تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):معناى گفته كسى كه بسم اللّه‏ مى‏گويد، يعنى نشانى از نشانه‏هاى خداوند را بر خود مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845089358




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دستاوردهاي ديپلماتيک دولت، در يک نيمه سال


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۸ فروردين ۱۳۹۳ (۱۰:۰ق.ظ)
دستاوردهاي ديپلماتيک دولت، در يک نيمه سال گروه سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سال ۱۳۹۲ سال تغيير مسير سياست خارجي ايران بود، تغيير از يک سياست تنش‌آلود و بحران‌زا با جهان خارج به سياستي مبتني بر تعامل و گفت‌وگو. دولت برآمده از انتحابات رياست جموري خرداد ۹۲ از همان روزهاي نخست آغاز کار خود اعلام کرد که آماده تعامل با جهان، به ويژه آماده گفت‌وگو و همکاري با قدرت‌هاي بزرگ براي رفع نگراني‌هاي آنها در خصوص برنامه‌ي هسته‌اي ايران و پايان دادن به اين مناقشه‌ي ده ساله است.
ديپلماسي از آنجايي اهميت مي يابد که با توجه به عملکرد چند ماهه دولت يازدهم و حضور اشخاصي چون دکتر روحاني به عنوان رئيس دولت و محمد جواد ظريف به عنوان وزير خارجه، به جرات مي توان گفت مهمترين مزيت اصلي دولت يازدهم را ديپلماسي مثبت و سياست خارجه آن تشکيل مي دهد. رئيس جمهور در نخستين روز دولت خود و در مراسم توديع و معارفه وزير امور خارجه، بر تغيير شيوه در سياست خارجي و البته نه راهبرد اصلي مبتني بر عزت و مصلحت و حکمت تأکيد کرد و آن را خواسته مردم در انتخابات 24 خرداد دانست. ظرف چند ماه گذشته تغييراتي که در سياست خارجه ايران رخ داد کاملا قابل وضوح بود. فاکتورهايي که مي توان بر اساس آنها مقايسه اي با سياست خارجي هشت سال گذشته صورت داد به شرح ذيل مي باشند:

تعامل به جاي تهاجم
رئيس جمهور قبلي، با نفي روش هاي گذشته در سياست خارجي و با شعار ديپلماسي تهاجمي مدعي بود طرحي نو در مي اندازد. محمود احمدي نژاد با همين نگاه در مجمع عمومي سازمان ملل ايده نفي کامل هولوکاست را مطرح کرد به طوري که اين مسائل دستاويزي براي شدت بخشيدن به سياست تهاجمي رژيم صهيونيستي مي شد.
پرهيز از شعار
مؤلفه قابل تغيير يا لازم التغيير ديگر، اجتناب از شعار زدگي در سياست خارجي است. ديپلماسي عرصه تعامل است و با شعار نسبتي ندارد مگر آن که شعارها سنجيده و محدود و با مصارف مشخص باشند.
همسايگان به جاي آمريکاي لاتين
روابط ايران با کشورهاي آمريکاي لاتين در دو دولت گذشته توسعه يافت. هر چند رابطه با دولت هاي ضد آمريکايي از آغاز در دستور کار جمهوري اسلامي بوده، اما؛ هيچ گاه به اندازه 8 سال گذشته نبوده است چندان که هوگو چاوز به نام و چهره اي کاملاً آشنا در ايران بدل شده بود. دولت جديد اما اعلام کرده همسايگان ايران را ترجيح مي دهد که شمار آنان با احتساب مرزهاي خاکي و آبي به 15 کشور مي رسد. در رويکرد تازه کشورهاي همسايه جاي آمريکاي لاتين را مي گيرد.
توجه به غرب
سياست خارجي دولت قبل در انحصار روابط با کشورهاي چين و هند، آمريکاي لاتين و آفريقا بود و بازبيني در روابط با کشورهاي اروپايي در سياست خارجي دولت جايي نداشت. اما با روي کار آمدن دولت جديد و پيشبرد مذاکرات هسته اي به دور از قضاوت هاي ارزشي، به تدريج شاهد آغاز شکل گيري روابط مجدد با کشورهاي غربي بر اساس منافع ملي بوديم.

با در پيش گرفتن تاکتيک هاي فوق نتايج چشمگيري در عرصه سياست خارجي کشورمان حاصل شد:
1.شکسته شدن ساختار تحريم و وادار کردن آمريکا به قرار گرفتن در مسير ديپلماسي در مقابل جمهوري اسلامي
2.خروج از بن بست 10 ساله ايران در تنش ها و ورود به عرصه تازهاي از مناسبات راهگشا با دنيا
3.پيدايش توجه به ديپلماسي برد- برد در روابط بين الملل
4.تضعيف ايده ايران هراسي و شيعه هراسي از سوي مخالفان نظام سياسي ايران.
5.ورود بي سابقه هيأت هاي اقتصادي جهان غرب به ايران
6.پيدايش اختلاف نظر بين کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس نسبت به ايران و تحريک اين شورا از سوي برخي کشورهاي عضو به سمت تقويت روابط با ايران
7.شکاف در مواضع 1+5 نسبت به ايران
8.شکاف در مواضع گروه هاي سياسي آمريکا؛ بويژه ديدگاه کنگره و کاخ سفيد نسبت به ايران
9.توجه جهانيان به پتانسيل هاي ايران در جهت حل مسائل منطقه اي و بين المللي و به عبارتي تقويت موقعيت ايران
10.تضعيف لابي اسرائيل در آمريکا طوري که وزير خارجه ي رژيم صهيونيستي در حين مذاکرات هسته اي ژنو اعلام کرده بود: اسرائيل بايد سريعا به دنبال متحد ديگري علاوه بر واشنگتن در عرصه سياسي جهان باشد.
11.و در آخر، عربستان نيز علي رغم آنکه نسبت به سفر وزير امورخارجه کشورمان اعلام آمادگي نکرده است در تنگناي بدي قرار گرفته و درنهايت خود را وادار مي بيند که در مسير ديپلماسي سازنده با ايران قرار بگيرد. براي کشورهايي که مخالفت آنها با نظام سياسي ايران آشکار است و نيازي به استدلال و آوردن دليل و منطق نيست، بدترين حالت ممکن آن است که طرف مقابلشان؛ يعني جمهوري اسلامي ايران مثل خودشان ديدگاه تند و افراطي نداشته باشند تا مجبور باشند به ديپلماسي تن بدهند. اين اجبار را رويکرد دولت اعتدال و دستگاه ديپلماسي کشورمان ايجاد کرده است.
همان طور که شاهديم تغييرات فوق در مقايسه با دولت قبلي ايران بسيار جدي و موثر به شمار مي آيند. در اين ميان بايد دانست که سياست خارجي چند سال اخير علاوه بر انزواي سياسي ايران در جهان، خسارات هنگفت اقتصادي به بار آورد. اين ضرر هنگفت در بخش هايي چون درآمد نفت و سرمايه‌گذاري خارجي آشکار بود طوري که نشانه ها وتاثيرات آن در شاخصه هاي اقتصادي کشورمان کاملا به چشم مي خورد.
هم اکنون صندوق بين المللي پول اوضاع اقتصادي ايران را رو به ثبات معرفي کرده است به طوري که کاهش نرخ تورم و تثبيت نرخ ارز به عنوان تحولات مثبت اقتصادي در ماه هاي اخير ذکر شد. اين مسائل نشان دهنده آن است که به هر ترتيب استيفاي حقوق قانوني ملت به تلاش منطقي نياز دارد. اين تلاش هنگامي به نتيجه خواهد رسيد که آحاد ملت با وحدت و يکپارچگي از نمايندگان خود در عرصه جهاد سياسي حمايت کنند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن