واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: سال گذشته 147 هكتار از زمین های ˝استان كرمان˝ خلع ید شد خبرگزاری پانا:مدیركل راه و شهرسازی استان كرمان گفت: سال گذشته در راستای مقابله با حاشیه نشینی، 97 هكتار زمین در سیرجان، 15 هكتار در بم و 35 هكتار در كرمان رفع معارض شده و از دست سودجویان خارج شده است.
۱۳۹۳ دوشنبه ۱۸ فروردين ساعت 09:42
باشگاه خبرنگاران نوشت: "خداداد مقبلی" اظهار داشت: در سال گذشته400 پرونده مربوط به تصرف غیرقانونی اراضی دولتی یا تغییر كاربری زمین های كشاورزی بدون مجوز به مراجع قضایی ارسال شده كه بالای 250 مورد حكم قلع و قمع صادر شده است. وی با اشاره به تعریف حاشیه نشینی، ادامه داد: حاشیه شهرها، مناطقی هستند كه عمدتا افراد مهاجر و كم درآمد شهری را در خود جای داده اند و عمده ساكنان این مناطق در املاك فاقد سند مالكیت و املاك دولتی اقدام به ساخت و ساز كرده اند. مقبلی خاطرنشان كرد: در حریم شهرها املاكی به منظور ذخیره برای توسعه آتی شهر در نظر گرفته شده كه تاكنون طرح مطالعات جامع تفضیلی برای آنها دیده نشده است كه برخی سودجویان برای كسب درآمد اقدام به فروش آنها به افراد ناآگاه می كنند و از این طریق سود كلانی را به دست می آورند و نیز در برخی موارد سودجویان با تغییر غیرقانونی كاربری زمین های كشاورزی، اقدام به تفكیك و فروش این زمین ها می كنند. وی تصریح كرد: در صورتی كه نیاز به توسعه شهر باشد برای توسعه شهر در این املاك طرح جامع تفضیلی انجام خواهد شد. مقبلی به تامین غیرقانونی برق و آب از سوی ساكنان حاشیه شهرها اشاره كرد و گفت: به عنوان مثال برخی از این افراد برای تامین برق منزل مسكونی خود شاید با استفاده از 700 تا 800 متر كابل های غیرقانونی اقدام به انتقال برق می كنند. مدیركل راه و شهرسازی استان كرمان عنوان كرد: بار اصلی حاشیه نشینی بر عهده مردم و شهروندان قانونی شهرها است.
به گفته مدیركل راه و شهرسازی استان كرمان، 10 منطقه در حوزه شهرستان كرمان از جمله ده بالا، سیدی، صیاد شیرازی، شرف آباد، شهرك سعادت آباد، قائم آباد، حاجی آباد، شهرك پدر و شهرك گلها كه در حریم شهر شكل گرفته اند. وی یادآور شد: منازل احداث شده در حاشیه شهرها به دلیل استفاده از مصالح نامرغوب و رعایت نكردن اصول فنی در ساخت، از كیفیت لازم برخوردار نیستند و در مواقع بروز حوادثی مانند زلزله، آسب پذیری بالایی دارند. مدیركل راه و شهرسازی استان كرمان گفت:در مطالعات انجام شده، در شهرستان های رفسنجان سه منطقه و در سیرجان چهار منطقه حاشیه ای وجود دارد كه رشد آنها به اندازه كرمان نبوده زیرا توسعه حاشیه نشینی، در شهرهای بزرگ بیشتر است. مقبلی اظهار داشت: مشكلات موجود در روستاها از جمله نبود شغل، عدم آگاهی افراد و خرید زمین های دولتی از افراد سودجو و عدم انجام استعلامات لازم برای خرید ملك از جمله دلایل شكل گیری حاشیه نشینی است. مدیركل راه و شهرسازی استان كرمان افزود: افراد باید توجه داشته باشند كه برای خرید ملك، استعلامات لازم را انجام دهند و در اداره كل راه و شهرسازی، یكی از معاونت ها تلاش می كند كه در اسرع وقت مالكیت ملك را مشخص كرده و به مراجعان ارایه دهد. وی مشكلات زیست محیطی، تغییر كاربری های زمین، مشكلات بهداشتی، مشكلات آموزشی و عدم خدمات رسانی مناسب شهری را از جمله مشكلات حاشیه نشینی ذكر كرد و بیان داشت: به منظور ساماندهی حاشیه نشینی در مناطقی كه شكل گرفته براساس برنامه های كوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت اقدام می شود. وی به اجرای طرح مسكن مهر نیز اشاره و خاطرنشان كرد: 34 هزار واحد مسكن مهر در قالب سه پروژه مسكن 99 ساله، خود مالك و به صورت قراردادهای سه جانبه در استان انجام شده است. مقبلی ادامه داد: 18 تا 20 هزار واحد مسكن مهر در استان كرمان به پایان رسیده و مابقی واحدهای بین 70 تا 75 درصد، پیشرفت فیزیكی داشته اند . وی عنوان كرد: از ابتدای سال 92 به دلیل افزایش قیمت مصالح و دستمزدها موجب كند شدن روند احداث این واحدها و افزایش قیمت تمام شده واحدها شد. وی گفت: منابع بانكی برای هر واحد 25 میلیون تومان فراهم شده كه در تامین منابع دولتی مشكلی نداشتیم اما در فراهم كردن آورده متقاضی مشكلاتی داشته ایم. مقبلی افزود: در تمام شهرستان های بالای 20 هزار نفر در استان كرمان نیز طرح مسكن مهر اجرایی شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]