واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ فروردين ۱۳۹۳ (۱۲:۲۷ب.ظ)
سال 93؛ سال اعتدال و مديريت کارآمد گروه انرژي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سال 92 با همه روزهاي بد و خوبش به پايان رسيد و شروع سال 93 مي تواند پايام آور روزهاي خوش باشد.
سال 92 با مشارکت دولت هاي دهم و يازدهم به پايان رسيد و سالي کاملا معتدل آغاز شد.
اين سال از چندين جهت قابل تامل است :
1) از ابتداي سال 93، فاز دوم هدفمندي يارانه ها يا همان جراحي معروف اقتصادي آغاز خواهد شد.
اين جراحي نياز به يک برنامه ريزي دارد تا مانند جراحي اول سبب مرگ بيمار نشود!
در شروع فاز اول، مشکلات از پيش مشخص اما به حساب نيامده، نه يک به يک که همگي با هم سر باز کرد و وضع اقتصادي کشور به يکباره متزلزل شد.
مطمئنا وقتي يک عملکرد سنتي را مي خواهيم نو و به روز کنيم بايد تمام جوانب آن را بررسي کرده تا به جاي حل مسئله، مشکلي جديد براي کشور ايجاد نشود.
بي شک آغاز مرحله دوم هدفمندي يارانه ها، بدون مشکل نخواهد بود و بازار اولين جائي است که در برابر آن عکس العمل نشان مي دهد.
البته مطمئنا عکس العمل بازار کاملا به ضرر مردم کم درآمد و اقتصاد کشور خواهد بود زيرا با افزايش تورم و کم ياب شدن برخي محصولات ضروري مردم در سطح کشور، آسيب هاي اقتصادي و اجتماعي بزرگي پيش خواهد آمد.
اينکه دولت تا چند روز يا چند ماه توان مقابله با افزايش قيمت اجناس و خدمات بخش هاي غير دولتي را دارد بر ما پوشيده است ولي اميدواريم اين توان مانند مرحله اول نباشد که...!
2) دومين اتفاقي که در سال 93 در کشور توسط دولتمردان پي گيري خواهد شد، بحث سياست خارجي و از بين بردن تنش هاي بين المللي است که ايران ناخواسته در آن وارد شده است که شايد مهمترين آنها، بحث انرژي هسته اي و تحريم هاي غرب بر ضد کشورمان است.
در سال هاي گذشته تحريم هاي غرب بر عليه کشورمان براي مردم ضرر و براي برخي سود چنداني داشته است.
از ابتداي شروع به کار دولت جديد و همزمان با شروع گفتگوهاي ديپلماتيک با غرب برخي افراد که در اين سال ها از دلالي محصولات و کالاهاي تحريمي سود سرشاري برده اند به تکاپو افتاده و از افعال نااميد کننده در مقابل ديپلماسي دولت اميد استفاده کردند.
حال اميدواريم با استفاده از ديپلمات هاي کار کشته و ظرفيت هاي خارجي، تحريم ها يا همان کاغذ پاره هاي آقاي دکتر! بر چيده شده و اقتصاد کشور نفسي عميق بکشد.
3) در سال جديد قرار است دولتي ها بر عکس پيشينيان خود از حاشيه و حاشيه سازي دوري کرده و به متن زندگي مردم وارد شوند.
متاسفانه يکي از نقطه ضعف هاي دولت قبل ورود مديران عالي رتبه آن به حواشي بود.تقريبا دولت دهم با تمام سازمان ها و نهاد هاي غير دولتي مشکل و دعوا داشت. از شهرداري گرفته تا مجلس!
البته دولت يازدهم نيز در اين بيش از 6 ماه با چالش هاي متفاوتي رو به رو شد که با تدبير مديران ارشد دولت ختم به خير شد.
از انتخاب مجري برنامه رئيس جمهور گرفته تا انعکاس توزيع سبد کالا به صورت منفي.
متاسفانه در زماني که دولت تازه، نياز به آرامش داشت، برخي از جا مانده ها از قدرت و دولت، چنان آب به آسياب دشمن مي ريختند که احساس کرديم برخي از اين افراد کاملا با مردم و منش ايراني غريبه بوده و از کشورهاي غربي دستور مي گيرند.
البته بعد از گذشت بيش از 6 ماه از روي کار آمدن دولت، در سال 93 دولتمردان بايد پاسخگوي ضعف ها و قدرت هاي عملکردشان باشند و ديگر نمي توان نقصي را بر گردن دولت قبل گذاشت.
البته ما به خوبي مي دانيم که عملکرد دولت قبل در برخي حوزه ها، آن قدر ضعيف بوده است که حتي در 8 سال نمي توان آنها را بازسازي کرد، اما اين دولت نيز با توجه به اينکه بودجه سال 93 را خود نوشته است ديگر مي تواند پاسخگوي برخي از اتفاقات باشد.
البته انتظار جامعه از دولت جديد، رفع تمام مشکلات در مدت زمان بسيار محدود نيست اما کمترين انتظاراز مديران جديد، تغيير در روش کار و نگرش اقتصادي است.
با شروع سال جديد کاري، بر اين عقيده هستيم که تمام افراد جامعه بايد براي پيشبرد اهداف اين کشور قدم بردارند و به جاي خالي کردن زير پاي دولت، مانند يک نردبان باعث حرکت سريعتر تغييرات شوند. اين مهم نه تنها وظيفه دولت و ارگان هاي غير دولتي، که وظيفه تمام مردم ايران است.
از يک کارگر ساده گرفته تا يک دانشجوي مقطع دکترا. رسيدن به يک ايران آباد و مستقل، نيازمند يک همت همگاني است که از همين امروز بايد آغاز شود.
محمد علي رفيعي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]