تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كوتاه كردن ناخن، از آن رو لازم است كه پناهگاه شيطان است و فراموشى مى آورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827604729




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درباره حماسه ای که محقق نشد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

درباره حماسه ای که محقق نشد تهران - ایرنا - سایت الف در مورد عدم تحقق بخش دوم از شعار سال گذشته که با عنوان «حماسه سیاسی حماسه اقتصادی» تعیین شده بود مطلبی به قلم « مهدی یاراحمدی خراسانی» منتشر کرد و نوشت: سال 1392در حالی پایان یافت که مردم شریف ایران نشانی از حماسه در نظام اقتصادی کشور مشاهده نکردند.


در ادامه این مطلب آمده است: هر چند شعار پارسال وظیفه ای همگانی بود و مردم و دولت همزمان عهده دار انجام آن بودند ولی قاعدتاً در حماسه سیاسی بخش اعظم کار و مسئولیت بر روی دوش مردم قرار داشت که به نحو احسن دِین خود را نسبت به انقلاب و ولایت ادا کرده و در انتخابات ریاست جمهوری و جشن پیروزی انقلاب اسلامی سنگ تمام گذاشتند اما حماسه اقتصادی که بیش از هر چیز نیازمند عزم جدی و برنامه ریزی مسئولان و دولتمردان بود محقق نگردید.
البته این اولین باری نیست که مردم از مسئولان جلوتر بوده و در مسیر انجام وظایف خویش و پیش برد اهداف انقلاب اسلامی متعهدانه و مجدانه در صحنه حاضر بودند اما این بار به دلیل فضای خاص اقتصادی کشور و مشکلات مادی و رفاهی این مسأله بیشتر به چشم آمد.
به یقین کسی توقع ندارد که ظرف مدت یک سال تمامی مشکلات اقتصادی حل شود و کشور با وجود این همه تحریم و کارشکنی به رونق اقتصادی دست یابد. ولی به هر حال این واقعیت را نیز نمی توان انکار کرد که برای تحقق حماسه اقتصادی آنگونه که شایسته بود و انتظار می رفت حرکت قابل توجه و برنامه جامعی وجود نداشت و نتوانستیم در این سال به سمت حماسه سازی در عرصه اقتصادی حرکت کنیم.
هر چند با توجه به فراهم شدن یک سری شرایط و تلاش های دولت معدود اتفاقات مبارکی همچون مهار قیمت طلا و ارز و کاهش التهاب و سفته بازی در بازار بوجود آمده است.
اکنون با ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب در سال گذشته مقدمات به خوبی فراهم گردیده است.
لذا دولت یازدهم برای خلق حماسه اقتصادی می بایست مفهوم اقتصاد مقاومتی که همانا کاهش وابستگی ها و تأکید بر مزیت های تولید داخل و تلاش برای خوداتکایی است را در جامعه نهادینه نماید.
اما متأسفانه رویکرد دولت در زمینه اقتصاد بیش از آنکه متوجه به درون کشور باشد، نگاه به بیرون مرزهاست و این امر به عنوان نقطه ضعف و ناکامی دولت در تحقق حماسه اقتصادی می باشد.
به بیان دیگر هر چند کاهش تحریم ها و تنش ها در عرصه روابط بین الملل نقش مؤثری در توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت اما یقیناً توجه به فضای درونی اقتصاد کشور اهمیت بیشتری دارد.
به نظر می رسد دولت راهکار تحقق حماسه اقتصادی را در عرصه سیاست دنبال می کند و حال آنکه مسائل اقتصادی باید با رویکرد اقتصادی و با آنالیز شرایط ملی و بین المللی دنبال شود.
که این امر در واقع روح اقتصاد مقاومتی است. مفهومی که در پی مقاوم سازی، بحران زدایی و ترمیم ساختارها و نهادهای فرسوده و ناکارآمد موجود اقتصادی مطرح می شود.
به هرحال آنچه مسلم است حماسه اقتصادی در سال گذشته به دلیل درگیری کشور با مشکلات دیرینه خود از قبیل؛ فقدان یک نقشه علمی و استراتژیک برای هدایت اقتصاد کلان، روزمره بودن سیاست های پولی و مالی، بالا بودن بازدهی در بخش های واسطه گری و بازرگانی نسبت به بخش های صنعتی و کشاورزی، عدم توجه به ظرفیت های موجود اقتصادی کشور مثل گردشگری، کشاورزی و انرژی های تجدیدپذیر و... که قابلیت درآمدزایی بیشتری نسبت به نفت دارند تحقق نیافته است.
پس ضرورت دارد در سال جاری و در سایه عزم ملی و مدیریت جهادی بسترهای عملیاتی آن از طریق تبیین مفهوم اقتصاد مقاومتی و با اموری از قبیل؛ حمایت از تولید ملی، افزایش امنیت سرمایه گذاری، اتخاذ سیاست های پولی و ارزی متناسب، اصلاح الگوی مصرف، تصحیح سیاست های بازرگانی، تولید دانش کاربردی و استفاده از فن آوری نوین که از محورهای مهم تحقق آن هستند دنبال گردد.
نکته مهم دیگر اینکه از لحاظ ساختاری بیش از صد سال است که اقتصاد ایران وابسته به نفت است.
به همین دلیل مسائل و مشکلات این روزهای اقتصاد کشور همان مشکلات قدیمی است که سال های سال با مردم همراه بوده و به عنوان نقطه ضعف بزرگ اقتصاد ایران به کانون تحریم ها نیز تبدیل گردیده است.
متأسفانه با وجود توصیه های فراوان رهبر معظم انقلاب در دو دهه اخیر مبنی بر چشم پوشی از درآمدهای نفتی و توسعه صنعتی و درآمدهای غیر نفتی کماکان سیاستمداران در سطوح اجرایی و تقنینی بدون توجه به ظرفیت های بالای اقتصادی و نیروی انسانی چشم به درآمدهای نفتی دارند که این مسأله به پاشنه ی آشیل اقتصاد ایران تبدیل گردیده است و نیاز به بازنگری و برنامه ریزی ویژه دارد.
حماسه اقتصادی نیازمند روحیه مجاهدت، گذشت و معاضدت همراه با تقوای فردی و اجتماعی مردم و مسئولین است امری که در سال 92 محقق نشد.
اکنون اقتصاد ما نه جهادی است و نه مقاومتی و نه حماسی لذا می بایست برای سال آتی مردان حوزه سیاست، اقتصاد و قوای مقننه و قضائیه، ضمن اصلاح راه و برداشتن موانع بصورت جهادگونه و حماسه سازانه حرکت و جبران مافات نمایند تا فعالان عرصه تولید و سازندگی و آحاد مردم نیز نقش آفرینی حماسه سازانه خود را نشان دهند.
چرا که تبیین اقتصاد مقاومتی و تحقق حماسه اقتصادی یک ضرورت برای پیشگیری از ورود به اقتصاد ریاضتی است.
هر چند انقلاب اسلامی ایران بیش از هر چیز نهضتی است که به آرمان های معنوی و مذهبی مردم وابسته است اما بدون شک به رفاه و پیشرفت آنها نیز بی تفاوت نیست.
که همانا پیشرفت واقعی ˈدنیا و آخرتˈ و ˈرفاه و آرمانˈ مردم را در کنار هم می بیند. همانطور که رهبر معظم انقلاب می فرماید:
« دنیا و آخرت ، رفاه و آرمان ، با هم و در کنار هم قابل پیشرفت است . تصور این که جامعه ی آرمانگرا به حل مشکلات مادی و رفاهی نخواهد رسید، به معنای این است که بگوییم ادیان و مقدسات و معنویات و آرمانها، به فکر دنیا و زندگی مردم نیستند! این ، خلاف صریح اسلام و همه ی ادیان است . مطمئناً حرکت به سمت گشودن گره های مردم و باز کردن راه به سمت یک زندگی مرفه و سالم و خوب ، که مردم از فراوانی و ارزانی و دیگر امکانات استفاده کنند، یک وظیفه ی اسلامی است که بر دوش همه ـ بخصوص بر دوش شما که مسؤولان و مدیران کشور هستید ـ است. این کار، عملی است و قطعاً جزو آرمانهای اسلامی و امام عزیزمان می باشد.»
پس اینک در سال جدید و بنا به توصیه های رهبر معظم در پیام نوروزی، دولت و ملت موظفند در سایه عزم ملی و مدیریت جهادی زمینه تحقق توسعه فرهنگ و اقتصاد کشور را فراهم سازند.
نکته مهم اینکه مدیریتی جهادی همتی مردانه می طلبد و داستان پر فراز و فرودی دارد.
بی شک مهمترین روش برای پیاده سازی و معرفی این سبک به جامعه، عمل به آن و حمایت توسط مدیران دینی است که باید تک تک برای رسیدن به این مهم برنامه ریزی کنند و نیازی به نیروی کنترل کننده نداشته باشند، تا در سایه برنامه ریزی صحیح و پیاده سازی توسط مدیران، این سبک مدیریتی در جامعه حاکم گردد.
اول**س.ن1744**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن