واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
روی پرده نقرهای
"خط ویژه"ای برای بالا کشیدن پول آقازادهها
آنچه فیلمنامه "خط ویژه" را غنی نموده در نحوه شکل گیری کمدی سیاه فیلم نهفته است.
نامه نیوز - خط ویژه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. داستان جذابی دارد و یک دو جین ستاره از جمله مصطفی زمانی، هانیه توسلی، هومن سیدی، میلاد کیمرام ، پریناز ایزدیار، میترا حجار، محسن کیایی و سام قریبیان را برای تماشاگران به خط کرده است. به همه اینها آهنگسازی دلنشنین سینا حجازی و یک فیلمبرداری جذاب و هالیوودی را اضافه کنید. حالا نظرات چیست؟ باید این فیلم را دید یا نه؟
خلاصه داستان: یک زن و شوهر جوان درصدد هستند تا پول هنگفتی را از حساب فردی با نفوذ خارج کرده و از کشور فرار کنند. آنها با کمک برادر زن ماجرا که استعداد خراق العاده ای در امور رایانه ای دارد، حساب فرد مورد نظر را خالی کرده و می گریزند اما در این راه اتفاقات پیش بینی نشده ای برایشان رخ میدهد که لحظه لحظه آنها را به دستگیری و زندان نزدیک تر میکند.
آنچه میشود درباره خط ویژه گفت این است که سینمای ایران به فیلم هایی از جنس خط ویژه سخت نیازمند است: فیلم هایی که همزمان با جذب مخاطب و سرگرم کردن او و کمک به اقتصاد سینما، با زبانی انتقادی و غیرشعاری تصویری از برخی کاستی های جامعه ارائه می دهند و علامت سوالی را که در ذهن بسیاری از مردم شکل گرفته، روی پرده سینما منعکس می کنند. شوخیهای «خط ویژه» جسورانه و گزنده هستند؛ بهویژه رویکرد و پرداخت شخصیت آقازاده و گوشه و کنایههای باقی شخصیتها به او و همچنین برخی اشارههای سیاسی در شوخیها (مثل دستیگری این هفت نفر به عنوان مفسد اقتصادی و آزاد ماندن آقازاده) و اصلا انگار این فیلم فرصتی ویژه بوده برای شوخی با یک آقازاده و حرص دادن او.
اما آنچه فیلمنامه "خط ویژه" را غنی نموده در نحوه شکل گیری کمدی سیاه فیلم نهفته است. کمدی سیاهی که برخلاف بسیاری از آثار کمدی سینمای ایران نه فقط از طریق کمدی کلامی بلکه غالبا از طریق کمدی موقعیت شکل می گیرد. اکثریت قریب به اتفاق رویدادها و موقعیت های کمدی فیلم دارای اصالت هستند چرا که از یک زنجیره ی علت و معلولی برخوردارند و در عین حال با عنصر تصادف نیز تلفیق شده و موجب گشته اند تا تماشاگر در عین غافلگیری ها و خنده های پی در پی مصرانه داستان را تا پایان دنبال کرده و حتی یک لحظه هم به ساعت مچی خود نگاه نکند.
فیلمنامه کیایی در عین حال هر کجا که اراده کرده به راحتی توانسته لحن عوض کند و این موهبت حداقل در دو مقطع از فیلم که یکی مطلع گشتن کاوه از ازدواج مهتاب (برای چند ثانیه سکوتی محض فضای پرتنش فیلم را دربرمی گیرد) بوده و لحن را از کمدی به درام تغییر می دهد و دیگری بیدار شدن کاوه و شاهین و دیگران و برهم خوردن نقشه فرار فریدون و همسرش است که لحن درام فیلم را مجددا به کمدی تغییر داده و هرگونه پایان بندی کلیشه ای در "خط ویژه" را با قاطعیت به تمسخر می گیرد. البته گاها لحن فیلم ترکیبی نیز می گردد و تصویر تلخ توزیع پولها از روی پل هوایی (که وجهی دوگانه داشته و در عین دارا بودن لحنی کمدی به خودی خود تلخ و تامل برانگیز می باشد) گواهی بر این مدعاست.
1393/1/11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]