تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):همان گونه كه قوام جسم، تنها به جانِ زنده است، قوام ديندارى هم تنها به نيّت پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805203823




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد «سیب‌زمینی»؛ سیبی در زمین گرانی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
«سیب‌زمینی»؛ سیبی در زمین گرانی
گرانی بیش از حد سیب‌زمینی در بازار همدان به یک معضل تبدیل شده که علت اصلی آن در قطب سیب‌زمینی کشور، هنوز نامعلوم است.

خبرگزاری فارس: «سیب‌زمینی»؛ سیبی در زمین گرانی


به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، توجه به اقلام ضروری و اساسی خوراک مردمی، امری شایان توجه در تمام عرصه‌ها بوده که در این سیر سهولت دسترسی و نیز قیمت مناسب اقلام برای عامه مردم از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این بین سیب زمینی از جمله اقلامی است که به صورت کالای اساسی در سبد روزانه خرید خانوار گنجانده می‌شود اما با این وجود شاهد آن هستیم در استانی که به عنوان پایلوت تولید و کشت این محصول در کشور عنوان می‌شود، روند افزایش قیمت سیب‌زمینی روز به روز فزونی دارد به گونه‌ای که در حال حاضر سیب‌زمینی در بازار همدان به نرخ 3 هزار 800 تا 4 هزار تومان نیز رسیده است. با این وصف بر آن شدیم تا علت گرانی بیش از حد این محصول را در استان همدان به بررسی بنشینیم که در این راستا به معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان به گفت‌وگو نشستیم.

سال گذشته یک میلیون و 50 هزار تن سیب‌زمینی در همدان تولید شد محمدرضا ابراهیمی در این زمینه ضمن تأیید گرانی قیمت سیب‌زمینی با بیان اینکه کشت این محصول در استان در حال انجام است و هنوز به بازار همدان نرسیده، به فارس گفت: سال گذشته یک میلیون و 50 هزار تن در سطح استان همدان سیب‌زمینی تولید کرده‌ایم. وی با بیان اینکه به لحاظ تعرفه بالای سیب‌زمینی در سال گذشته صادراتی صورت نگرفت و در حد بسیار اندک بود، افزود: بر این اساس سیب‌زمینی تولید شده فقط به مصرف داخل استان همدان رسید. علت تعرفه بالای سیب‌زمینی، بحث تنظیم قیمت بود معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه بیشترین علت تعرفه بالای سیب‌زمینی، بحث تنظیم قیمت بود، اظهار داشت: بر این اساس وقتی قیمت در حال بالا رفتن باشد با بستن تعرفه سعی می‌کنند از صادرات آن جلوگیری کنند تا سیب‌زمینی داخل بازار عرضه شود و این اتفاق در همدان افتاد و سیب‌زمینی در بازار داخلی عرضه شد.

وی با بیان اینکه تولید یک میلیون و 50 یا یک میلیون و 60 تن سیب‌زمینی، تولید بسیار خوبی است، افزود: در سطح کشور نیز چیزی که معمولاً برای استان همدان در نظر می‌گیرند همین مقدار تولید است که در همدان نیز محقق می‌شود. ابراهیمی با بیان اینکه در بالا رفتن نرخ سیب‌زمینی گاهاً عوامل خاصی پیش می‌آید که خیلی از این عوامل دست مدیریت تولید نیست، گفت: بحث‌هایی وجود دارد که گاها سبب می‌شود سطح‌های زیر کشت مقداری پایین بیاید. وی با بیان اینکه سال گذشته سطح زیر کشت سیب‌ زمینی در استان همدان مقداری آسیب دید و تولید این محصول کاهش پیدا کرد، ادامه داد: در نقاط دیگر کشور نیز این گونه بود و تولید کشور بر اثر آسیب‌ها حدود 600 تا 700 هزار تن کاهش داشت. معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: در قالب برنامه پنجم پیش بینی کرده‌ایم که امسال نیز حدود یک میلیون تن سیب‌زمینی در استان همدان تولید شود.

وی ابراز داشت: ترس از آن است که اگر مقداری بیش از یک تن سیب‌زمینی در استان همدان تولید شود، با تراکم کشت و تولید روبرو شویم که اثر سوء بر بازار می‌گذارد و شاید انگیزه تولیدکننده را به لحاظ عدم صرفه اقتصادی از بین ببرد. ابراهیمی با بیان اینکه امیدواریم امسال تولید سیب‌زمینی به حدی باشد که هم بتواند نیاز داخل را تأمین کند و اگر لازم شد بحث‌های صادرات نیز داشته باشیم، افزود: بر این اساس در صدد هستیم به لحاظ ارزآوری که برای استان و کشور دارد نیز از آن موقعیت نیز استفاده شود. علت اصلی گرانی سیب‌زمینی کمبود آن است رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان نیز در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: اصل گرانی سیب‌زمینی به علت کمبود این محصول بوده است.

ابوالقاسم سوزنچی خاطرنشان کرد: سال گذشته جهاد کشاورزی اعلام می‌کرد 5 میلیون و 500 هزار تن سیب‌زمینی در کشور تولید شده در حالی که اخیر که آمار فائو آمده مشخص کرده‌اند که این رقم 4 میلیون تن بیشتر نبوده است. وی ادامه داد: جهاد کشاورزی در استان همدان نیز اعلام می‌کرد که 900 هزار تن سیب زمینی در سال گذشته تولید شده اما این آمار واقعی نبود و شاید 750 هزار تن بوده است. رئیس خانه کشاورز همدان با بیان اینکه زمانی که کمبود کالا وجود داشته باشد،گرانی آن پیش می‌آید، گفت: در گذشته کمبود سیب‌زمینی با وارد کردن از ترکیه و پاکستان جبران می‌شد اما ترکیه نیز وضعیتی مشابه ایران داشته و سیب‌زمینی در آن گران است و پاکستان نیز به همین شکل؛ ضمن اینکه سیب‌زمینی پاکستان اصلاً کیفیت ندارد. وی با بیان اینکه کشت سیب‌زمینی در جیرفت نیز با سرمازدگی مواجه شد و یک فصل کشت به بازار نرسید، اظهار داشت: فصل دوم نیز مواجه با اشکال بود و قسمتی از کشت این محصول در گرگان را نیز سرما زد؛ پس علت گرانی سیب‌زمینی کمبود این محصول است.

وضعیت بذر سیب‌زمینی مناسب نیست سوزنچی همچنین با بیان اینکه وضعیت بذر سیب‌زمینی نیز متأسفانه مناسب نیست، گفت: طی چند سال اخیر در ورود بذر خارجی کوتاهی شد و اجازه ورود داده نمی‌شد و از طرفی نیز با کمبود بذر این محصول مواجه هستیم. وی تأکید کرد: زمانی که کمبود بذر وجود داشته باشد خود به خود تولید نیز با اشکال مواجه می‌شود. رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان تصریح کرد: در حال حاضر نیز بزرگترین مشکل، گران بودن بذر در همدان است. بزرگترین مشکل گرانی سیب‌زمینی گران بودن بذر است وی با بیان اینکه وقتی بذر گران است کشاورز توان خرید ندارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشاورزان زیادی داریم که توان خرید بذر ندارند و کسی نیز به آنها کمک نمی‌کند. سوزنچی با بیان اینکه به هیچ عنوان کسی را نداریم که سیب‌زمینی را قیمت‌گذاری کند، افزود: لبنیاتی چون شیر و ماست و ... کارخانه داشته و تحت کنترل قیمت‌گذاری می‌شوند اما مزرعه‌ها را کسی نمی‌تواند تعیین نرخ کند.

وی با بیان اینکه سیب‌زمینی خوراکی در حال حاضر در انبارها 2 هزار 200 تا 2 هزار 300 تومان و سیب‌زمینی بذری نیز بالای 2 هزار و 500 تومان است، اظهار داشت: مشکل بازار است که بالای 3 هزار تومان سیب‌زمینی به فروش می‌رسد. رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان ادامه داد: اگر کشاورز سیب‌زمینی را 2 هزار و 200 به فروش می‌رساند شکی نیست که 500 تا 800 تومان سود برده اما مغازه‌دار یک روزه چنین سودی را می‌برد که این مشکل بازار در تمام سیستم وجود دارد. وی با بیان اینکه آمار ارائه شده جهاد کشاورزی در بسیاری از موارد واقعی نبوده و نییست، گفت: شاهد زنده آن نیز گندم است که در فروردین‌ ماه اعلام کردند 14 میلیون تن گندم داریم در حالی که مصرف کشور 11 میلیون تن است؛ اگر 14 میلیون تن گندم در سال گذشته داشته باید 3 میلیون تن نیز خارج می‌کردیم در حالی که 7 میلیون تن نیز وارد کردیم. انتهای پیام/89004/

93/01/17 - 13:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن