واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بن بست مذاکرات سازش صهیونیست ها را به جان هم انداخت تهران - ایرنا - به بن بست رسیدن مذاکرات سازش میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم وارد ˈجنگ لفظیˈ علیه یکدیگر کرده است .
به گزارش پایگاه خبری صهیونیستی ˈعاروتص شوعˈ، ˈآویگدور لیبرمنˈ وزیر خارجه رژیم صهیونیستی و رییس حزب ˈاسراییل بیتناˈ اخیرا گفته است، حزبش تحت هیچ شرایطی به آزادی تعداد دیگری از اسرای فلسطینی تن نمی دهد و چنانچه کابینه این رژیم نسبت به این کار اقدام کند، وی حزب خود را از کابینه خارج خواهد کرد و این امر به احتمال فراوان برگزاری انتخابات مجدد را به همراه خواهد داشت.
وی در سخنانی که دیروز (یکشنبه) در کنفرانس روزنامه ˈجروزالم پستˈ در بیت المقدس ایراد شد، افزود: حزب اسراییل بیتنا انتخابات جدید را به آزادی زندانیان فلسطینی ترجیح می دهد، حتی اگر این اقدام بخشی از ˈبسته توافقیˈ باشد که طی آن ˈجاناتان پولاردˈ (جاسوس اسراییلی در بند آمریکا) نیز آزاد شود.
این مقام صهیونیست با اشاره تلویحی به اقدام تشکیلات خودگردان فلسطین در زمینه پیوستن به سازمان های بین المللی، ماهیت فلسطین را تکذیب کرد و کرانه غربی و نوار غزه را متعلق به رژیم صهیونیستی دانست.
وی همچنین از ˈنفتالی بنتˈ وزیر اقتصاد این رژیم و رییس حزب ˈجوییش هومˈ نیز انتقاد کرد که گفته بود اسراییل از ˈمحمود عباسˈ رییس تشکیلات خودگردان فلسطین به عنوان یک ˈجنایتکار جنگیˈ شکایت خواهد کرد، زیرا به گفته لیبرمن، گاهی لازم است برخی اقدامات ˈبی سر و صداˈ انجام شود.
طبق این گزارش، از 31 عضو ائتلاف احزاب ˈلیکودˈ و اسراییل بیتنا در انتخابات ژانویه (دی/بهمن) سال 2013، بیست نفر عضو لیکود و 11 نفر عضو حزب لیبرمن هستند. هرچند این دو حزب متعهد شدند که تا پایان دوره پارلمان (کنیست) کنونی این رژیم در ائتلاف باقی بمانند، اما سخنان لیبرمن از احتمال خروج اعضای حزبش از این ائتلاف حکایت دارد.
در شرایطی که حزب جوییش هوم نیز با آزادی اسرای فلسطینی ابراز مخالفت کرده است، در صورت هر گونه تصمیم درباره عمل به وعده ای که پیشتر داده شده است، ˈبنیامین نتانیاهوˈ نخست وزیر رژیم صهیونیستی ناگزیر خواهد بود بر آرای موافق اعضای حزب ˈکارگرˈ، ˈمرتزˈ و احزاب عرب حساب کند.
هرچند، احزاب مخالف در کابینه رژیم صهیونیستی نیز تهدیدهای لیبرمن را بی پاسخ نگذاشتند. برخی اعضای حزب مخالف دیروز در لحنی کنایه آمیز اعلام کردند که اگر لیبرمن مایل است انتخابات برگزار شود، اجازه دهید به خواسته اش برسد.
ˈاسحاق هرتزوگˈ رییس جناح مخالف در مجلس رژیم صهیونیستی در واکنش به سخنان وزیر خارجه این رژیم گفت: با توجه به شکست کابینه کنونی در تمامی زمینه ها، برگزاری انتخابات جدید نه تنها تهدید نیست، بلکه نوعی امیدواری به شمار می آید.
وی افزود: به نظر من ˈلاپیدˈ (وزیر دارایی) و ˈتسیبی لیونیˈ (وزیر دادگستری) نیز باید به همین نتیجه آشکار برسند و از ائتلاف خارج شوند.
بر اساس این گزارش، ˈزهاوا گال اونˈ رهبر حزب چپگرای مرتز نیز از نظریه برگزاری انتخابات جدید در سرزمینهای اشغالی استقبال کرد.
وی گفت که لیبرمن چهره واقعی کابینه کنونی را بر ملا ساخت و اظهاراتش نشان داد که اسراییل عامل به بن بست رسیدن مذاکرات سازش است.
گال اون افزود: وقتی لیبرمن از آزادی چهارمین گروه از زندانیان فلسطینی حمایت کرد، می دانست که معنای آن چیست، اما اکنون دولت را به نقض تعهداتش وادار می کند، در نتیجه شاید بهتر باشد بار دیگر پای صندوق رای برویم و از شر این کابینه فاقد صلاحیت راحت شویم.
ˈعمر بارلیوˈ عضو حزب کارگر در سرزمینهای اشغالی نیز در واکنش به سخنان لیبرمن گفت: اسراییل اکنون سه گزینه برای حل بحرانی که در مذاکرات سازش ایجاد شده دارد که عبارتند از تشکیل ائتلاف جدید، آزادی زندانیان و برگزاری انتخابات.
به گفته وی، با اندکی خلاقیت شاید راه های دیگری هم بتوان برای حل بحران یافت، اما اگر لیبرمن دو گزینه نخست را قبول ندارد، پس شانسی برای پیش بردن مذاکرات ندارد و بهتر است هر چه زودتر انتخابات برگزار شود.
در این میان، منابع نزدیک به نتانیاهو نیز در تلاش برای کم اهمیت جلوه دادن تهدیدهای لیبرمن اعلام کردند که احتمال خروج حزب اسراییل بیتنا از ائتلاف در کابینه رژیم صهیونیستی در آینده ای نزدیک بعید است.
رژیم صهیونیستی در آغاز دور جدید مذاکرات سازش در ژوییه (تیر ماه) گذشته به میانجیگری آمریکا موافقت کرد تا 104 نفر از اسرای فلسطینی مربوط به پیش از امضای پیمان ˈاسلوˈ (1993) را آزاد کند.
تا کنون 78 نفر از اسرای در بند رژیم صهیونیستی در قالب سه گروه آزاد شده اند، اما نتانیاهو نخست وزیر این رژیم هشدار داده چنانچه طرف فلسطینی با تمدید مذاکرات سازش موافقت نکند، مانع از آزادی چهارمین گروه از اسرا خواهد شد.
قرار بود آخرین گروه اسرای فلسطینی 29 مارس (9 فروردین) آزاد شوند.
در پی خودداری رژیم صهیونیستی از آزاد کردن چهارمین گروه اسرای فلسطینی، مذاکرات سازش به بن بست کامل رسید.
در این میان دولت آمریکا با اعزام ˈمارتین ایندیکˈ به عنوان نماینده خود در مذاکرات خاورمیانه کوشید این مذاکرات را از فروپاشی نجات دهد.
طی سه روز گذشته دو نشست محرمانه با حضور ایندیک و هیات های فلسطینی و رژیم صهیونیستی در ˈبیت المقدسˈ اشغالی برگزار شد و دیروز هم نشستی علنی با حضور طرف های سه گانه برگزار شد که به نتیجه نرسید.
مهلت 9 ماهه تعیین شده برای مذاکرات سازش در پایان ماه جاری میلادی (9 اردیبهشت) به اتمام می رسد.
خاورم**9156**1651
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]