واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
افشای پرداخت رشوه از طرف استرالیا برای کسب میزبانی جام جهانی 2022 تهران- ایرنا- روزنامه میل آن ساندی به نقل از یک افشاگر استرالیایی نوشت؛ جک ورنر نایب رییس سابق فیفا برای رای خود در انتخاب میزبان جام جهانی 2022، مبلغ 270 هزار پوند از استرالیا دریافت کرده است.
کمیته نامزدی استرالیا برای میزبانی جام جهانی 2022 از طرف یک افشاگر به پرداخت 274 هزار پوند به نایب رییس سابق فیفا با این باور که به نفع استرالیا رای خواهد داد، متهم شده است.
به گزارش دیلی میل،این ادعا نزد مایکل گارسیا وکیل آمریکایی که ریاست تحقیقات فیفا در مورد ادعاهای فساد در جریان درخواست میزبانی جام های جهانی 2018 و 2022 را به عهده دارد، مطرح شده است.
این فرد افشاگر که در نشست های کمیته نامزدی استرالیا حضور داشته است، ادعا کرد این پول برای ارتقای ورزشگاه ماروین لی در ماکویا در ترینیداد و با هدف تاثیرگذاری بر رای وارنر پرداخت شده است.
وارنر در آن زمان رییس کنفدراسیون فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی (کونکاکاف) بود. این ورزشگاه بخشی از آکادمی فوتبال هاوه لانژ است که در زمین هایی که ادعا می شود به وارنر تعلق دارد ساخته شده است. وارنر مالکیت این زمین را رد کرده و تاکید کرده است به اتحادیه فوتبال کارائیب که او رییس آن بود تعلق دارد.
براساس گزارش دیلی میل، در سپتامبر 2010 چکی به حسابی که تحت کنترل وارنر بود، واریز شد. یک گزارش رسمی در این زمینه در آوریل 2013 به این نتیجه رسید که وارنر این مبالغ را اختلاس کرده است.
در رای گیری برای انتخاب میزبان های جام های جهانی 2018 و 2022 ، وارنر و 21 عضو دیگر کمیته اجرایی فیفا شرکت کردند. رای گیری دسامبر 2010 انجام شد و میزبانی این رقابتها به ترتیب به روسیه و قطر اعطا شد.
استرالیا برای کسب میزبانی جام جهانی 2022 با ژاپن، کره جنوبی، آمریکا و قطر رقابت می کرد. این کشور با وجود هزینه 25 میلیون پوندی برای نامزدی خود فقط یک رای گرفت. وارنر که گمان می رود به نفع آمریکا رای داده باشد در ژوئن 2011 از تمام مسئولیت های خود در فوتبال کناره گیری کرد و از تحریم های فیفا در امان ماند.
اهمیت شهادت این افشاگر نزد گارسیا این است که این شهادت در تحقیقات رسمی فیفا انجام شده است؛ به ویژه اینکه پول پرداختی توسط یک کشور خواهان میزبانی جام جهانی را با جلب حمایت برای کسب میزبانی مرتبط کرده است.
رشوه در فرایند درخواست میزبانی جام های جهانی 2018 و 2022 براساس قوانین فیفا ممنوع بوده است. براساس بندهای رفتار اخلاقی فیفا، کشورهای خواهان میزبانی این رقابتها باید از تلاش برای تاثیرگذاری بر اعضای کمیته اجرایی فیفا یا هر مقام دیگر فیفا خودداری کنند.
پرداخت پول برای ارتقای یک ورزشگاه درصورتی که به منظور تاثیرگذاری بر رای گیری در انتخاب میزبان جام جهانی باشد برخلاف این قوانین است؛ مگر آنکه فدراسیون فوتبال استرالیا بتواند ثابت کند این پول درهر صورت به این پروژه اختصاص می یافت.
یک سخنگوی فدراسیون فوتبال استرالیا به روزنامه میل آن ساندی گفت: استرالیا همانند تمام کشورهایی که نامزد میزبانی جام های جهانی 2018 و 2022 بودند از طرف فیفا ملزم به اجرای طرحهای توسعه فوتبال در سایر کشورهای فاقد امکانات و بودجه فوتبال بوده اند.
روزنامه میل آن ساندی با اشاره به اینکه نسخه ای از قوانین و رهنمودهای فیفا در مورد نامزدی میزبانی جام های جهانی 2018 و 2022 را مشاهده کرده نوشت: چنین الزامی در این قوانین ذکر نشده است.
میل آن ساندی افزود گزارش رسمی جام جهانی فدراسیون فوتبال استرالیا را مشاهده کرده و در آن سخنی از پول پرداختی به حساب تحت کنترل وارنر به میان نیامده است.
سخنگوی فدراسیون استرالیا گفت این فدراسیون اوایل سال 2013 از طرف کونکاکاف اطلاع یافت که مبلغ مذکور اختلاس شده است. فدراسیون استرالیا در تحقیقات کونکاکاف در این زمینه همکاری داشته است. باعث تاسف است که این بودجه به گونه ای که مد نظر بوده هزینه نشده است.
انتظار می رود گارسیا در روزهای آینده از استرالیا بازدید و با افرادی که در کمیته درخواست نامزدی استرالیا حضور داشته اند دیدار کند.
ادعاهای جدید این فرد افشاگر در حالی مطرح می شود که اسناد اف بی آی آمریکا چندی پیش نشان داد که وارنر بیش از یک میلیون دلار از یک شرکت تحت کنترل محمد بن حمام قطری دریافت کرده است. بن همام یک مقام عالیرتبه دیگر فیفا بوده است. این ماجرا بعد از اعطای میزبانی جام جهانی 2022 به قطر رخ داده است. بن همام و وارنر چنین ادعایی را رد کرده اند.
این فرد افشاگر همچنین مدعی شده است که مبالغی برای طرحهایی در اقیانوسیه و آفریقا پرداخت شده است. این مبالغ با علم به این که اعضای کمیته اجرایی فیفا که نمایندگی این مناطق را به عهده داشته اند در ازای آن به نفع استرالیا رای می دهند پرداخت شده است. گارسیا همچنین در حال بررسی ادعاهایی است که استرالیا و روسیه برخلاف قوانین فیفا برای مبادله رای تلاش کردند.
تحقیقات گارسیا احتمالا شواهد گسترده ای از تبانی و مشوق های رای از طریق پرداخت پول از طرف نامزدهای مختلف جام جهانی ارایه خواهد کرد.
یک افشاگر دیگر قطری به گارسیا گفته است که وعده کمک هایی به اعضایی آفریقایی کمیته اجرایی فیفا در ازای حمایت از نامزدی قطر داده شده بود.
ورزشی(6)**1584**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]