تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذير...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812755215




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیوستگی اقتصاد و فرهنگ؛ پایه های مقوم ساز جامعه اسلامی - احمد فراهانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

پیوستگی اقتصاد و فرهنگ؛ پایه های مقوم ساز جامعه اسلامی - احمد فراهانی تهران - ایرنا - نامگذاری سال جدید به نام ˈاقتصاد و فرهنگ ˈاز سوی مقام معظم رهبری گویای اشراف معظم له بر ساختارهای بنیادی نظام اسلامی است و با شناخت عمیق خلاء های موجود در این دو حوزه بسیار راهبردی، مسوولان و آحاد مردم را برای تحقق اصول مقوم ساز نظام سیاسی،اجتماعی اقتصادی و فرهنگی ایران اسلامی، دعوت کردند، دعوتی که از یکسو ایجاد انسجام و وحدت قوای سه گانه را هدف قرار داده و از سوی دیگر دارای عمق اجتماعی و تاثیرگذاری بسیار وسیعی در بین مردم است، مردمی که از منظر حضرت آیت االه خامنه ای، اصلی ترین سرمایه نظام ایران اسلامی محسوب می شوند.


تاکید همزمان معظم له بر اقتصاد و فرهنگ نشان دهنده دغدغه های ایشان در این دو حوزه است که طی هشت سال گذشته بر آن تصریح داشته اند که متاسفانه به دلیل کم کاری مسوولان، رهنمودهای مهم ایشان بطور کامل محقق نشده است و در سال جدید، نام گذاری مذکور، تاکیدی دوباره بر پیوستگی اقتصاد و فرهنگ به عنوان پایه های مقوم ساز جامعه اسلامی محسوب می شود.
بازخوانی پیام های سال های اخیر نشان دهنده نگرانی عمیق رهبر معظم انقلاب نسبت به اقتصاد و وضعیت معیشتی مردم ایران اسلامی است و بر همین اساس معظم له با نامگذاری سال 93 با عنوان اقتصاد و فرهنگ، عزم ملی و مدیریت جهادی، فرصتی را در اختیار مسوولان نظام قرار داده تا آنها با استفاده از ظرفیت های بومی داخلی و بهره گیری از خلاء های موجود جهانی، حداکثر تلاش خود را برای تقویت اقتصاد داخلی و البته با در نظر گرفتن عناصر فرهنگ اسلامی، بکار بگیرند.
عزم ملی در باب اقتصاد با تلاش و همت مضاعف برای ایفای نقش مولد در اقتصاد و به حداقل رساندن نقش واسطه گری، مصرف کالای داخلی، بهینه سازی مصرف انرژی، بهبود بهره وری نیروی کار و ارتقا شاخص ساعات مفید کار اداری و غیراداری، حمایت بی واسطه اغنیا از فقرا به عنوان موثرترین و زیباترین چتر حمایت اجتماعی، سرمایه گذاری مناسب به دور از بخش های ملتهب اقتصاد مانند طلا و ارز و … از جمله وظایفی است که مردم می بایست برای بهبود وضعیت اقتصادی همچون یک فرهنگ خود و دیگران را به اجرای آن ترغیب کنند.
رهبر معظم انقلاب از سال 88، شعار های سال را شعارهای اقتصادی قرار داده اند، علت این اقدام آن بوده است که دشمن در سال های اخیر بیشتر هم خود را بر رویارویی با مردم ایران در حوزه اقتصاد قرار داده است. تحریم ها مهم ترین نمونه این دشمنی هاست. بنابر این رهبر معظم انقلاب مساله اقتصاد را در شعارها قرار دادند تا نظام اسلامی با قدرت یافتن در حوزه اقتصاد از هجمه دشمنان در امان باشد. از همین رو در سال گذشته سیاست های اقتصادی ابلاغ شد تا ضربه پذیری نظام از این حوزه نیز از بین برود.
طرح جهاد اقتصادی از جانب مقام معظم رهبری تکمیل کننده طرح سیاسی مردم سالاری دینی و طرح جامع علمی و مهندسی فرهنگی کشور می باشد که یک نظام جامع را برای تحقق تمدن نوین اسلامی پیش رو قرار می دهد.، البته مادامی که خاستگاه فرهنگ اقتصاد بر پایه مفاهیمی همچون سود محوری، سرمایه سالاری و تکاثرگرایی استوار باشد و کارشناسان و مدیران اقتصاد وفادار به آن دسته معادلات باشند، جهاد اقتصادی مورد نظر نظام اسلامی تحقق پیدا نخواهد کرد.
رهبری ایران اسلامی البته تصریح داشته اند که فرهنگ از اقتصاد نیز مهم تر است و جایگاه مردم هم دارای اهمیت است. معظم له در پیام نوروزی خود تاکید فرمودند: ˈهم عرصه ی اقتصاد، هم عرصه ی فرهنگ. بدون حضور مردم کار پیش نخواهد رفت و مقصود تحقّق پیدا نخواهد کرد. مردم در گروه های گوناگون مردمی با اراده و عزم راسخ ملّی می توانند نقش آفرینی کنندˈ.
تاکید موکد مقام معظم رهبری بر ورود مردم به حوزه فرهنگ، راهکاری است که سال ها مورد غفلت واقع شده است و چه بسا ورود مردم در غالب گروه ها و سازمان های مردم نهاد ضمن رعایت چارچوب های بومی و مذهبی در راستای فرهنگ سازی مناسب، می تواند اقشار مردم را در برابر بسیاری از مشکلات اجتماعی و ناهنجاری های موجود در کشور مصون سازد.
به هر روی اکنون که افق های بلند در عرصه اقتصاد فرهنگ و فرهنگ اقتصاد ترسیم شده، شایسته است طرح ریزی برنامه ها و ارزیابی آنها بر اساس محورهای ترسیم شده قرار گیرد تا از کج راهه رفتن و یا موازی کاری های گوناگون پرهیز گردد.
اعلام آمادگی مسوولان دولت یازدهم، به عنوان دولت نوپا و تازه نفس، برای تحقق منویات و رهنمودهای راهبردی مقام معظم رهبری نیز نشان می دهد که اجماعی بی نظیر برای اعمال مدیریت جهادی در نظام ایران اسلامی شکل گرفته که در نهایت به تقویت بنیان های اقتصادی و فرهنگی کشور منجر خواهد شد و در بلندمدت نیز نظام اسلامی را از هرگونه تهدید خارجی مصون خواهد کرد.
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن