تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نزديك‏ترين شما به من در قيامت: راستگوترين، امانتدارترين، وفادارترين به عهد و پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833229388




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازتاب قطعنامه ضد ایرانی اروپا؛ از انتقاد شدید ظریف تا اعتراض تند لاریجانی


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



بازتاب قطعنامه ضد ایرانی اروپا؛ از انتقاد شدید ظریف تا اعتراض تند لاریجانی
ظریف: «پارلمان اروپا در شان و جایگاه اخلاقی نیست که بتواند در رابطه با وضعیت دیگر کشورها اعلام نظر کند...دولت اجازه نخواهد داد هیچ هیات پارلمانی از اروپا با شروطی که در قطعنامه اخیر پارلمان اروپا آمده است، به ایران سفر کند.»




    به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا، خشم مسؤولین و مردم ایران را برانگیخته است. در تازه ترین واکنش ها، وزیر امور خارجه، رئیس مجلس، دکتر حداد عادل و دکتر ولایتی این قطعنامه و دخالت در امور داخلی ایران را محکوم کردند.       بخشی از واکنش های مقامات ایرانی در سایت های فارسی زبان دولت های غربی، بازتاب یافت:       سایت بی بی سی فارسی(bbc persian) وابسته به دولت انگلستان با پوشش دادن بخشی از سخنان دکتر محمد جواد ظریف و با تیتر "ظریف: شروط هیات‌های اروپایی برای سفر به ایران را نمی‌پذیریم" نوشته است:     محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران امروز در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «دولت اجازه نخواهد داد هیچ هیات پارلمانی از اروپا با شروطی که در قطعنامه اخیر پارلمان اروپا آمده است، به ایران سفر کنند.»  
آقای ظریف گفت: «پارلمان اروپا در شان و جایگاه اخلاقی نیست که بتواند در رابطه با وضعیت دیگر کشورها اعلام نظر کند.»  

پارلمان اروپا هفته گذشته قطعنامه‌ای را درباره رابطه با ایران تصویب کرد که در آن ضمن استقبال از برخی از تغییرات در ایران و پشتیبانی از توافق ژنو، از وضعیت حقوق بشر در ایران انتقاد شده بود. در این قطعنامه اشاره شده بود که انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر ایران منطبق با استانداردهای دموکراتیک نبوده است.  
در بخشی از این قطعنامه از هیات‌های پارلمانی اروپایی که به ایران سفر می‌کنند خواسته شد که با مخالفان حکومت و فعالان جامعه مدنی دیدار کنند.  
این قطعنامه شامل توصیه هایی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا در رابطه با ایران است و جنبه اجرایی ندارد.  
پیش از این دیدار کاترین اشتون با نرگس محمدی و گوهر عشقی و همچنین دیدار یک هیات پارلمانی اروپایی با جعفر پناهی و نسرین ستوده، انتقاد مقام‌های محافظه‌کار ایران را برانیگخته بود.    

      سایت رادیو فردا(radiofarda) متعلق به دولت آمریکا با تیتر "ادامه واکنش های مقامات ایرانی به قطعنامه پارلمان اروپا" نوشته است:     وزیر امور خارجه، رئیس مجلس و دو مشاور رهبر جمهوری اسلامی، پارلمان اروپا را به دلیل اعتراض به وضعیت حقوق بشر در ایران به باد انتقاد گرفتند.     محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حاضر شد و گفت که «پارلمان اروپا در شأن و جایگاه اخلاقی نیست که بتواند در رابطه با وضعیت دیگر کشور‌ها اعلام نظر کند.»     آقای ظریف افزود که «اروپایی‌ها باید بدانند ملت بزرگ و متمدن ایران خواهان تعاملی مبتنی بر احترام متقابل و از موضع برابر با دیگر کشورهاست و برخوردهای توهین‌آمیز و مداخله‌آمیز هیچ جریان و کشوری را بر نخواهد تافت.»  
وزیر امور خارجه ایران، قطعنامه اخیر پارلمان اروپا را تلاشی از سوی "جریانات صهیونیستی" برای "برهم زدن روند حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران و ۱+۵" توصیف کرد.      

    علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در اولین جلسه علنی مجلس در سال ۹۳، قطعنامه پارلمان اروپا را "بیانیه سیاسی، تحمیل ریاضت منفی و پریشان‌گویی" توصیف کرد.  
آقای لاریجانی با اشاره به بخش‌هایی از قطعنامه پارلمان اروپا که در آن بر تمایل این اتحادیه برای همکاری با ایران در مسائلی مانند پرونده هسته‌ای و صلح و ثبات در خاورمیانه تاکید شده بود، گفت: «هیچ عاقلی که قصد آنگونه همکاری‌های گسترده‌ای را دارد، اینگونه حرف‌های سخیف و بی‌پایه را مطرح نمی‌کند. این میان‌مایگی و پریشانی است.»  
انتقاد پارلمان اروپا از وضعیت نامساعد همجنسگرایان و دیگر اقلیت‌های جنسی در ایران، از مهم‌ترین موارد اعتراض تند آقای لاریجانی به این قطعنامه بود.     او خطاب به اروپایی‌ها گفت: «صد بار اگر بیانیه بدهید که هم‌جنس‌بازان بتوانند آزادانه ازدواج کنند جز تنفر در ملت ایران نسبت به فرهنگ غرب چیزی برای خود دست و پا نمی‌کنید.»  
علی لاریجانی گفت: «این بیانیه نشان داد نویسندگان آن حداقل برخی تاملات متفکران خود را هم نادیده گرفته‌اند که به فرهنگ ملت ما خرده گرفته‌اند که چرا قاچاقچیان مواد مخدر اعدام می‌شوند یا درباره حقوق زنان یا سایر وجوه در مورد ادیان ساختگی مسیر حرکت ملت ایران را مخالف استانداردهای خود دانسته‌اند. طرح سطحی اینگونه مباحث اگر خیلی حسن ظن داشته باشیم یک کج‌خلقی دموکراتیک است.»  
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: «اگر قرار باشد چنین مبادی غلطی را به فرض که استاندارد شما باشد بپذیریم چه پاسخی به نهضت محمدی بدهیم؟»  
آقای لاریجانی نیز مشابه وزیر امور خارجه، گفت که «شاید مناسب نباشد پارلمان اروپا تحت تاثیر تروریسم دولتی صهیونیسم، اطلاعات غلط را پایه قضاوت خود قرار دهد.»    

   
«به هیچ وجه زیربار این فشار‌ها نخواهیم رفت»
علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بین‌الملل هم در واکنش به قطعنامه پارلمان اروپا گفت: «هر کشوری که بخواهد مستقل باشد و از ارزش‌های تحمیلی غربی تبعیت نکند متهم می‌شود که حقوق بشر را رعایت نکرده است.»  
آقای ولایتی در پاسخ به پرسش خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی (ایرنا)، درباره اینکه آیا طرح مجلس برای متوقف‌شدن مذاکرات هسته‌ای در واکنش به قطعنامه پارلمان اروپا در آستانه مذاکرات هسته‌ای درست است؟ اظهار کرد: «نظر من به عنوان یک شهروند ایرانی این است که ما به هیچ وجه عزت خود را وجه‌المصالحه قرار نمی‌دهیم.»  
او تاکید کرد که «ما خودمان در مورد مصالح و منافع ملی‌مان تصمیم می‌گیریم و به هیچ وجه زیربار این فشار‌ها نخواهیم رفت.»
پیش از این، تعدادی از نمایندگان مجلس، طرحی دوفوریتی برای توقف مذاکرات هسته‌ای با قدرت‌های جهانی در واکنش به قطعنامه اخیر پارلمان اروپا آماده کرده بودند.  
حسین سبحانی‌نیا، عضو هیئت رئیسه مجلس، ۱۷ فروردین به خبرگزاری "خانه ملت" گفت که این طرح هنوز به هیئت رئیسه ارائه نشده اما سه‌شنبه ۱۹ فروردین و پس از تکمیل امضا‌ها، دو فوریت آن در مجلس به رای گذاشته خواهد شد.    

   
«ما مسلمانیم و اعتقادات خود را داریم» غلامعلی حدادعادل، مشاور ویژه رهبر جمهوری اسلامی و نماینده تهران در مجلس نیز با استقبال از بخش‌هایی از قطعنامه پارلمان اروپا درباره به نتیجه رساندن پرونده هسته‌ای ایران از طریق مذاکره، رفع تحریم‌های اروپا علیه ایران و توسعه روابط سیاسی و اقتصادی دو جانبه، بخش دیگری این قطعنامه درباره حقوق بشر و انتخابات ریاست جمهوری را "تأسف‌بار" توصیف کرد.  
به گزارش ایسنا، آقای حدادعادل در نطق خود در جلسه یکشنبه ۱۷ فروردین مجلس، گفت که «از این بیانیه به خوبی معلوم می‌شود که اروپاییان هنوز خلق و خوی استعماری قرن‌های هجدهم و نوزدهم را فراموش نکرده‌اند.»  
مشاور ویژه رهبر جمهوری اسلامی افزود: «در بیانیه اتحادیه اروپا از جمهوری اسلامی ایران مکررا خواسته شده تا استانداردهای اتحادیه اروپا را در شئون مختلف رعایت کند و ما از اتحادیه اروپا می‌پرسیم کجا ثابت شده است که مردم دنیا باید استانداردهای اروپا را رعایت کنند و چه کسی گفته است که ارزش‌ها و هنجارهای شما مطلق است و دیگران باید دنبال‌روی شما باشند؟»  
غلامعلی حدادعادل خطاب به اروپایی‌ها افزود: «ما مسلمانیم و اعتقادات خود را داریم و از این اعتقادات منطقاً و با استدلال دفاع می‌کنیم و حاضریم با دیگران در باب احکام اسلامی گفت‌وگو کنیم اما حاضر نیستیم از اعتقادات خود بر اساس بیانیه‌های شما دست برداریم.»  
پیش از این نیز تعدادی دیگر از مقام‌های ارشد نظامی و سیاسی ایران، از قطعنامه اخیر پارلمان اروپا به شدت انتقاد کرده بودند.    

 

پیش‌نویس این قطعنامه از اتحادیه اروپا می‌خواهد که تا پایان سال جاری میلادی در تهران دفتر نمایندگی افتتاح کند.  
بازگشایی دفتر نمایندگی به گفته این قطعنامه می‌تواند بر سیاست‌های تهران تاثیر گذاشته، از گفت‌وگو بر سر مسائلی مانند حقوق بشر و حقوق اقلیت‌ها حمایت کند.

در مورد برنامه اتمی، با استقبال از توافق شکل‌گرفته در ژنو در سوم آذر ماه سال گذشته، از طرف‌ها خواسته است تا با حضوری سازنده در گفت‌وگو‌ها طی زمان مقرر به توافق نهایی دست پیدا کنند.  

به گفته این قطعنامه زمانی که ماهیت صلح‌آمیز برنامه اتمی ایران با رسیدن به توافقی راستی‌آزمایی شود، آنگاه تحریم‌ها علیه تهران باید رفته‌رفته برداشته شوند.  
این قطعنامه از آزادی برخی از زندانیان عقیده در ایران استقبال کرده و خواستار آزادی همه زندانیان سیاسی از جمله فعالان حقوق بشر، فعالان سیاسی، اتحادیه‌ای و کسانی که در پی اعتراضات سال ۱۳۸۸ دستگیر شدند، شده است.  
کمیته روابط خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به منشور حقوق شهروندی تهیه شده در دولت حسن روحانی در عین حال «نگرانی عمیق» خود را از گزارش‌ها در مورد مسائلی مانند «شکنجه»، «روند قضایی ناعادلانه» یا «اعدام‌ها» در ایران ابراز کرده است.  
این قطعنامه از گفت‌وگوی سطح بالا در مورد مسائل حقوق بشری در ایران حمایت کرده و از جمله معتقد است این موضوع باید بخشی از چهارچوب روابط آینده میان اتحادیه اروپا و ایران باشد.  
این پیش‌نویس از اتحادیه اروپا خواسته است از فعالیت گزارشگر ویژه حقوق بشر در مورد ایران حمایت کند، از ایران خواسته تا به احمد شهید، گزارشگر ویژه، فورا و بدون قید و شرط روادید ورورد به خاک این کشور را بدهد یا خواستار تعلیق اعدام شده است.  
در این پیش‌نویس تاکید شده است که همه هیئت‌های نمایندگی اتحادیه اروپا که به ایران می‌روند باید متعهد شوند که با مخالفان سیاسی یا فعالان جامعه مدنی دیدار کرده به زندانیان سیاسی دسترسی داشته باشند.      

      سایت دویچه وله(dw.de) وابسته به دولت آلمان هم با تیتر "طرح دو فوریتی در مجلس ایران برای مقابله با مصوبه پارلمان اروپا" واکنش های داخلی به دخالت پارلمان اروپا در امور داخلی ایران را آن طور پوشش داده است:     در واکنش به قطعنامه سوم آوریل پارلمان اروپا در باره ایران، گروهی از نمایندگان اصول‌گرای مجلس طرح دو فوریتی ارائه داده‌اند که در آن راهبردهای دولت جمهوری اسلامی برای مقابله با مصوبه پارلمان اروپا تشریح شده است.     طرح "راهبرد جمهوری اسلامی ایران در مقابله با پارلمان اروپایی" ادامه‌ی واکنش نمایندگان اصول‌گرای مجلس و دیگر مقام‌های ایران به قطعنامه‌ی پارلمان اروپا در باره این کشور است که روز سوم آوریل (۱۴ فروردین ۱۳۹۳) تصویب شد. پارلمان اروپا در این قطعنامه به کشورهای اروپایی برای تنظیم روابط خود با جمهوری اسلامی ایران توصیه‌هایی کرده است.  
در طرح دو فوریتی نمایندگان مجلس ایران آمده است: «پارلمان اروپا با تصویب قطعنامه‌ای مداخله‌جویانه و مغرضانه در روز سوم آوریل ۲۰۱۴ میلادی و با غیردموکراتیک خواندن انتخابات یازدهم ریاست جمهوری و زیرسوال بردن وضعیت حقوق بشر و متهم کردن ایران به نقض مداوم حقوق اساسی تاکید بر ایجاد نمایندگی اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۱۴ میلادی در تهران به عنوان ابزاری کارآمد برای تاثیرگذاری در سیاستهای ایران، زیرسوال بردن دستگاه قضایی در زمینه مبارزه با موادمخدر و قاچاقچیان، درخواست آزادی زندانیان به اصطلاح سیاسی، مدافعان حقوق بشر و محکومان فتنه و موافقت با ازدواج همجنس‌بازان، صحنه جدیدی را پیش روی قرار داده است.»     در بند دیگری از این طرح آمده است: «هیچ مقام و هیئت اروپایی نمی‌تواند بدون هماهنگی و اخذ مجوز از دولت جمهوری اسلامی ایران با افراد حقیقی و حقوقی ایرانی در ایران ملاقات و دیدار داشته باشد.»     444      

   

   

   


   

   




۱۳۹۳/۱/۱۸ - ۰۹:۲۲




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن