تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837742091
نقدی علمی بر کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر اکرم
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
نقدی علمی بر کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر اکرم خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام خطاط با انتقاد از نویسنده کتاب «حجاب شرعی در عصر رسول خدا(ص)» گفت: در این کتاب، عمربن خطاب در عدالت، غیرت دینی و موارد دیگر از پیامبر معصوم برتر شمرده شده است و جای این سؤال پیش می آید که آیا چنین کتابی می تواند قابل استناد باشد.
حجت الاسلام عبدالامیر خطاط، مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) اصفهان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزای رسا در نقد کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر اکرم(ص) نوشته امیر ترکاشوند گفت: این کتاب درصدد بیان دلایل فقهی موضوع حجاب است، بدین شکل که اصل حجاب را مفروض و سعی کرده محدوده حجاب را مشخص کند. وی افزود: این کتاب امتیازات خوبی دارد از جمله این که نویسنده از منابع متعدد و فراوانی استفاده کرده که برخی جدید و بیشتر آنها مربوط به متقدمین است.
استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: نویسنده در نقل قول ها، امانت را رعایت کرده و حتی یک کلمه را نیز تغییر نداده است که این موضوع از امتیازات مثبت این کتاب است.
مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) اصفهان ادامه داد: ترکاشوند برای ترسیم حجاب در عصر پیامبر(ص) از زمان حضرت آدم(ع) تا زمان پیامبر(ص) شواهدی را دنبال می کند و سعی در اثبات استبعاد توان تغییر دارد و ادعای وی محال بودن این است که کسی بتواند ظرف مدت کمی وضع پوشش را دگرگون ساخته و موضعی که فقها تصور می کنند را پدید آورده باشد.
وی افزود: نویسنده به موارد معدودی پس از زمان پیامبر اکرم(ص) اشاره دارد که امام صادق(ع) به زنی پریشان احوال می گوید که بر بام خانه رفته، سر خود را برهنه و به درگاه خدا التجاء کند، اما این گونه مثال های ذکر شده مواردی عادی است و دلیلی بر ادعای نویسنده نیست.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: گام بعدی نویسنده تفسیر و شرح دادن نصوص است و معتقد است که باید آیات و کلمات فقها را با قرار دادن واقعیت تاریخی معنا کنیم.
مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) اصفهان افزود: مسأله ای که در تمام این کتاب قابل مشاهده است این است که نویسنده با استفاده از کلمات خاص برای خوانندگان جوسازی کرده و وضعیت روانی خاصی برای آنان ایجاد می کند و این در حالی است که در یک کتاب تحقیقی پژوهشی به کارگرفتن واژه هایی که احساسات مخاطب را تحریک کند صحیح نیست.
حجت الاسلام خطاط تصریح کرد: نکته دیگر این که نام این کتاب، این شبهه را ایجاد می کند که چرا تاریخ پس از پیامبر اکرم(ص) و دوران ائمه نادیده گرفته شده در حالی که مطابق فرمایش پیامبر(ص) بسیاری از احکام و جزئیات توسط معصومین(ع) بیان شده است.
وی با اشاره به حدیث پیامبر اکرم(ص) که «انا مدینة العلم و علی بابها» گفت: در واقع تشریع توسط پیامبر اکرم(ص) انجام شده است، اما برای فهم تشریع نمی توان فرمایشات ائمه معصوم را نادیده گرفت.
این استاد حوزه ادامه داد: نکته دیگر این که باید بررسی کنیم از چه منابعی در کتاب استفاده شده است و آیا تمام منابع برای اثبات حکم شرعی می تواند به گونه ای اثرگذار باشد که بتوان از آنها حکم فقهی را استخراج کرد یا خیر.
وی تأکید کرد: سؤال این است که چگونه می توان از تورات، انجیل و منابع اهل سنت واقعیت تشریع و حتی وقایع تاریخی را استخراج کرد، به ویژه این که به طور مثال ما قائل به تحریف تورات و انجیل هستیم.
حجت الاسلام خطاط اضافه کرد: درباره روایات اهل سنت نیز باید گفت که عالمان سنی همچون ابوحنیفه، خودش اعتقادی به روایات خود ندارند و در این باره می گوید « روایات ما قابل اعتماد نیست مگر اینکه قیاس شود و شاهدی بر صدق آن موجود باشد».
وی تصریح کرد: انتقاد دیگر بر این کتاب این است که لغات عربی و کلمات قرآنی به غلط ترجمه و تفسیر شده است که جای تأمل دارد.
این استاد حوزه ابراز داشت: از صفحه 23 به بعد، نویسنده درباره برهنگی پاک ترین افراد و برترین انسان های کره زمین شواهدی را از منابع بیان شده نقل می کند تا تدریجی بودن شکل گیری پوشش حجاب را اثبات کند.
وی در ادامه افزود: نمونه اول نقل شده عادی بودن عدم پوشش برای آدم و حوا است که نویسنده با آوردن شواهدی از تورات نقل می کند این دو، پیش از فریب خوردن بدون پوشش بوده اند و این سؤال برای ما پیش می آید که آیا می توان این نقل تورات را به عنوان منبعی موثق باور داشت در حالی که در قرآن به صراحت و وضوح این مطلب بیان شده است که از ابتدا این دو پوشش داشته اند.
حجت الاسلام خطاط اضافه کرد: برخی نمونه های کتاب نیز از کتاب صحیح بخاری نقل شده است که این کتاب، خدای واحد را ناتوان می داند، پس چگونه می توان انتظار داشت که شأنی برای پیامبر اکرم(ص) قائل باشد.
مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) اصفهان اضافه کرد: در این کتاب آمده است که پیامبر اکرم(ص) به راحتی و بدون هیچ تکلفی با زنان به گفت و گو می نشست حتی اگر حجاب را رعایت نکرده بودند و جالب اینجاست که در ادامه روایت، زمانی که عمر خلیفه دوم وارد این جمع می شود زنان از جای برمی خیزند و حجاب را رعایت می کنند.
این استاد حوزه علمیه اظهار داشت: در این کتاب، عمر بن خطاب در عدالت، غیرت دینی و موارد دیگر از پیامبر معصوم برتر شمرده شده است و جای این سؤال پیش می آید که آیا چنین کتابی می تواند قابل استناد باشد.
وی افزود: نویسنده در این کتاب بیان می دارد که با انبوهی از احادیث ساختگی و کاملا متناقض روبرو بودیم که انتساب آنها به پیامبر اکرم(ص) پذیرفتنی نیست، بنابراین چیزی که جرأت نمی کند به ایشان نسبت دهد را به جامعه منتسب می کند.
حجت الاسلام خطاط ادامه داد: در این کتاب نویسنده از آیات شأن نزول استفاده می کند که این شأن سندیت ندارد.
وی با اشاره به این که نویسنده، شهید اول را مبتکر حکم ستر مو می داند، گفت: نویسنده در جای جای کتاب بر این امر پافشاری می کند که گویا قبل از این مرحوم کسی قائل به این امر نبوده است و این در حالی است که جنگ فجار به دلیل برانگیخته شدن غیرت مردان در زمینه حجاب بانوان رخ داده است.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: سؤال مهم اینجاست که نویسنده چگونه خطبه فدکیه را که حجاب حضرت زهرا(س) در آن توصیف شده، مطالعه نکرده است که نقضی روشن بر صحبت ها و شواهد وی است.
مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) اصفهان، با اشاره به این که عدم تفکیک میان تاریخ و فقه نقد دیگری است که بر این کتاب وارد است، گفت: تاریخ بیان کننده بودها و فقه بیان کننده بایدها است، بدین ترتیب بسیاری از روایات تاریخی که وی از زمان پیامبر اکرم(ص) نقل کرده است توسط آیات قرآن نفی می شود.
حجت الاسلام خطاط در پایان تاکید کرد: ادعای نویسنده در این کتاب این است که باید تاریخ را قرینه فهم آیات و روایات قرار دهیم و این در حالی است که باید میان تاریخ و فقه تفکیک قائل شد./939/ت301/ع
۱۳۹۳/۱/۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]
صفحات پیشنهادی
ویژگیهای عاقل و تمامیت عقل از دیدگاه پیامبر اکرم(ص) و امام رضا (ع)
ویژگیهای عاقل و تمامیت عقل از دیدگاه پیامبر اکرم ص و امام رضا ع وبلاگ > مؤذن جامی محمدهادی - خردمندی بزرگترین نعمت الهی است اگر ازکمی وکاستی هرچه بنالیم از کمی آن نمی نالیم علم با تعلیم وتعلم و عقل با تجارب افزون می شود که الْعَقْلُ حِفْظُ التَّجارُبِ نامه31سردار نقدی در اردوی علمی آیههای تمدن: نیروهای انقلاب در میدان علمی، فرهنگی و اقتصادی نقش اصلی را ایفا کنند
سردار نقدی در اردوی علمی آیههای تمدن نیروهای انقلاب در میدان علمی فرهنگی و اقتصادی نقش اصلی را ایفا کنندرئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت امروز میدان مبارزه عرصه علمی فرهنگی و اقتصادی است که باید افراد مستعد از نیروهای انقلاب نقش اصلی را بازی کنند به گزارش خبرگزاری فارس سردارآغاز فراخوان جایزه بین المللی علمی فناوری پیامبر اعظم (ص)
آغاز فراخوان جایزه بین المللی علمی فناوری پیامبر اعظم ص تهران - ایرنا -دبیر شورای سیاست گذاری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم خبر از آغاز فراخوان این جایزه از امروز سه شنبه 19 اسفند ماه داد به گزارش خبرنگار علمی ایرنا مهدی صفار نیا در محل پارک فناوری پردیس در جمع خبرنگاران ااعلام فراخوان درخواست بن کتاب برای نهادها و موسسات علمی
فرهنگ و ادب بازار نشر اعلام فراخوان درخواست بن کتاب برای نهادها و موسسات علمی معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد گفت نهادها و موسسات دولتی فرصت دارند تا پایان 20 فروردین ماه 1393 تقاضاهای خود مبنی بر دریافت بن کتاب را به معاونت امور فرهنگی ارسال کنند به گزارش خبرگزاری مهر همایونده ویژگی پیامبر اکرم(ص) در معاشرت با مردم
ده ویژگی پیامبر اکرم ص در معاشرت با مردم رسول اکرم صلی الله علیه و آله بى آنکه اخمو باشند محزون بودند بى آنکه از خود ذلّتى نشان دهند متواضع بودند مى بخشیدند ولى اسراف نمى نمودند دل نازک و نسبت به تمام مسلمانان مهربان بودند به گزارش سرویس دینی جام نیوز واعظ دیلمی درفراخوان تقاضای بن کتاب برای نهادها و موسسات علمی منتشر شد
فراخوان تقاضای بن کتاب برای نهادها و موسسات علمی منتشر شد تهران- ایرنا- مشاور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آغاز دریافت تقاضاهای نهادها و موسسات علمی برای دریافت بن کتاب خبر داد به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات ایرنا همایون امیرزاده روز سه شنبه با اعلام این خبر افزودبرگزاری نشست تحلیل و نقد کتاب جامعه شناسی جامعه شناسی در ایران/ توسعه علمی مطلوب یک جامعه اسلامی چیست
دین و اندیشه برگزاری نشست تحلیل و نقد کتاب جامعه شناسی جامعه شناسی در ایران توسعه علمی مطلوب یک جامعه اسلامی چیست نشست تحلیل و نقد کتاب جامعه شناسی جامعه شناسی در ایران با حضور دکتر محمد فاضلی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و نشست توسعه علمی مطلوب یک جامعه اسلامی چیستسرپرست اداره ارشاد نوشهر خبر داد توزیع 500 کتابچه با موضوع حجاب در نوشهر
سرپرست اداره ارشاد نوشهر خبر دادتوزیع 500 کتابچه با موضوع حجاب در نوشهرسرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشهر گفت بیش از 500 کتابچه با موضوع حجاب و تعدادی کتاب تحت عنوان حجاب هالهای از عفاف توسط این اداره در نوشهر توزیع میشود بابک شمسناتری امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزنخستین جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص)، دی ماه 93 اعطا میشود
دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴ ۵۰ جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم ص در دی ماه 93 همزمان با میلاد حضرت محمد ص طی مراسمی با حضور داوران نامزدها دانشمندان و مقامات عالی رتبه کشورهای اسلامی در تهران اعطاء میشود به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر صفارینیافراخوان درخواست بن کتاب برای نهادها و موسسات علمی اعلام شد
همایون امیرزاده خبر داد فراخوان درخواست بن کتاب برای نهادها و موسسات علمی اعلام شد نهادها و موسسات دولتی فرصت دارند تا پایان 20 فروردین ماه 1393 تقاضاهای خود مبنی بر دریافت بن کتاب را به معاونت امور فرهنگی ارسال کنند به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد اطغیرت در سیره پیامبر اکرم
یادداشت وارده غیرت در سیره پیامبر اکرم خبرگزاری رسا تقدیم به شهید راه غیرت و دفاع از ناموس حجت الاسلام علی خلیلی دلاور مردی که جانش را در راه احیای ارزشهای الهی در طبق اخلاص نهاد وقتی خبر شهادت مظلومانه حجت الاسلام علی خلیلی شهید راه غیرت و ناموس را خواندم بویژه گلایه برخیمدیر حوزههای علمیه خواهران کشور: راهاندازی 2 هزار وبلاگ از سوی بانوان طلبه/بانوان طلبه سنگربان عفاف و حجاب
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور راهاندازی 2 هزار وبلاگ از سوی بانوان طلبه بانوان طلبه سنگربان عفاف و حجاب باشندمدیر حوزههای علمیه خواهران کشور گفت فضای مجازی هم تهدید است و هم فرصت و اکنون شاهد هستیم که دو هزار وبلاگ از سوی بانوان طلبه راهاندازی شده است به گزارش خبرگزاریچهار کتاب علمی به بازار رسید
سهشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۱۶ چه کسی چه وقت چه چیزی را اختراع کرد تاریخچه خودم در جستجوی بسگیتی و ذره در پایان گیتی عنوان چهار کتاب تازه منتشرشده است به گزارش خبرنگار کتاب خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا کتاب چه کسی چه وقت چه چیزی را اختراع کرد نوشته دیویدچاپ كتاب تأليفي عضو هيئت علمي دانشگاه شهركرد در آلمان
شهرکرد چاپ كتاب تأليفي عضو هيئت علمي دانشگاه شهركرد در آلمان كتاب 2 اروييل 3 اريل ازيريدينها سنتز و واكنش ها تأليف دكتر حشمت الله صميمي شلمزاری عضو هيئت علمي گروه شيمي دانشگاه شهركرد در كشور آلمان به چاپ رسيد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد كتاب 2 اروييل 3دو هزار جلد کتاب با موضوع حجاب و عفاف در سیستان توزیع شد
استانها شرق سیستان و بلوچستان حجت الاسلام عارفی دو هزار جلد کتاب با موضوع حجاب و عفاف در سیستان توزیع شد زاهدان- خبرگزاری مهر رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زابل گفت از ابتدای سال تاکنون در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بیش از 2 هزار جلد کتاب و جزوه آموزشی در شهرستان زقرآن رساله پیامبر است و ما باید کتاب خودمان را داشته باشیم/ اسلام شبه واقعیت است!
ادعای تئوریسین فکری اصلاحات قرآن رساله پیامبر است و ما باید کتاب خودمان را داشته باشیم اسلام شبه واقعیت است مصطفی ملکیان با بیان این مطلب که قرآن رساله پیامبر بود مرا رساله خود باید مدعی میشود قرآن کتاب پیامبر بوده است و ما باید با تفکر نقادانه و انتقادی کتاب خود را داشتهمعاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه خبر داد تدوین هشت کتاب در زمینه روشهای نوین تبلیغی
معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه خبر دادتدوین هشت کتاب در زمینه روشهای نوین تبلیغیمعاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه از تدوین هشت کتاب در زمینه روشهای نوین تبلیغی خبر داد حجتالاسلام محمدحسن نبوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به فعال-
گوناگون
پربازدیدترینها