واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
قاضی دادگاه پاکستان از محاکمه پرویز مشرف کناره گیری کرد اسلام آباد - ایرنا - قاضی ˈفیصل عربˈ رییس دادگاه ویژه اسلام آباد که مسوولیت محاکمه ˈپرویز مشرفˈ حاکم نظامی سابق پاکستان در پرونده خیانت بزرگ به کشور را به عهده دارد روز پنجشنبه از ادامه بررسی این پرونده انصراف داد.
به گزارش ایرنا، رسانه های پاکستانی امروز گزارش دادند: مدافعان حقوقی پرویز مشرف ادعا کردند که قاضی فیصل عرب سرپرست کمیته سه نفره قضات دادگاه ویژه اسلام آباد در خصوص محاکمه مشرف بی طرف نبوده و رویکرد وی نسبت به این پرونده تبعیض آمیز است.
در پی اتهامات وکلای رییس جمهوری پیشین پاکستان، رییس دادگاه ویژه اسلام آباد از ادامه بررسی پرونده پرویز مشرف انصراف داد، همچنین محاکمه مشرف در پرونده خیانت بزرگ به کشور تا زمانی که رییس دیوان عالی (قوه قضاییه) پاکستان قاضی دیگری را جهت پیگیری پرونده منصوب نکند متوقف شد.
کارشناسان حقوقی پاکستان گفتند: یکی از قضات عضو کمیته سه نفره دادگاه ویژه اسلام آباد نیز ممکن است بعنوان قاضی مسوول بمنظور ادامه محاکمه پرویز مشرف انتخاب شود.
ˈانور منصورˈ مدافع حقوقی پرویز مشرف در گفت وگو با خبرنگاران از اقدام اخیر رییس دادگاه ویژه اسلام آباد برای صادر کردن حکم بازداشت رسمی (غیرقابل ضمانت) علیه مشرف انتقاد کرد.
پیشتر دادگاه پاکستان رای به بازداشت رسمی غیرقابل تبدیل به وثیقه (غیرقابل ضمانت) علیه مشرف داد و خواهان حضور وی در جلسه آتی دادگاه ویژه در روز 11 فروردین (31 مارس) شده که حکم مجرمیت حاکم نظامی پیشین پاکستان را به وی مسترد کند.
متعاقب آن وکلا و مدافعان حقوقی حاکم نظامی سابق پاکستان حکم دادگاه ویژه در خصوص بازداشت غیرقابل ضمانت پرویز مشرف را از سوی دیوان عالی به چالش کشیده و درخواست تجدیدنظر در این خصوص ارائه دادند.
مشرف 12 دی ماه گذشته (دوم ژانویه) به دنبال عارضه قلبی در مسیر رفتن به دادگاه ویژه اسلام آباد به بیمارستان قلب و عروق نیروهای مسلح (AFIC) واقع در شهر ˈراولپندیˈ منتقل شد.
اتهام خیانت بزرگ به پاکستان علیه پرویز مشرف باعث شده تا نام وی در فهرست افراد ممنوع الخروج قرار گیرد و در این خصوص ˈچودری نثارعلی خانˈ وزیر کشور پاکستان گفت که بدون دستور دادگاه اقدامی برای حذف نام مشرف از این فهرست انجام نمی شود.
وزیر کشور پاکستان پیشتر گفته بود: مشرف که برای دو بار - با استفاده از تحمیل کودتای نظامی در 20 مهر 1378 و اعلام وضع اضطراری در کشور 12 آبان 1386- قانون اساسی پاکستان را تعلیق کرده بود، اکنون به جرم ارتکاب خیانت بزرگ به کشور محاکمه می شود.
این نخستین بار در تاریخ 66 ساله پاکستان است که یک حاکم سابق نظامی به اتهام خیانت بزرگ به کشور محاکمه می شود.
کارشناسان حقوقی در پاکستان می گویند که بر اساس ماده شش قانون اساسی این کشور، فردی که با اتهام خیانت بزرگ به کشور روبرو است، مجازات اعدام و یا حبس ابد برای وی صادر می شود.
مشرف در ماههای گذشته نیز از سوی دادگاههای پاکستان به دلیل متهم شناخته شدن در پرونده های ترور بی نظیر بوتو نخست وزیر فقید و پیشین این کشور، قتل نواب اکبر بگتی از رهبران بلوچ در ایالت بلوچستان و عملیات نظامی در مسجد لعل اسلام آباد محکوم به حبس (بازداشت) خانگی در منطقه چک شهزاد اسلام آباد شده بود.
آساق**ا.ر**1095** 1337
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]