واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ فروردين ۱۳۹۳ (۱۵:۱۹ب.ظ)
تشابه پيشنهاد امروز مجلس با نظرات سال گذشته؛ خوش بيني به غرب بي منطق يعني شکست / 1+5 تنها به فکر دورزدن توافقنامه براي تحريم هاي بيشتر است گروه سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مجلس شوراي اسلامي در چنين روزي مانند سال گذشته با موضوع مذاکرات هسته اي و تعليق در حال بحث و بررسي بود.
امروز نمايندگان مجلس شوراي اسلامي پيشنهاد قطع مذاکرات هستهاي در واکنش به قطعنامه حقوق بشري اروپا را داده اند.
گويا اين ماجراي مذاکرات هسته اي و تعليق و تحريم هيچگاه براي ايران و 1+5 تمامي ندارد و هرگاه پس از به سرانجام رسيدن يک بسته توافقي، بسته ديگر به رو مي آيد و بار ديگر ايران تحريم مي شويم.
نمايندگان مجلس در جلسه علني فرداي خود براي توقف مذاکرات هستهاي در قبال قطعنامه حقوق بشري پارلمان اروپا که بر ضد کشومان تصويب شد، در قالب يک پيشنهاد ار سوي نمايندگان مجلس به دولت ارائه خواهد شد، چرا که نمايندگان ملت انتظار واکنش جدي از سوي وزارت امور خارجه در قبال اين مسئله را دارند.
در صورتي که اين پيشنهاد مورد حمايت دولت قرار نگيرد، نمايندگان به صورت جدي با ارائه طرحي در اين باره دولت را موظف به اقدام جديد در قبال اين مسئله خواهند کرد ؛ نمايندگان مجلس اميدوارند دولت در قبال اين پيشنهاد نمايندگان اقدام جدي را انجام دهد.
اين در حالي است که سومين دور مذاکرات ايران و 1+5 درباره ي گام پاياني توافقنامه ي ژنو قرار است به مدت 2 روز از روز سهشنبه، 19 فروردين ماه، (هشتم و نهم آوريل) در شهر وين برگزار شود و 18 فروردين نيز محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران و کاترين اشتون، مسوول سياست خارجي اتحاديه ي اروپا، بر سر ميز شام به گفتوگو و انجام هماهنگيهاي اوليه در خصوص اين دور از مذاکرات ميپردازند.
اما درست در سال گذشته ، که بحث مذاکرات هسته اي در آلماتي جريان داشت پيرو ادبياتي که غرب بر عليه مواضع هسته اي کشور اتخاذ کرده بود بسياري از نمايندگان مجلس را ناراضي نگه داشته بود و بيشتر اين نمايندگان از روند و ادامه راه مذاکرات نااميد بودند.
سيدحسين نقوي حسيني سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي درخصوص مواضعي که غرب گرفته بود، گفت که خوشبيني بعد از مذاکرات آلماتي 1 مقداري کمرنگ شده است ؛ همانطور که رهبر معظم انقلاب هوشمندانه فرمودند واقعاً اميدوار به اين مذاکرات نبايد بود.
دليل اين نوع نگاه اين است که بعد از آلماتي 1 انتظار اين بود کساني که در مواضع بينالمللي يا کشورهاي عضو 1+5 مواضعي را اتخاذ کنند که در راستاي رسيدن به يک نقطه مشترک باشد و دو طرف را به هم نزديک کند.
اين نوع مراجع معمولاً در آستانه هر نوع مذاکره جملات دوپهلويي را بيان ميکنند که نه اثباتي است و نه نفي. جملاتي مطرح ميکنند که نميشود روي آن قضاوتهاي صريح و روشني کرد. اين جملات جز اينکه فضاي مذاکرات را منفي بکند و فضاي مذاکرات را به بن بست برساند نتيجه ديگري ندارد.
همچنين جواد کريمي قدوسي ديگر عضو کميسيون امنيت ملي مجلس درهمين رابطه گفته بود که تجربه سالهاي گذشته نشان ميدهد که غربي ها صداقت لازم در مذاکرات را ندارند بنابراين نميتوان به آنها خوشبين بود و عقل سليم حکم ميکند که تيم مذاکرهکننده ما با نگاه واقعبينانه به مذاکره با غربيها بپردازد.
با اين تفاسير که يک سال از موضوع هسته اي و نقل قول هاي يکساله آنها را خوانديد، بايد مقايسه اي با سال گذشته داشته باشيم که غرب ، همان غرب قلدري است که تنها مي خواهد بر ايران زور بگويد اما هر روز به يک بهانه.
روزي به بهانه انرژي هسته اي و روز ديگر به بهانه حقوق بشر و فردا به بهانه حمايت از تروريست.
تنها موضوعي که بايد از آن پند گرفت، سخنان حکيمانه مقام معظم رهبري بود، نرمش قهرمانانه، آيا اين نرمشي که ما نشان داديم واقعا قهرمانه بود ؛ البته اين روي سخنان تنها با مذاکره کنندگان هسته اي نيست، همه و همه مسئوليم در قبال آنچه که جوانان وطن، براي آسايش جامعه بدست مياورند.
غرب همواره نشان داده که قابل اطمينان نيست چه در زماني که سران کشورهاي اروپايي به سعدآباد آمدند و حال که در ژنو دست دوستي مي دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]