واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران مهر گزارش میدهد/
نخستین دهکده صنایع دستی در شمال افتتاح شد/ دهکدهای برای احیای هنرهای سنتی
رامسر - خبرگزاری مهر: نخستین دهکده صنایع دستی کشور با هدف تولید صنایع دستی، حمایت از هنرمندان و احیای هنرهای سنتی شمال در شهرستان رامسر واقع در غرب مازندران راهاندازی شد.
به گزارش خبرنگار مهر، مازندران با داشتن 60 هزار هنرمند و ثبت 12 مهر اصالت یونسکو از استانهای صاحب نام در حوزه صنایع دستی است و دست ساخته های هنرمندان این استان در گوشه و کنار جهان به چشم می خورد. اولین دهکده صنایع دستی مازندران برای حفظ اصالت بومی صنایع شمال کشور و با مشارکت شهرداری و بخش خصوصی اجرا شد.
مازیار علیجانی سرمایه گذار بخش خصوصی و سازنده دهکده صنایع دستی رامسر ضمن تبریک سال نو در گفتگو با خبرنگار مهر درباره افتتاح فاز اول این دهکده منحصر به فرد در رامسر گفت : این پروژه بصورت مشارکتی با شهرداری رامسر و بر پایه حفظ اصالت بومی شمال کشور احداث شد.
وی افزود : فاز اول دهکده صنایع دستی رامسر در یک هکتار زمین که از سوی شهرداری رامسر به این مجموعه واگذار شده است اجرایی شده و شامل 15 کارگاه سنتی تولید و عرضه مستقیم صنایع دستی بومی منطقه است. چهار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل نیاز است
علیجانی اضافه کرد : مراحل ساخت این دهکده زیبا به 40 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و تا پایان مدت زمانبندی آن که 2 سال تعیین شده ، و اعتبار 4 میلیارد تومان به بهره برداری کامل خواهد رسید.
وی گفت : این مجموعه برای 100 تن اشتغال مستقیم فراهم می کند.
شهردار رامسر نیز به خبرنگار مهر گفت : یکی از مهم ترین سیاستهای شورای اسلامی و شهرداری رامسر با توجه به موقعیت ممتاز این شهر در زمینه جاذبه های گردشگری ، جذب سرمایه گذار بخش خصوصی است.
نصرت الله کوزه گز افزود : شهرداری رامسر بواسطه این سیاست، اقدام به اجرای سیاستهای تشویقی در جهت سرمایه گذاران کرده است که نمونه بارز آن واگذاری 1 هکتار زمین در بهترین نقطه رامسر به سرمایه گذار دهکده صنایع دستی است.
وی با تاکید بر این امر که رامسر نیازمند فراهم کردن چنین بسترهایی است، خاطرنشان کرد: همه مدیران رامسری باید بستر شهرستان را برای رسیدن به در آمد پایدار و ماندگاری بیشتر گردشگر فراهم کنند.
زیرساختهای اساسی برای جذب گردشگر تقویت شود نماینده مردم شهرستان های تنکابن ، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی نیز گفت : مازندران بویژه غرب آن عمدتا دارای طبیعتی زیبا و منحصر به فرد است که خداوند آن را ارزانی کرده ولیکن ما تلاش زیادی در جهت ارتقا ء و تقویت زیر ساخت های اساسی برای جذب گردشگر نکردیم.
شمس الله شریعت نژاد افزود : احداث چنین فضاهایی که یاد آور فرهنگ و سنن قدیمی و بومی ماست می تواند باعث ماندگاری گردشگران در شهر و تقویت اقتصاد بومی شود.
وی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ،اضافه کرد : اقتصاد مقاومتی یعنی شناختن ظرفیت های هر منطقه و تبدیل کردن آنها به یک منبع در آمدی که این دهکده زیبا بیانگر شناخت ظرفیت های منطقه است و علاوه بر آن هویت ما را به نمایش گذاشته است.
نماینده مردم منطقه در خانه ملت ضمن قدر دانی از خانواده علیجانی که این ایده نو را اجرایی کردند ، گفت: تولید صنایع دستی و حمایت از آن ، یعنی آنکه ما روی منابع اطرافمان بدون نیاز به خارج از کشور کار کردیم.
امام جمعه رامسر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از سازندگان دهکده صنایع دستی قدر دانی کرد و خطاب به اعضای شورای اسلامی و شهردار رامسر گفت : کاری که امروز این سرمایه گذار بخش خصوصی با مشارکت شهرداری انجام داد ستودنی است و اینگونه فضاها می تواند در اینکه رامسر را به منطقه آزاد گردشگری تبدیل کنیم ، کمک کند.
حجت الاسلام سید جلیل مرتضوی افزود: حال و هوای سنتی این مکان که گویی روستایی با قدمت را به داخل شهر آوردهاند، خاطره بسیار زیبایی را برای گردشگران رقم می زند.
وی پیشنهاد کرد تا اقامتگاههای با همان سبک وسیاق سنتی برای اقامت مسافران نیز احداث شود.
۱۳۹۳/۱/۱۰ - ۱۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]