تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867511216




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا حضرت زهرا در خانه را گشودند؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
چرا حضرت زهرا در خانه را گشودند؟
این سفارش‌ها در قرآن برای مسلمانان بیان شده بود و حضرت زهرا (س) یقین داشتند کسی وارد خانه ایشان نمی‌شود. لذا احساس خطر نمی‌کردند؛ از طرف دیگر منزل پیامبران احترام ویژه دارد. به مناسبت فرا رسیدن ایام فاطمیه با حجت الاسلام سید محمدرضا طباطبایی، پژوهشگر ادیان و نویسنده کتاب "غمخانه فاطمه زهرا (س)" در خصوص ماجرای شهادت حضرت زهرا (س) گفتگویی انجام داده ایم: گفتگوی ما با این استاد حوزه و دانشگاه از نظرتان می گذرد:
 
یکی از شبهاتی که وهابیت مطرح می کند این است که چرا با وجود اینکه حضرت علی (ع) در منزل حضور داشتند، شما شیعیان می گویید فاطمه زهرا (س) به پشت در رفتند و آن ماجراهای پس از آن پیش آمد؛ چطور حضرت علی علیه السلام راضی می شوند که همسرشان برای باز کردن در به پشت در برود؟ چطور می توان به این شبهه پاسخ داد؟
بله، وهابیت این شبهه را مطرح می کند و بیان می کند آن طور که در خانواده ها رسم است مرد در را باز می کند چه رسد به اینکه در بین اهل بیت (ع) خانمی برود و در را باز کند. این مساله عرف نیست و غیرمانوس است. بر اساس این ادعا، وهابیت در واقع ماجرای در نیمه سوخته را انکار می کند.
پاسخ این شبهه را از دو منظر یعنی هم منابع شیعی و هم اهل سنت می توان ارائه داد؛ به طور مثال از منابع شیعی سلیم بن قیس در کتاب خود صفحه 250 نقل می کند: فاطمه (ع) قاعده خلف الباب؛ یعنی پشت در نشسته بودند. شبیه این روایت را بحارالانوار و سایر منابع شیعی نیز نقل کرده اند.
شاید سوال پیش آید که چرا حضرت زهرا (س) پشت در نشسته بودند تا آسیب ببینند؟ چرا بلند نشدند و بروند؟
در پاسخ علت این ماجرا را می توان این گونه بیان کرد: در قرآن کریم سوره نور آیات 27 و 28 خداوند فرموده است: یَأَیهُّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ لَا تَدْخُلُواْ بُیُوتًا غَیرَْ بُیُوتِکُمْ حَتىَ‏ تَسْتَأْنِسُواْ وَ تُسَلِّمُواْ عَلىَ أَهْلِهَا ذَالِکُمْ خَیرٌْ لَّکُمْ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ؛ اى اهل ایمان، هرگز به هیچ خانه مگر خانه‏هاى خودتان تا با صاحبش انس و اجازه ندارید وارد نشوید و (چون رخصت یافته و داخل شوید) به اهل آن خانه نخست سلام کنید که این (ورود با اجازه و تحیت، براى حسن معاشرت و ادب انسانیت) شما را بسى بهتر است، باشد که متذکر (شئون یکدیگر و حافظ آداب رفاقت) شوید. 
همچنین در آیه 28 همین سوره نیز سفارش شده است بدون اجازه وارد خانه کسی نشوید: فَإِن لَّمْ تجَِدُواْ فِیهَا أَحَدًا فَلَا تَدْخُلُوهَا حَتىَ‏ یُؤْذَنَ لَکمُ‏ْ وَ إِن قِیلَ لَکُمُ ارْجِعُواْ فَارْجِعُواْ هُوَ أَزْکىَ‏ لَکُمْ وَ اللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِیمٌ؛ و اگر کسى را نیافتید باز وارد نشوید تا اجازه یابید، و چون (به خانه‏اى درآمدید و) گفتند: برگردید، به زودى باز گردید که این براى تنزیه و پاکى شما بهتر است، و خدا به هر چه مى‏کنید داناست. 
این سفارش ها در قرآن برای مسلمانان بیان شده بود و حضرت زهرا (س) یقین داشتند کسی وارد خانه ایشان نمی شود. لذا احساس خطر نمی کردند؛ از طرف دیگر منزل پیامبران احترام ویژه دارد. در سوره احزاب آیه 53 خداوند می فرماید:"یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُیُوتَ النَّبِیِّ إِلَّا أَن یُؤْذَنَ لَکُمْ "
خانه حضرت زهرا (س) نیز خانه پیامبر (ص) بود و مردم طبیعتا نباید بدون اجازه وارد آن می شدند.
در سوره نور آیه 36 نیز آمده است: "فِى بُیُوتٍ أَذِنَ ٱللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَیُذْکَرَ فِیهَا ٱسْمُهُۥ یُسَبِّحُ لَهُۥ فِیهَا بِٱلْغُدُوِّ وَٱلْءَاصَالِ. در این آیه شریفه نیز منظور از این بیوت بیوت انبیا و پیامبر (ص) است. 
 
طبق کدام سند می فرمایید خانه حضرت زهرا (س) خانه پیامبر (ص) بود؟
سیوطی در تفسیر "الدر المنثور" جلد 5 صفحه 50 در تفسیر همین آیه می نویسد: شخصی از پیامبر (ص) پرسید: ای رسول خدا! این خانه هایی که قرآن کریم درباره آن در سوره نور آیه 36 صحبت می کند، چه خانه هایی است؟ پیامبر (ص) فرمودند: خانه های پیامبران. در این حال خلیفه اول پرسید: آیا این آیه خانه حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) است را هم شامل می شود؟ پیامبر (ص) فرمودند: بلی! بلکه از بهترین آنها است. این روایت را نیز آلوسی از علمای اهل تسنن در کتاب "روح المعانی" جلد 18 صفحه 157 نقل می کند. 
همچنین، صحیح بخاری در جلد 4 صفحه 210 حدیث 3716 از خلیفه اول نقل می کند که گفت: ارقبوا محمدا فی اهل بیته؛ از خانواده پیامبر (ص) مراقبت کنید.
ابن حجر از علمای بزرگ اهل سنت در کتاب "فتح الباری" جلد 7، صفحه 63 می نویسد: در اینجا خلیفه اول به مردم سفارش می کرد که مراقب خانواده پیامبر (ص) باشید و آنها را اذیت نکنید. لذا این که این توصیه ها به چه دلیلی گفته شده است را کاری نداریم، ولی همین نشان می دهد که در مورد اهل بیت پیامبر (ص) سفارش ویژه بوده است. لذا حضرت زهرا سلام الله علیها از بابت این که مردم بدون اجازه وارد منزلشان نمی شوند، مطمئن بودند. 
 
وهابیت مطرح می کنند که چگونه با غیرت حضرت علی (ع) حضرت زهرا (س) به عنوان دختر پیامبر(ص (برای گشودن در خانه رفتند؟ چه پاسخی به این سوال داده می شود؟ 
بنابر نقل تواریخ، بارها همسران پیامبر (ص) می رفتند و درب خانه را باز می کردند و پیامبر (ص) آنها را نهی نمی کردند.
سیوطی در" جامع الحادیث" جلد 36 صفحه 345 حدیث 39496 روایتی را نقل می کند که بر اساس آن می گوید: عمر در خانه پیامبر (ص) را کوبید و پیامبر (ص) فرمودند: افتحی یا خدیجه! یعنی ای خدیجه در را باز کن.
باز در روایت دیگری که در "تاریخ مدینه الدمشق" جلد 42 صفحه 470 و 471 آمده است، می گوید: علی (ع)خیلی آرام در منزل پیامبر (ص) را کوبید پیامبر (ص) به ام سلمه فرمودند: قمی فافتحی له؛ برخیز و در را برای علی (ع) باز کن.
در کتاب" احتجاج طبرسی" جلد 1 صفحه 292 بیان شده است: امیر مومنان علی (ع) در خانه پیامبر (ص) را کوبیدند، عایشه گفت: کیست؟ علی  (ع) فرمودند: من هستم علی. من شنیدم که رسول الله(ص) می فرمودند: یا عایشه! افتحی له الباب؛ ای عایشه! در را برای علی (ع) باز کن. 
با وجود چنین تصریحات تاریخی وهابیت تهمت های ناروا می زند؛ در حالی که این ملازمه پذیرفتنی نیست ضمن اینکه پیامبر اکرم (ص) در حدیثی فرمودند: حضرت ابراهیم(ع) بسیار غیرتمند بود و من از ایشان غیرتمندترم؛ و امیر مومنان (ع) نیز شاگرد همین پیامبر (ص) است و غیرت ایشان زبانزد عام و خاص است. بنابراین با این گونه اتهامات نمی توان حقیقت تاریخی را انکار کرد. علمای وهابیت به جای پذیرفتن حقیقت به پیامبران و اولیای خدا تهمت های ناروا می زنند. به جای این کار بهتر است علمای وهابیت ریشه علامت های سوال و ابهاماتی که در ماجرای شهادت حضرت زهرا (س) وجود دارد را در منابع خود بیابند و از پنهان کاری و بیان نکردن روایات خود دست بردارند.
 منبع:شبستان




1393/1/17





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن