واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > کرمانشاه معین:
کرمانشاه به خوبی از عهده مبارزه با سن مزارع گندم بر آمده است
کرمانشاه - خبرگزاری مهر: معاون مديريت آفات عمومي و همگاني سازمان حفظ نباتات وزارت جهادكشاورزي گفت: از ابتداي فصل مبارزه با آفت سن گندم تاكنون كرمانشاه ركوردار مبارزه با اين آفت در كل كشور بوده و به خوبی از عهده مبارزه با این آفت برآمده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، سعيد معين بعد از ظهر امروز در هفتمين جلسه ستاد مبارزه با سن استان كرمانشاه افزود: از اوايل اسفند ماه 92 كه مبارزه با آفت سن در مناطق گرمسيري و سپس معتدل و سردسيري استانهاي مختلف كشور آغاز شده، تاكنون 113 هزار هكتار برعليه سن گندم سمپاشي صورت گرفته كه بيش از نيمي از اين آمار يعني 69 هزار هكتار آن فقط متعلق به استان كرمانشاه بوده كه نشان از تلاش بسيار خوب مديران جهادكشاورزي و كشاورزان اين استان است.
دبير ستاد مبارزه با سن گندم كشور تاكيد كرد: بر اساس گزارشي كه روزانه از سراسر كشور ارسال مي شود به روز آمار سطح مبارزه با سن را دريافت و هماهنگي لازم با استانها به منظور برنامه ريزي منسجم تر صورت مي گيرد، زيرا اگر با آفت سن برنامه ريزي شده و بر اساس اصول علمي مبارزه صورت نگيرد مي تواند خسارت جبران ناپذيري را به محصولات كشاورزان وارد كند.
معاون مديريت آفات عمومي و همگاني سازمان حفظ نباتات وزارت جهادكشاورزي خاطرنشان كرد: براي مبارزه با سن گندم چه در مرحله مادر و چه در مرحله پوره بايد تايمينگ را رعايت كرده كه ميزان مصرف سم هم كنترل شود.
وي با تشكر از تلاشهاي صورت گرفته توسط مديران ستادي و شهرستاني سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه گفت: كرمانشاه همواره در كشاورزي خصوصاً زراعت جايگاه خوبي در كشور داشته كه با توجه به بارندگيهاي خوبي كه در سال زراعي جاري داشته و محصول خوبي هم تاكنون رشد كرده بايد طوري در مبارزه با سن عمل شود كه در پايان گندم سن زده نداشته باشيم.
در ادامه اين جلسه رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه با ارائه گزارشي از اقدامات انجام شده براي مبارزه با سن گندم گفت: از ابتداي فصل مبارزه با سن گندم تاكنون هفت جلسه ستادي را باحضور تمام متوليان انجام داده و تمام بدنه ستادي و صف را براي مبارزه با اين آفت بسيج كرده ايم و حتي در تعطيلات عيد نوروز و جمعه ها هم تمام پرسنل معاونت بهبود توليدات گياهي، اداري و پشتيباني ، ترويج، روابط عمومي و ... در سركار حاضر و به انجام وظيفه مشغول بودند.
علی اشرف منصوري با بيان اينكه ميانگين بارندگي استان تاكنون 425 ميليمتر بوده افزود: خوشبختانه بارش ها بسيار مناسب و با پراكنش خوب بوده و نسبت به سال گذشته 22 درصد افزايش نشان ميدهد اما از طرفي در سالهايي كه بارش ها مناسب است طغيان علفهاي هرز بوجود مي آيد.
وي تصريح كرد: بيش از 600 نفر از كارشناسان بخش دولتي و خصوصي در قالب 9 اكيپ ستادي و 14 اكيپ شهرستاني به صورت مرتب و دائمي از مزارع بازديد كرده و ضمن ارائه گزارش ميزان سن هر مزرعه، در كنار كشاورزان نيز حضور يافته و مشورتهاي لازم را در خصوص نحوه استفاده از سموم آفت كش، ميزان و نوع مصرف، شيوه استفاده از سمپاش و زمان استفاده از سم آموزش مي دهند.
منصوري اطلاع رساني اين سازمان براي مبارزه با سن گندم و علفهاي هرز را در استان بي نظير خوانده و تاكيدكرد: از ابتداي فصل مبارزه با استفاده از شيوه هاي مختلف اطلاع رساني از جمله تبلغ چهره به چهره توسط مروجين كشاورزي، تهيه و توزيع تراكت و پلاكارد، تهيه خبرهاي مطبوعاتي، راديويي و تلويزيوني، ساخت تيزرهاي تبليغي و پخش از بخشهاي پربيننده شبكه استاني و... انجام شده و كشاورزان به مبارزه با آفات تشويق شده اند.
وي افزود: در سنوات گذشته عدم سمپاشي مزارع جو همچنين خشكسالي هاي اخير و در نتيجه بي تفاوتي برخي كشاورزان باعث مي گرديد علي رغم مبارزه بر عليه آفت سن باز شاهد اين آفت باشيم اما در سالجاري تبليغ زيادي براي سمپاشي مزارع جو داشتيم كه تاكنون بيش از 14 هزار هكتار از مزارع جو استان نيز برعليه اين آفت سمپاشي شده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان کرمانشاه با اشاره به مبارزه با علفهاي هرز نيز خاطر نشان كرد: با تلاش مجموعه همكاران در اين سازمان و همكاري خوب كشاورزان استان تاكنون بيش از 210 هزار هكتار از اراضي استان بر عليه علفهاي هرز سمپاشي شده است.
۱۳۹۳/۱/۱۷ - ۱۸:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]