تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1871631826




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باشکوه ترین آب انبار ایران را در گراش ببینید/ فرش قرمز دژ تاریخی شهر برای گردشگران


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > جنوب > فارس
باشکوه ترین آب انبار ایران را در گراش ببینید/ فرش قرمز دژ تاریخی شهر برای گردشگران
گراش- خبرگزاری مهر: شهرستان گراش در فارس یکی از مناطق پر جاذبه استان به شمار می رود، باشکوه ترین آب انبار برکه ایران در این شهرستان واقع شده و گردشگران در این شهر می توانند از سد دوره ساسانیان نیز بازدید کنند.



به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان گراش در بخش مياني استان فارس جاي دارد و شهر گراش مركز آن در فاصله 360 كيلومتري جنوب شرقي شيراز قرار گرفته است. اين شهرستان از شمال، جنوب و شرق با شهرستان لارستان و از غرب با شهرستان‌هاي لامرد و خنج در همسايگي‌ است.  كاروانسراي برمير  كاروانسراي برمير یکی از جاذبه هایی است که در غرب شهر گراش و در مسير گراش-لامرد جاي گرفته است. با توجه به معماري بنا،‌ ساخت آن به دوران قاجار بازمي‌گردد.  سد تنگ آب (تگ آو) اين سد در جنوب غربي شهر گراش و در تنگه‌اي به همين نام در كوه سياه قرار گرفته است. اين بنا مربوط به دوره ساساني است و در دوران صفويه بازسازي شده و و سه پشتبند برای برای جلو گیری از تخریب آن ساخته شده‌است.

مصالح بکار رفته در سد و پشتند آن سنگ و ساروج بوده و جوی آبی از همان جنس، برای  آبیاری مزارع، از کنار سد تا دشتی موسوم به دشت بالا (دشت برا dasht-e-bara) کشیده شده‌است که در مسیر این جوی تا دهانه‌های تنگه دو استخر ساروجی نیز احداث شده‌است. هم اکنون پشت این سد به طور کامل با رسوب پر شده و در روی آن درخت‌های کنار مشاهده می‌شود. این بنا از تابستان (۱۳۸۰) در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. بركه كَل اين آب‌انبار يكي از عجيب‌ترين، با شكوه‌ترين و بزرگ‌ترين آب‌انبار‌هاي ساخته شده در ايران است.

قدمت این آب انبار به دورهٔ قاجار و حدود ۲۰۰ سال پیش می‌رسد. این آب انبار با سقف طراحی شده‌است اما در میان مردم دو روایت در این مورد وجود دارد. برخی می‌گویند که معماران موفق به ساختن سقفی برای آن نشده‌اند و عده‌ای معقتدند سقف این آب انبار در زمین‌لرزه سال ۱۳۳۹ منطقه لارستان به طور کامل فروریخته متاسفانه کتیبه یا نوشته‌ای درباره آن به دست نیامده‌است.

این بنا که برای مصارف کشاورزی و آب آشامیدنی مردم ساخته شده هنوز کاربرد دارد. قطر داخلی برکه ۲۹ متر است، ارتفاع برکه ۲۱ متر است، براساس اظهارات اهالی تا ۱۲ قد عمق داشته است هر قد ۱۷۵ سانتی متر است.  مسجد آخوند مسجد آخوند يكي از كهن‌ترين مسجدهاي برجاي مانده در محله ناساگ شهر گراش است كه در سال (1405 هـ. ق.) ساخته شده و در سال 1312 خورشيدي بازسازي شده است.  حسينيه اعظم اين حسينيه كه در سال‌هاي اخير ساخته شده به علت عظمت و شكوه خاصي كه از ديدگاه معماري اسلامي در آن به چشم مي‌خورد، مورد توجه مسافران و گردشگران قرار گرفته است.   قلعه گراش (همايون دژ) اين قلعه بر روي تل بزرگي به ارتفاع یک هزار و 70 متري از سطح  دريا به نام «كلات» قرار دارد و شهر گراش گرداگرد آن توسعه يافته و برای نوروز فرش قرمز خود را برای گردشگران پهن کرده است.

علاء الدوله در تاریخ لارستان می نویسد: این قلعه دارای سه قلعه فوق هم بوده است که قلعه اول محل سکونت مردم قریه گراش بوده، قلعه دوم محل تفنگچیان و مستحفظین قلعه و قلعه سوم نیز محل سکونت حاکم گراش و خانواده اش بوده است. هفت بركه هفت بركه، دربرگيرنده 7 آب‌انبار است كه در اندازه‌هاي گوناگون و زمان‌هاي متفاوت ساخته شده‌اند و در فاصله كمي نسبت به هم قرار دارند.

هفت بركه در مسير رودخانه فصلي «بزئود» و در محله ناساگ قرار گرفته‌اند.  كُنار زيارت كنار زيارت، زيارتگاهي است كه به دليل وجود درخت كنار (سدر) كهنسالي به قطر حدود سه متر و بقعه‌اي با كاشي‌هاي لاجوردي كه در نزديكي آن ساخته شده، مورد احترام و تقديس مردم قرار گرفته است. اين بنا در 13 كيلومتري غرب شهر گراش جاي دارد. گردشگران علاوه بر دیدن جذبه های تاریخی و طبیعی گراش می تواند از صنایع دستی این شهرستان نظیر سفال گری، زری دوزی های سنتی ، نی پیچی.پخت انواع شیرینی های محلی و تهیه فراورده های خرما نیز دیدن کنند.


۱۳۹۳/۱/۶ - ۰۰:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن