعتی در حالت بسیار دشوار اقتصادی قرار گرفته است و برای رفع مشکلات آن، حداقل به 30 میلیون دلار کمک دولتی نیاز است.
شرکت آلومینیم تاجیکستان در شهر «تورسون زاده» واقع است و مهمترین مجتمع صنعتی این کشور است.
در سوم آوریل 2007 نام این کارخانه از «تاداز» به شرکت آلومینیم تاجیک - تلکا - تغییر یافت.
تاجیکستان معدن سنگ آلومینیم ندارد و مواد خام مورد نیاز این کارخانه باید وارد شود. ساخت این کارخانه سال 1972 میلادی آغاز شد و نخستین واحد ریخته گری آلومینیم در آن در 31 مارس 1975آغاز به کار کرد.
در سامانه اطلاع رسانی حزب نهضت اسلامی تاجیکستان ذکر شد که در سال های گذشته بسیاری از کارشناسان اقتصادی برای رفع مشکلات کارخانه آلومینیم تاجیکستان راهکارهایی ارائه کردند، اما مقامات دولتی آنها را نادیده گرفتند.
وزارت دارایی تاجیکستان از جمله عوامل بروز بحران تولید در این کارخانه را کاهش ارزش آلومینیوم در بازار جهانی و افزایش هزینه های حمل و نقل و عوارض گمرکی عنوان کرده است.
خبرگزاری تاجیکستانی «اوستا» نیز گزارش داد، این کارخانه در سال 2006 میلادی توانسته 416 هزار تن آلومینیوم تولید کند. این کارخانه 40 درصد برق تاجیکستان را مصرف می کند و در سال 2002 مشخص شد که عامل آلودگی آب منطقه است و ازبکستان همسایه تاجیکستان بارها آن را عامیل ایجاد مشکلات بوم شناختی دانسته است.
کارخانه آلومینیم تاجیکستان در سال 2013 میلادی حدود 500 هزار تن آلومینیوم تولید کرد که نسبت به سال 2012 بیشتر از 20 درصد کمتر بود.
کم شدن تقاضا و پایین آمدن قیمت یکی از دلایل کاهش تولید عنوان شده است. ا گر سال 2012 یک تن آلومینیوم در بازار جهانی به طور متوسط دو هزار و 160 دلار خریداری می شد، در سال 2013، هر تن معادل هزار و 830 دلار معامله شد.
وزارت مالیات تاجیکستان برای خروج این کارخانه از شرایط ورشکستگی توصیه کرد تجهیزات و دستگاه های کارخانه آلومینیوم تاجیک با نمونه های مدرن تعویض شود.
آساق**ه.ص**1663**1545
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]