تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):پشیمانی از گناه برای توبه کافی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829166615




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جزئیات توافق جامع هسته‌ای كه آمریکا در سر می‌پروراند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جزئیات توافق جامع هسته‌ای كه آمریکا در سر می‌پروراند
رابرت اینهورن مذاکره‌کننده هسته‌ای سابق آمریکا که اکنون در پژوهشکده پرنفوذ بروکینگز مشغول کار است، جزئیات توافق هسته‌ای جامع مطلوب ایالات متحده را منتشر کرده است. اگر چه مقامات وزارت خارجه آمریکا از اظهار نظر در مورد ایده‌های اینهورن خودداری کرده‌اند ولی احتمالا وی نوشته خود را پیش از انتشار در اختیار مقامات دولت اوباما قرار داده است
آفتاب: رابرت اینهورن مقام ارشد سابق آمریکا که از احترام زیادی در دولت برخوردار است و همچنان ارتباطات نزدیکی با مذاکره‌کنندگان آمریکایی و از جمله وندی شرمن دارد، پارامترهای توافق نهایی طولانی مدت هسته‌ای با ایران را پیشنهاد کرده است که در آن هم ایران بتواند به غنی‌سازی سطح پایین خود ادامه دهد و در مقابل هم در آن از کنگره خواسته خواهد شد که به دولت آمریکا اجازه توسل به زور در صورت نقض توافق از سوی ایران را بدهد.


به گزارش تابناک، جزئیات این پیشنهاد مورد توجه باربارا اسلاوین خبرنگار آمریکایی در مطلبی برای الجزیره قرار گرفته است. اینهورن نظرات خود را روز دوشنبه در موسسه آمریکایی بروکینگز منتشر کرد. در این پیشنهاد وی مدعی است که تلاش شده است ضمن برآورده شدن نیازهای هسته‌ای محدود ایران، تضمین شود که ساختار گسترده زیربناهای هسته‌ای ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای به کار گرفته نشود.


پیش‌بینی شده است که سرنوشت نهایی توافق بین ایران و غرب نه تنها به روند مذاکرات هسته‌ای در وین بلکه به توانایی نخبگان سیاسی در ایران و آمریکا در کوتاه آمدن کافی برای رسیدن به یک توافق نهایی نیز وابسته است.


هرچند که مقامات وزارت خارجه از ابراز نظر در مورد این مقاله خودداری کرده‌اند ولی این یک گمانه جدی است که اینهورن نوشته خود را قبل از انتشار، به سمع و نظر مقامات دولت اوباما رسانده است. اینهورن از معدود کارشناسانی است که توانایی موجه جلوه دادن جزئیات توافق مورد نظر دولت اوباما در نزد کنگره را دارد؛ ضمن این که وی نفوذی جدی بر استراتژی تیم مذاکره‌کننده آمریکا نیز دارد. در حال حاضر عده‌ای از اعضای کنگره آمریکا قصد دارند نگاه‌های خود را بر توافق احتمالی با ایران قالب کنند. در مواردی آنها حتی خواستار برآورده شدن درخواست‌های اسرائیل و از جمله توقف کامل غنی‌سازی در ایران را دارند؛ این در حالی است که کارشناسان و از جمله اینهورن معتقدند چنین خواسته‌ای غیرواقع‌بینانه است.


اینهورن نوشته است: «ما می‌توانیم انتظار داشته باشیم که در توافق جامع ایرانی‌ها به دنبال حفظ قابلیت‌های هسته‌ای کافی برای این خواهند بود که اگر در زمانی در آینده بخواهند بتوانند سلاح هسته‌ای به دست آورند». وی به همین سبب ادامه داده است که چالش غرب و متحدان غرب آن است که توافق هسته‌ای با ایران را به گونه‌ای شکل دهند که برای ایران روشن سازد که هر تلاشی برای نقض توافق و ساخت سلاح هسته‌ای، قابل شناسایی، طولانی‌مدت و فرایندی خطرناک خواهد بود که نه تنها قطعا به شکست می‌انجامد بلکه باعث خسارات جدی به منافع ملی ایران خواهد شد.


بخش مهمی از پیشنهاد اینهورن به بحث در مورد زمان مورد نیاز ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای اختصاص دارد که این پیشنهادات تا حد زیادی بر پایه مطالب تهیه شده توسط موسسه دانش و امنیت بین‌الملل در واشنگتن و رئیس آن یعنی دیوید آلبرایت تهیه شده است. در شرایط توافق موقت هسته‌ای تصور می‌شود که زمان مورد نیاز برای ایران دو تا سه ماه است.


در حال حاضر از حدود 19هزار سانتریفیوژ نصب شده ایران، حدود نه‌هزار سانتریفیوژ نسل اول مشغول کار است و موسسه تحت مدیریت آلبرایت معتقد است که برای افزایش زمان مورد نیاز ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای باید تعداد سانتریفیوژهای ایران به دو تا شش هزار دستگاه محدود شود، ذخایر اورانیوم بیست درصد ایران به کمتر از صد کیلوگرم و ذخایر اورانیوم کمتر غنی شده به پانصد تا هزار و پانصد کیلوگرم محدود شود. تفاوت در این اعداد به نوع سانتریفیوژهایی وابسته است که ایران اجازه استفاده از آنها را خواهد داشت.


به نظر اینهورن سایر بخش‌های یک توافق هسته‌ای قابل قبول با ایران به قرار زیر است:


- تاسیسات هسته‌ای در فردو به مکانی برای تحقیق و توسعه سانتریفیوژهای جدید و سایر تحقیقات هسته‌ای تبدیل شود. سانتریفیوژهایی که اکنون در فردو قرار دارند باید به مکان‌های مورد نظارت منتقل شوند.


- تاسیسات آب سنگین اراک باید به گونه‌ای تغییر یابد که توانایی تولید پولوتونیوم آن به شدت کاهش یابد. به گفته اینهورن، تغییر سوخت این راکتور به اورانیوم غنی شده، ضمن برآورده کردن این هدف، توانایی آن برای تولید ایزوتوپ‌های پزشکی را نیز افزایش خواهد داد.


- باید نظارت‌ها بر برنامه هسته‌ای ایران حتی از پروتکل الحاقی نیز فراتر رود. این نظارت‌ها شامل «دسترسی گسترده‌تر و در دفعات بیشتر نیروهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نصب گسترده‌تر تجهیزات نظارتی و کنترلی و نیز استفاده بیشتر از تجهیزات نظارت از راه دور و آنلاین خواهد » بود.


- باید رویه‌ای ایجاد شود تا اطمینان حاصل شود که هر پرسش در مورد عدم پایبندی ایران به تعهدات خود با جدیت مورد بررسی قرار گرفته و به آن پاسخ داده شود.


اینهورن معتقد است که طرف مقابل می‌تواند با ارائه کمک فنی هسته‌ای برای داشتن برنامه صلح‌آمیز می‌توان این توافق را برای ایران قابل پذیرش‌تر کند. وی همچنین معتقد است که در مورد پاسخ به سوالات در مورد ابعاد احتمالی نظامی در گذشته برنامه هسته‌ای ایران می‌توان تا حدی انعطاف از خود نشان داد و برداشته شدن تحریم‌ها به تدریج و با بر طرف شدن نگرانی‌های آژانس همراه باشد.




تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن