واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > اردبیل گزارش مهر/
ناآگاهی تورهای خارجی از توان گردشگری اردبیل/ ظرفیت هایی که معرفی نمی شود
اردبیل – خبرگزاری مهر: بی اطلاعی و ناآگاهی تورهای خارجی از توان گردشگری اردبیل موجب شده این استان جایگاه شایسته متناسب با ظرفیت های جهانی خود در بین شهرهای بزرگ توریستی کشور و دنیا را کسب نکند.
به گزارش خبرنگار مهر، حضور هیئت نمایندگان استان اردبیل در هشتمین نمایشگاه بین المللی توریسم ترکیه ((EMTTT فرصتی بود تا مسئولان استانی جایگاه گردشگری اردبیل را در دنیا محک زده و نسبت به وظایف و مسئولیت های خود بازنگری کنند. در این سفر حضور کارشناسان بخش های گردشگری، مدیران و بهره برداران هتل ها، نمایندگان مرکز توسعه تجارت اتاق بازرگانی، نمایندگان اتاق اصناف و نمایندگان نمایشگاهی ترکیبی را فراهم کرد تا جایگاه گردشگری اردبیل و حتی ایران از منظر شرکت کنندگان 70 کشور دنیا مورد بررسی قرار گیرد. نمایشگاه بین المللی توریسم ترکیه به دلیل واقع شدن در رتبه پنجم نمایشگاه های جهان یکی از نمایشگاه های برتر جهان در حوزه توریسم و پربازدید کننده ترین نمایشگاه در سال میلادی جاری بوده است. برگزاری این نمایشگاه به میزبانی کشور همسایه ایران ارزیابی های قابل توجهی را از وضعیت گردشگری ایران و جهان به ارمغان آورد تا جایی که به عقیده هیئت بازدید کننده، بازنگری و تدبیر جدی را ضرورت برنامه های گردشگری اردبیل کرده است. پتانسیل گردشگری اردبیل معرفی نمی شود یکی از اهداف این سفر سنجش میزان آشنایی تورها و فعالان گردشگری با پتانسیل های گردشگری اردبیل بود.
نمایشگاه گردشگری مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با بیان اینکه در این حوزه خلاء قابل توجهی وجود دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: بسیاری از کشورهای هدف گردشگری هیچگونه شناختی از توان توریسم اردبیل ندارند. یحیی نقی زاده اضافه کرد: بی اطلاعی از این موضوع حتی در بین تورهای گردشگری به ویژه آژانس های مسافرتی ترکیه مشاهده می شود که این نیازمند بررسی و بازنگری است. وی کمبود امکانات، نبود برنامه منسجم و تبلیغات منفی رسانه ها بر علیه ایران را از جمله دلایل مغفول ماندن گردشگری این استان عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال دسترسی به کوه، آب معدنی، دریا و جنگل به صورت همزمان در اردبیل برای آژانس ها غیر قابل باور است. مشارکت گسترده مردمی در توسعه توریسم ترکیه تاکیدات نقی زاده در حالی است که کشور ترکیه با برخورداری از امکانات طبیعی کمتر توانسته است با 35 میلیون نفر توریسم در سال درآمدزایی 36 میلیارد دلاری را در حوزه توریسم در سال 2.13 از آن خود کند. موضوعی که بررسی ابعاد تحقق این مهم را برای هیئت اعزامی از استان اردبیل ضروری کرد. تا جایی که بررسی تمامی مولفه های رفتاری، روابط اجتماعی و حتی جامعه شناختی کشورهای حاضر در این نمایشگاه توسط هیئت اعزامی اردبیل به صورت جدی دنبال شد. نمایندگان اردبیل در این بررسی ها به این نتیجه رسیدند در صنعت توریسم ترکیه به عنوان یک کشور موفق در این عرصه نه تنها برنامه ریزی مناسب دستگاه ها بلکه جلب مشارکت مردم نیز اهمیت ویژه دارد. بطوریکه تک تک شهروندان ترکیه با ابعاد این صنعت طی اطلاع رسانی های گسترده آشنا شده و توسعه آن را توسعه شهر و کشور خود و در ادامه عمران و آبادانی آن می دانند. زیرساخت های ارتباطی اردبیل پاسخگو نیست نکته قابل توجه دیگر ایجاد امکان سفر به استان اردبیل است. در حالی که کشور ترکیه توانسته است پرواز به 97 کشور دنیا را برقرار کرده و ایمنی، تنوع و ارزانی را ضمیمه این سفرها کند، خط هوایی اردبیل با محدودیت قابل توجهی مواجه بوده و هنوز برای سفرهای داخلی نیز آمادگی صد درصد کسب نکرده است. به گفته نقی زاده نمی توان از مسافر خارجی انتظار داشت با خطوط زمینی مسافرت کند و برای توسعه گردشگری اردبیل باید خطوط هوایی را توسعه داد.
وی افزود: علاوه بر این بهبود پذیرش مهمان از گمرک بیله سوار و دخالت دادن این منطقه در طرح های توسعه گردشگری اهمیت ویژه دارد. ابعاد مختلف گردشگری مورد غفلت است مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: علاوه بر این در گردشگری خارجی باید ابعاد مختلف گردشگری از جمله فرهنگی، تاریخی، ماجراجویانه، ورزشی، زمستانی و سلامت توسعه یابد تا گردشگر بهانه برای حضور داشته باشد. وی معتقد است حوزه های مختلف گردشگری اردبیل از امکان طبیعی و اقلیمی برخوردار است و تنها با سرمایه گذاری و افزایش امکانات می توان حجم مسافرت های خارجی را افزایش داد. نقی زاده عنوان کرد: این در حالی است که در برخی کشورها حتی راه برای ایجاد جاذبه طبیعی هموار می شود و به دلیل نبود جاذبه طبیعی به حدی امکانات و جاذبه های دیگر ایجاد شده که از استانی مانند اردبیل با امکانات بی شمار طبیعی سبقت گرفته اند. مشارکت کنسولگری ترکیه در ایران فعال می شود هیئت نمایندگان اعزامی به نمایشگاه توریسم ترکیه یکی از ضروریات عمده توسعه گردشگری را تشکیل میز تخصصی ترکیه با هدف شناسایی بازارهای جدید صادراتی و گردشگری، معرفی ایران و استان به تورهای خارجی، معرفی ایران و استان به نمایشگاه بین المللی و برگزاری نشست با سرمایه گذاران خارجی می دانند. نقی زاده در این خصوص تصریح کرد: ترکیه به دلیل موفقیت در عرصه توریسم هم به عنوان بستر آموزشی و هم بستر ارتباطی با کشورهای اروپایی فرصت مغتنمی برای توسعه توریسم ایران و استان محسوب می شود. وی فعال سازی کنسول گری ترکیه در اردبیل را با هدف ارتقا کمی و کیفی برنامه های گردشگری یک ضرورت عنوان کرد و افزود: کنسول گری نظر مثبتی نسبت به استفاده از امکانات گردشگری دارد. همچنین به گفته نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل به دلیل اینکه 50 درصد مراودات تجاری ترکیه در اتاق استانبول انجام می شود می توان با حضور تجار ایرانی فرصتهای گردشگری قابل توجهی را در این اتاق رقم زد.
اتباع آذری تنها گردشگران خارجی اردبیل بهروز پورسلیمان که به همراه هیئت تجاری و گردشگری در این سفر حضور داشت، معتقد است این امر مشارکت بخش خصوصی در برنامه های گردشگری را نیز رونق بخشیده و زمینه توسعه بازارهای هدف تجاری را فراهم خواهد کرد. تخصص نیاز گردشگری اردبیل اما سفر هیئت اعزامی استان اردبیل دستاوردهای دیگری نیز به همراه داشته که در قالب پیشنهادات برنامه سفر برای اعزام بعدی طرح شده است. بطوریکه مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اهم آن را تناسب هیئت اعزامی، حضور افراد متخصص و مجرب، برنامه ریزی منطقه ای، همراهی مترجم به زبان محلی و برگزاری برنامه مدون می داند. وی معتقد است برنامه مدون با حضور افراد متخصص و شور و مشورت تمامی فعالان گردشگری می تواند پیاده شود. مهمترین ارمغان هیئت اعزامی استان اردبیل به گردشگران خارجی تهیه بسته گردشگری با کیفیت مطلوب برای جذب گردشگران خارجی است. چنانچه به عقیده کارشناسان مطالعه ابعاد سفر گردشگران خارجی در طول ایام عید نوروز می تواند فرصت طراحی این بسته متناسب با نیازهای گردشگران و تورهای خارجی را فراهم کند. ................................. گزارش: ونوس بهنود
۱۳۹۳/۱/۶ - ۱۱:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]