تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):در پاسخ به كسى كه عرض كرد: من در عمل ناتوانم و نماز و روزه كم به جا مى آورم اما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815205974




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

املش تابلويي تمام‌نما از زیبایی شمال کشور/ لزوم ارتقای ضریب ماندگاری گردشگران


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > گیلان مهر گزارش می‌دهد/
"املش" تابلويي تمام‌نما از زیبایی شمال کشور/ لزوم ارتقای ضریب ماندگاری گردشگران
املش – خبرگزاری مهر: املش، تابلويي تمام نما از ظرافت در استان زیبایی شمالی گیلان هر ساله میزبان مسافران و گردشگران از اقصی نقاط کشور است.



به گزارش خبرنگار مهر، جاذبه‌های طبیعی این شهرستان با مناظر چشم نوازش در مناطق کوهستانی(ییلاقی) و مناطق پست جلگه‌ای به یقین اگر با سعی و تلاش مسئولان منطقه در شناساندن این جاذبه ها به هموطنان باشد باعث رونق گردشگری و توریسم در املش خواهد شد. این شهرستان زیبایی گیلان با سرمایه گذاری بخش خصوصی و همیاری و پشتیبانی بخش دولتی می تواند  به بخش مهم گردشگری و توریسم استان تبدیل شود.  شهرستان املش دارای مناطق زیبا و جذابیت خاصی برای گردشگران داخلی و خارجی است، مناظر طبیعی در این شهرستان نگاه هر دوستدار طبیعت را به شدت مجذوب خود می‌کند. مسافران نوروزی و گردشگرانی که برای فرار از زندگی شهری به سوی طبیعت کشیده می‌شوند، می‌توانند شهرستان املش در استان گیلان را به عنوان مقصد سفر انتخاب کنند.  املش درفصل بهار بهترین وضعیت جغرافیایی را دارد، فضای سرسبز و دلنشین کوه‌ها و جنگل های سرسبز آن لطافتی خاص به روح‌های لطیف انسان‌ها می‌دهد.

املش؛ ارزشمندترین جلوه های جهانگردی و توریستی گیلان این شهرستان یکی از مهمترین و ارزشمندترین جلوه‌های جهانگردی و توریستی گیلان به شمار می‌آید که برای توسعه و گسترش صنعت گردشگری از توانایی‌های قابل توجهی برخوردار است. املش از سمت شمال و شرق با شهرستان رودسر، از سمت جنوب با شهرستان سیاهکل و از سمت شمال غرب و غرب با شهرستان لنگرود همسایه است.   شهرستان مزبوراز نظر ژئومرفولوژی و ناهمواری ها به سه منطقه جلگه ای، کوهپایه ای و کوهستانی تقسیم شده و بخش جلگه ای از آبرفت های رودهای شلمانرود، کیارود و رود کهنه گویه به وجود آمده که شهر املش بر مخروط افکنه شلمانرود بنا شده است.  بخش جلگه‌ای و کوهپایه‌ای در گذشته نه چندان دور پوشیده ازجنگل انبوه بود اما امروزه به باغات چای تبدیل شده است، بخش کوهستانی در جنوبی ترین قسمت شهرستان واقع شده و پوشیده از مراتع و بلندترین قله آن ناتشکوه است.   مناطق جلگه ای و کوهپایه ای دارای آب و هوای معتدل خزری و مناطق کوهستانی دارای زمستان های سرد و پوشیده از برف، یخبندان و تابستان های خنک و ملایم است. املش در اصل "ام" و "لش" بوده که "ام" به معنی رود و "لش" به معنی راکد است، بنابراین املش یعنی رودخانه راکد است. بدین ترتیب شهرستان املش با وجود باغات زیبای چای و مناطق ییلاقی خوش آب و هوا دارای جاذبه توریستی بوده و هرساله مسافران زیادی را از دیگر شهرهای کشور جذب می کند و موقعیت شهرستان به گونه ایست که به دلیل مناطق ییلاقی و باغات زیبای چای بسیار از جاذبه های توریستی داخلی و خارجی برخورداراست و بستر مناسب برای توسعه صنعت گردشگری دارد. فهرست جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی شهرستان املش شامل برج تاریخی میل امام با ارتفاع هفت متر، خانه‌های قدیمی خاندان صوفی، قلعه شاه نشین قلعه، بافت تاریخی شهر املش، تالاب زربیجار، مناطق ییلاقی و باغات چای، غار تلاین گورج و هفت خم تله سر، یخچال طبیعی ملجادشت، دهکده ییلاقی، تندرستی خسیب دشت، هلودشت، چشمه آب معدنی لوزان و غیره است.

"برج تاریخی میل اُمام" از جاذبه‌های مهم تاریخی املش است برج تاریخی میل اُمام از جاذبه‌های مهم تاریخی املش است و هر ساله گردشگران زیادی برای دیدن این آثار به منطقه سفر می‌کنند. قلعه میل امام در دهستان سمام بخش رانکوه املش قرار دارد، ارتفاع برج در گذشته بیشتر از 670 سانتیمتر بوده و قطر پایه‌های آن بین 120 تا 140 سانتیمتر مربع متغیر است و بخشی از آن تخریب و بقایای آن در سطح تپه پراکنده است و از این برج برای دیده بانی و راهنمایی مسافران و یا شاید برای ارسال پیام با دود و آتش استفاده می‌کردند. این قلعه در میان مردم منطقه به برج امام و آتشکده دوره ساسانی نیز مشهور است و در فرهنگ جغرافیای ایران آمده است: "در اطراف این میل بقایای ابنیه قدیمی از قبیل آجر و سفال مشاهده شده است " البته برخی از ریش سپیدان محل نیز معتقدند این محل در گذشته آتشکده بوده است. "خانه های قدیمی خاندان صوفی" از دیگر جاذبه‌های تاریخی املش است که مورد توجه گردشگران از اقصی نقاط کشور است، این بنا در وسط شهر املش و در ارتفاع 45 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد. درختان کهنسال در محوطه این اثر تاریخی وجود دارند و دیوارهای آن آجری است، در روستای امام نیز خانه های صوفی به همین سبک با الگوی معماری ییلاقی ساخته شده که به آنها عمارت هم می گویند. "قلعه شاه نشین گورج" از دیگر جاذبه‌های تاریخی املش است که مربوط به دوران‌های پس از اسلام است، این اثر در بخش رانکوه روستای گورج واقع شده و در دوم آبان ماه سال ۱۳۸۲با شماره ۱۰۶۵۳به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. برای دیدن قلعه گورج نخست باید به املش و از آنجا به دو کیلومتریِ شمالِ روستای گورج رفت، قلعه گورج بینِ روستای گورج و رودخانه چاکرود، رودی کوهی به ارتفاع هزار و 600 متر واقع شده است. این قلعه بین مردم منطقه به نام های گورجی قلاکوتی، قلعه گردان، شانشین قلعه و قلعه اسماعیلیان معروف است، دسترسی به قلعه از روستای گورج از جاده مالرو، کنار صخره های طبیعی و دامنه های جنگلی بعد از گذر از سربالایی تند، امکانپذیر است.  محوطه قلعه با چهار دیوار از پستی و بلندی کوه ها محصور شده است، در شمال غرب قلعه گورج بقایایی از دیوار استحفاظی بزرگی که 25 متر طول و هشت متر ارتفاع دارد، دیده می شود.

جلو‌ه‌های گردشگری املش گردشگران را مسحور خود می کند در ساخت این دیوار از تخته سنگهای طبیعی و گل و آهک استفاده شده است، در سطح جنوبی قلعه دو برج سنگی بزرگ وجود دارد، در محوطه داخلِ قلعه نیز چند آب انبار برای ذخیره آب باران ساخته شده که تنها وسیله ذخیره آب در این قلعه بوده است. در سطح قلعه آثاری از دیوارها و پیِِ بناها دیده می‌شود که نشان می‌دهد این قلعه، مسکونی و نظامی بوده است متاسفانه قسمت‌های مختلف این آثار بر اثر کاوش‌های غیر مجاز فراوان به شدت ویران شده است، دیوارها و حصارهای قلعه چون در قله کوهی واقع شده که از هر طرف شیب دارد، از نظر دفاعی قلعه را چنان مستحکم می‌‌کرد که دسترسی به آن برای مهاجمان کار آسانی نبود، با توجه به سبک معماری می‌شود این قلعه را متعلق به دوره اسماعیلیه دانست. "تالاب زربیجار" از جاذبه‌های طبیعی شهرستان املش است که گردشگران را مسحور خود می کند، این تالاب بخشی از استخر زربیجار است، قسمت نخست در کنار جاده و قسمت دوم به صورت تالاب همراه با گونه های تالابی است، روی آب را جلبک فرا گرفته و در داخل آن درخت های توسکا است. این تالاب زیستگاه پرندگان مهاجری است که در فصل زمستان به این مکان کوچ می کنند، مرغابی، اردک هوایی، چنگر و خوتکا از جمله این پرندگان است. نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی در این زمینه می گوید : صنعت گردشگري نقش مهمي در ترغيب سرمايه گذاري در زيرساخت ها، ايجاد درآمد براي دولت و اشتغال زايي مستقيم و غيرمستقيم در سراسر دنيا داشته است. محمد مهدی رهبری املشی افزود:  اين صنعت نه تنها در پيشبرد اقتصاد ملي و درآمدهاي ارزي نقش دارد بلكه صنعتي پاكيزه و عاري ازآلودگي و در عين حال ايجاد كننده مشاغل جديد است. وی اظهارداشت: صنعت گردشگري به عنوان بزرگترين صنعت خدماتي دنيا نقش و جايگاه ويژه اي در توسعه مناطق جغرافيايي دارد هنگامي كه ابعاد و زمينه هاي مرتبط با گردشگري به خوبي شناخته شود بطور يقين برای توسعه واقعي مناطق جغرافيايي گام هاي علمي و اجرايي مطلوبتري طي خواهد شد. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: اين وضعيت زماني نمود بيشتر و عينتي تري پيدا مي کند كه منطقه اي داراي پتانسيل هاي گردشگري متنوع و منحصربفرد باشد از طرفي اين وضعيت بتواند درمحروميت زدايي منطقه موثر واقع شود. وی افزود: شهرستان املش يكي از مهمترين محيط هاي گردشگري استان است كه با توجه به پتانسيل هاي فراوان گردشگري هر ساله میزبان تعداد زيادي از گردشگران و مسافران  است. رهبری املشی تاکید کرد:  با برنامه ريزي و مديريت مناسب می توان موجبات توسعه شهرستان و استان را بیش از پیش فراهم کرد.

"تالاب زربیجار" به روی گردشگران لبخند می‌زند بدون شک با گستر تمدن و رشد بيش از پيش شهرنشيني و زندگي مصنوعي و ماشيني تقاضاي سياحت و سيرو سفر به ويژه به مناطق بكر و طبيعي روز به روز رو به افزايش است بطوري كه  گردشگران و اكوتوريست‌ها در نقاط مختلف كره زمين اين امر را به يك صنعت پرسود و دوستدار محيط زيست تبديل كرده اند. املش دارای ظرفیت های غني گردشگری اعم از جنگل ها، مراتع، رودخانه ها، آبشارها، غارها، دره هاي زيبا، اماكن مقدس، كهن تپه هاي باستاني و از همه مهمتر روستاهاي زيبا همراه با هوايي پاك و خنك ييلاقي است از اینرو  می تواند نقش مهمی در شکوفایی اقتصاد ایفا کند. فرماندار شهرستان املش نیز در این خصوص گفت: صنعت گردشگري به عنوان يكي از مهمترين منابع درآمد مي تواند نقش قابل توجهي در توسعه اقتصادي داشته باشد. مهدی جعفری افزود: این شهرستان با برخورداري از توانايي ها و قابليت هاي فراوان همچون تنوع اقليمي، چشم اندازه هاي طبيعي، آبشارها و غارها داراي پتانسيل هاي فراواني در جذب گردشگر است كه با استفاده منطقي و معقول از تمامي امكانات و توانمندي ها مي توان به توسعه پايدار گردشگري در سطح محلي دستيافت. وی اظهارداشت: املش داراي قابليت ها و جاذبه هاي گردشگري متنوعي است كه به نظر مي‌رسد با برنامه ريزي و مديريت بهينه مي توان ضمن جذب گردشگران زياد به اين شهرستان زمينه توسعه گردشگري و توسعه روستاهاي منطقه را فراهم آورد. فرماندار املش گفت: گردشگري روستايي امروزه يكي از مردمي ترين اشكال گردشگري محسوب مي‌شود بطوري كه اغلب گردشگران از انواع تفريحات روستايي و محيط هاي كشاورزي برخوردار مي شوند. وی افزود: بر اين اساس گردشگري روستايي مي تواند موجب رشد اقتصادي و تنوع فعاليت‌ها و نيز ايجاد اشتغال و درآمدزايي براي ساكنان روستايي با جذب مازاد نيروي انساني و خود به يكي از فرصت هاي توسعه همه جانبه روستايي منجر شود. فرماندار املش اظهارداشت: گردشگري روستايي موجب رشد اقتصادي، ايجاد تنوع و ثبات در اشتغال، پويايي تجارت و صنايع، گسترش فرصت هايي براي رشد درآمد بصورت فعاليت هاي چندگانه، ايجاد بازرهاي جديد براي محصولات كشاورزي و گسترش مبناي يك اقتصاد منطقه اي و در نهايت رغبت بخش خصوصي و تعاوني به سرمايه گذاري در امر گردشگري به دلیل كوچك بودن و تنوع و ساده بودن طرح هاي گردشگري افزايش مي دهد. در حال حاضر گردشگري به عنوان يكي از بخش هاي اصلي تجارت جهاني و ركن اصلي توسعه پايدار است. در اين راستا توسعه گردشگردي در طبيعت كه پاكترين و محبوب ترين بخش صنعت گردشگري است مي تواند به عنوان رويكردي جديد براي همزيستي و بهره وري اقتصادي سبز انسان شهرنشين با طبيعت و جوامه محلي وابسته به آن در نظر گرفته شود. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در این باره ادامه می دهد: شهرستان املش به لحاظ موقعيت جغرافيايي و تعداد آثار تاريخي و باستاني، چشم انداز ها و مناطق بي نظير طبيعي با شرايط اقليمي و حيات گياهي و جانوري گوناگون و كم نظير، مهيا بودن زير ساخت هاي اصلي و امكانات خدماتي، ظرفيت تبديل شدت به يك قطب ملي و منطقه اي گردشگري به ويژه در بخش طبيعت گردي را دارد.

شهرستان هاي گیلان از مقاصد مهم گردشگري كشور هستند  رضا علیزاده افزود:  شهرستان هاي استان گیلان از مقاصد مهم گردشگري كشور هستند كه مي توان با برنامه ريزي اصولي و مناسب و شناسايي توان ها و محدوديت هاي گردشگري آن، نقش مؤثري در توسعه اين مناطق و در نتيجه توسعه ملي و تنوع بخشي به اقتصاد ملي داشته باشد. وی همچنین با بیان اینکه املش یكي از شهرستان هاي گیلان در شمال ايران است، یادآورشد:  این شهرستان از مناطق زيبا و  خوش آب و هوای استان به شمار می رود. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اذعان داشت: تاثيرات منفي زيست محيطي گردشگري شامل آلودگي هوا، آلودگي خاك، آلودگي آب، مشكل ترافيكي، ريخت و پاش زباله ها و غیره است كه شهرستان های زيبا استان های شمالی را تحت تاثير قرار می دهد.  به هر حال شهرستان املش با طبیعتی زیبا و جاذبه های بی شمار طبیعی و تاریخی سفره سرسبز و پرنعمت خویش را در ‌آس‍ت‍‍ان‍ه‌ سال نو و ب‍‍ه‍‍ار طبیعت، برای استقبال و پذیرایی از گردشگران نوروزی گسترده است‌ از اینرو گردشگران در سفر به گیلان دیدن این جلوه های بی بدیل الهی را در سال نو از دست ندهند.















۱۳۹۳/۱/۸ - ۱۱:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن