محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840657227
چرا غرضی کاندیدا شد؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا غرضی کاندیدا شد؟
مشروح گفتوگوی سید محمد غرضی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سال 92 با سالنامه اعتماد
آفتاب: * برای شروع بحث، اگر بخواهیم به سالی که گذشت نگاهی بیندازیم اولین موضوع حائز اهمیت انتخابات ریاست جمهوری است شما یکی از کاندیداهای انتخابات بودید. چه شد که تصمیم گرفتید در این رقابت شرکت کنید؟
برای علت حضورم در انتخابات باید بگویم که من آن زمان احساس کردم در سال گذشته یعنی سال 91، وضعیت روحی و روانی جامعه ضعیف شده است و بالاخره به اصطلاح افرادی از قبیل خود من، تمام احزاب و گروه ها از این که مردم به صورت گسترده پای صندوق های رای بیایند مایوس هستند و دائما هم این شبکه های خارجی مانند voa، bbc و رادیو اسرائیل، انرژی منفی به جامعه پمپاژ می کنند. به عبارتی باید گفت تقریبا این شبکه ها، جامعه ما را به شکلی در آورده بودند که یاس و نا امیدی بر جامعه مستولی شده بود. در این روزها حتی سیاستمداران هم ناامید بودند و به این می اندیشیدند که چه اتفاقی قرار است پیش بیاید؟ و همچنین در گیر این بودند که چه کسی کاندیدا می شود؟ و آیا مردم پای صندوق های رای می آیند؟ بنابراین چنین نگرانی هایی در جامعه به طور گسترده ای به وجود آمده بود. در چنین فضایی بود که من به این نتیجه رسیدم به عرصه این انتخابات بیایم و حرف های مثبت بزنم. و با این کار انرژی مثبت به جامعه تزریق کنم. چنانچه اگر به برنامه های انتخاباتی من توجه داشته باشید چنین کاری را هم انجام دادم.
* شما وارد عرصه رقابت شدید اما پیروز انتخابات نبودید. علت این اتفاق را چه می دانید و نظرتان درباره رقیبتان در سیر مناظره ها وبرنامه های انتخاباتی چیست؟
من بلافاصله پس از رای گیری در روز جمعه 24 خرداد و قبل از این که نتایج نهایی انتخابات اعلام شود به آقای روحانی تبریک گفتم و به او گفتم که امیدوارم موفق باشید.
* یعنی نگاهتان به ایشان و برنامه های او مثبت بود.
بله. توجه داشته باشید ما با آن شرایطی رو به رو بودیم که پیش از این شرح دادم. ناامیدی و یاس و انرژی منفی در جامعه وجود داشت. نتیجه یا به عبارتی ویژگی این انتخابات چنین بود که مردم پاسخ آمریکاییها را دادند. برای توضیح این موضوع باید بگویم که در این سالها آمریکاییها مدام به کشور ما فشار می آوردند، و تهدید پشت سر تهدید بود. آمریکاییها در این سال بارها از گزینه نظامی سخن به میان آوردند و به اشکال گوناگون به دنبال این بودند که ثابت کنند انقلاب از بین رفته است. آنها در راستای این هدفشان چنین موضوعی را نیز به جامعه تزریق می کردند که ما هستیم و برنامههایی برای ایران داریم. به عبارتی شمشیر را کشیده بودند اما با حضور مردم پای صندوق های رای، آن هم 37 میلیون نفر، شمشیرشان شکست و ناکام ماندند. با پیش آمدن چنین شرایطی من به خواسته خودم رسیدم . به عبارتی انقلاب و کشورمان ایران از شر شمشیر آمریکاییها فاصله گرفت. و برای من همین کفایت می کرد. زیرا خواسته من همین بود. درباره نتیجه انتخابات هم هر کس که رای آورد مردم به او رای داده اند، مبارکش باشد.
*بر اساس این اظهارات شما تنها برای جلوگیری از سردی تنور انتخابات یا گرم شدن آن پا به این عرصه گذاشتید؟
نه، من بنا بر تکلیفی که احساس کردم پا به عرصه انتخابات گذاشتم و تکلیف هم این بود که ما باید اعتماد را به مردم باز می گرداندیم وگرنه من که مسئولیتی در قبال گرم کردن تنور انتخابات ندارم. من تنها می توانم آن چه که ظرف این 70 سال عمری که داشتهام ( و بیش از 60 سال آن در مسیر انقلاب بوده است) کسب کردهام در اختیار مردم بگذارم و برای آن ها توضیح دهم. من که گرم کننده چنین فضاهایی نیستم. پس باز هم تاکید میکنم من بنا بر تکلیفی که احساس می کردم وارد انتخابات شدم.
* شما از رابطهای صحبت کردید که بنابر آن ایران در فضای بینالملل با مشکلاتی مواجه بوده است که بر طبق آن تهدیدهای آمریکا افزایش یافته و حتی از گزینه نظامی سخن به میان آمده است. با توجه به رخدادهای ماههای اخیر (پس از ریاست جمهوری آقای روحانی) فضایی برگرفته از دیپلماسی دولت جدید بر جامعه ما حاکم شده است. چقدر این دیپلماسی را موفق میدانید؟
آنچه که در این ماهها اتفاق افتاده است دیپلماسی آقای روحانی و وزیرشان آقای ظریف نیست بلکه آن چه که در فضای جامعه حاکم شده است خواست مردم است. مردم با روش و رفتار دولت قبلی موافق نبودند و به کسی رای دادند که مخالف روش ها و رفتار دولت قبلی بود. تاثیرات رای مردم بوده است که این دیپلماسی رو به موفقیت گام برمیدارد. و رای مردم است که چنین دیپلماسی ای را قبول کرده است و این افراد مامور به اجرای این خواسته مردم هستند و من امیدوارم که با خواست خداوند آنها در این کار موفق شوند.
* ارزیابی شما نسبت به دیپلماسی ای که دولت ما در فضای بینالملل پیش گرفته است چیست؟
آنچه در حال وقوع است بسیار مثبت و خوب است و من در این زمینه فقط این را می گویم که انشالله امریکایی ها سر عقل بیایند و به حرف های ملت ما توجه کنند و آن را درک کنند. همچنین از تهدید و بازی سیاسی و این چنین رفتارهایی دست بردارند. البته من مطمئنم که چنین اتفاقی دیر یا زود می افتد و امریکا مجبور به درک حرف های ملت ما بشود اما ممکن است در این مسیر دچار مشکلات و سختیهایی هم بشود.
* اگر بخواهم از گفتههای شما توصیفی از دولتمردان عرصه سیاست خارجه داشته باشم چنین برداشتی حاصل میشود که آنها ماموران اجرای خواسته مردم هستند و نوع مجریگری آنها مهم نیست. آیا تفاوتی نداشت که چه کسانی پای مذاکره در ژنو بروند؟
همه آن چه که پیش از این گفتم برای پاسخ به این سوال کفایت میکند. من به دنبال بررسی جزئی حوادث دیپلماسی کشور نیستم و علاقهای ندارم که با نگاهی جزئی به این مسائل بپردازم . من در سوال قبلی به شکل کلی به این موضوع پرداختم. فکر میکنم توضیحات کفایت میکند.
* دولت جدید در حوزه اقتصادی نیز پیشرفتهایی داشته است که بسیاری از اقتصاددانان آن را متاثر از سیاست خارجه میدانند. سیاستهای اقتصادی دولت را چگونه ارزیابی میکنید؟
در ابتدا باید بگویم نظر من با آن چه در متن سوال نسبت به شرایط اقتصادی کشور عنوان کردید، متفاوت است. و من چندان این نظر را قبول ندارم. اقتصاد ایران تابع صد صفحه پروژه دولت هاست که برخی از آن ها هم به بن بست هایی برخورد کرده است. اقتصاد یک روزه زاییده نمی شود، یک روزه اصلاح هم نمی شود و در همین راستا یک روزه هم نابود نمی شود. من همانطور که در مناظره های انتخابات گفتم این دولتها از همان ابتدا با تورم زندگی کردهاند و در این دوره هم اوضاع سخت شده است.
* شما به این موضوع اشاره کردید که دولت ها با تورم زندگی کردهاند. تصویری از شرایط اقتصادی فعلی کشور در اختیار ما بگذارید؟
شرایط اقتصادی کشور تابع پدیده طولی است اگر بخواهیم عرضی به آن نگاه کنیم موفق نمی شویم. اقتصاد ایران تابع این پدیده طولی است که بر اساس آن دولت ها طی 100 سال گذشته با تورم زندگی کرده اند و در حال حاضر تورم تند شده است و بنابراین قابلیت مقایسه یکسال و 2 سال ممکن نیست. تنها می توان امیدوار بود که دولتهایی در ایران روی کار بیاید که با شرایط اقتصادی ای روبه رو باشند که بتوانند بدون تورم زندگی کنند.
* شما طبیعتاً برنامه اقتصادی برای اداره جامعه داشتهاید. به نظرتان دولت جدید در فضای اقتصادی چه باید بکند؟
من علاقهای برای ورود به مسائل جزئی ندارم و اگر قرار بر چنین سوالاتی باشد تمایلی به پاسخگویی ندارم. البته من به این سوال شما هم به نظر خودم در سوال پیشین پاسخ گفته ام. اما برای توضیح بیشتر، این دولت ها با تورم زندگی کرده اند و من امیدوارم دولتهایی روی کار بیایند که که بدون تورم زندگی کنند. به عبارتی یک شرایط تحمیلی در این سالها وجود داشته است. باید این موضوعات را به درستی درک کرد تا منظور من را بفهمید. یعنی وقتی اقتصاد کشور طولی است با یک سال و دوسال چیزی تغییر نمی کند و حل نمی شود. در علم محاوره این موضوع را با دو کلمه تبیین می کنند پدیده طولی و پدیده عرضی. پدیده طولی به طور متوالی اتفاق می افتد اما پدیده عرضی یکبار اتفاق می افتد به عبارتی مقطعی است. اقتصاد ایران به صورت طولی حرکت تورمی داشته است اینکه در برابر آن سد بسازند و با یک پدیده عرضی بخواهند، این مساله را حل کنند امکان پذیر نیست.
* از بحث اقتصادی خارج شویم؛ ما در سال های اخیر بارها شاهد درگیری میان دولت و مجلس بوده ایم از سوی دیگر تنشهایی میان دولت و مجلس فعلی هم بر سر انتصابات وزرا، فعالیت آنها و مسائل دیگر وجود داشته است. به نظر شما علت این وقایع چیست؟
امروز ملت از رفتار دولت راضی است علت این رضایتمندی هم این است که دولت قبلی تقریبا هر روز با یک نهادی دعوا می کرد؛ یک روز شاهد دعوای دولت با مجلس بودیم و روز دیگر شاهد دعوایش با قوه قضائیه؛ یک روز دولت درگیری با این گروه داشت و روز دیگر با گروهی دیگر. ویژگی شرایط فعلی این است که دولت با کسی دعوا نمی کند و همین برای جامعه و مردمان کشورمان عامل رضایتمندی است و برای کشورمان بسیار خوب است. این دولت با آرامش و بدون سر و صدا و درگیری کار خود را انجام می دهد. امیدوارم خداوند به آن ها کمک کند تا بتوانند این مسیر را ادامه دهند. مردم از این که دائم دستگاه های مختلف حکومتی با هم سر جنگ داشته باشند خیری نمی برند و خوششان نمی آید بنابراین همین که این مسائل تمام شده است و دولتی روی کار آمده که با کسی ناسازگاری نمی کند بسیار خوب است.
* اگر میتوانستید در اتفاقات سال 92 و فعالیتهایی که انجام شد تغییری ایجاد کنید. این تغییر به کدام بخش مربوط میشد؟
اگر به مناظرات گوش کرده باشید من در این مناظرات هم عرض کردم دولتی که بخشی نگاه کند هم آن بخش را از بین میبرد و هم موجب نابودی خودش می شود مثلا اگر آموزش و پرورش را در نظر بگیرد، یا کشاورزی،یا سینما، به عبارتی در اداره حکومت بخشی نگری را در نظر بگیرد؛ این رویه هم منجر به از بین رفتن حکومت می شود و هم بخش مربوطه را نابود میکند. دولت مجموعه واحدی است که باید در جهت اصلاح و توسعه حرکت کند.
*برای سوال پایانی به نظر شما مهمترین واقعه سال 92 چه بوده است؟
مهمترین اتفاقی که در سال 92 افتاده است 24 خرداد است که 37 میلیون نفر پای صندوقهای رای امدند و با حضورشان وضعیت انقلاب، اسلام و ایران را تثبیت کردند و پاسخ آمریکاییها را دادند و موضوع مهم دیگر این است که این اتفاق برخاسته از مردم و به عبارتی کار مردم بود نه کار احزاب و گروهها.
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]
صفحات پیشنهادی
غرضی: هاشمی رفسنجانی مملکت را برای خود میدانست/ هربار کاندیدای وزارت بودم بیش از 200 رای کسب کردم/ مسعود دهن
غرضی هاشمی رفسنجانی مملکت را برای خود میدانست هربار کاندیدای وزارت بودم بیش از 200 رای کسب کردم مسعود دهنمکی از مواهب انقلاب به نفع خود بهره میبرد وزیر پست و تلگراف دولت سازندگی می گوید آقای هاشمی رفسنجانی مملکت را برای خود میدانست به گزارش نامه نیوز سیدمحمد غرضی سیاستمکاندیدای ریاست جمهوری افغانستان در گفتوگو با فارس: ایران میتواند در افغانستان سرمایهگذاری کند/ پیمان امنیتی
کاندیدای ریاست جمهوری افغانستان در گفتوگو با فارس ایران میتواند در افغانستان سرمایهگذاری کند پیمان امنیتی را امضا میکنمنامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان ضمن اشاره به شروط امضای پیمان امنیتی اظهار داشت در صورت پیروزی در انتخابات برقراری روابط حسنه با همسایگان مهمترین بخامام جمعه چرام: شهرستان چرام پیشرو در مسائل فرهنگی است
امام جمعه چرام شهرستان چرام پیشرو در مسائل فرهنگی استامام جمعه چرام گفت شهرستان چرام پیشرو در مسائل فرهنگی است و نیاز به تقویت و سرمایهگذاری دارد به گزارش خبرگزاری فارس از چرام حجتالاسلام جعفر طزری صبح امروز در نشست با کارکنان فرمانداری چرام ضمن ابراز خرسندی از اینکه فرماندافرماندار چرام تاکید کرد ضرورت استفاده از ظرفیتهای چرام در جهت فرهنگسازی
فرماندار چرام تاکید کردضرورت استفاده از ظرفیتهای چرام در جهت فرهنگسازیفرماندار چرام بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای چرام در جهت فرهنگسازی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از چرام فرماندار چرام به همراه بخشدار مرکزی بخشدار سرفاریاب امام جمعه موقت و کارمندان فرمانداری این شهرسبعد از دیدار با زنان فتنه گر، جلیلی چرا خانم اشتون را راه داد؟
بعد از دیدار با زنان فتنه گر جلیلی چرا خانم اشتون را راه داد اکنون این پرسش ایجاد شده که چرا بعد از این دیدار سعید جلیلی چهره شاخص جبهه پایداری از به حضور پذیرفتن اشتون خودداری نکرده است آفتاب در حالی که دیدار کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با نرگس محمدی ازچراغهای برخی بناهای تاریخی یک ساعت خاموش میشوند
سهشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۵۳ رییس گروه مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان یزد از برگزاری مراسم گرامیداشت روز زمین در یزد خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه یزد محمد میرشمس گفت به مناسبت روز جهانی زمین که در نوروز با نهم فروردینماه مصادف شده است چرچرا برخی واحدهای صنفی مازندران گرانفروشند؟
سهشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴ ۱۵ معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران گفت بیشترین تخلفات واحدهای صنفی مازندران مربوط به درج نشدن قیمت گران فروشی و صادر نشدن فاکتور بوده است حسین اصغرزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه مازندران توضچراغ سبز شورای امنیت به عراق برای استفاده ازسلاح شیمیایی در عملیات خیبر
چراغ سبز شورای امنیت به عراق برای استفاده ازسلاح شیمیایی در عملیات خیبرصدور بیانیهی 30 مارس 1984 10 فروردین 1363 شورای امنیت S 16454 را در اصل میتوان چراغ سبز این شورا به حکومت عراق قلمداد کرد این بیانیه حصول اطمینانی بود برای جنایتکاران عراق که استفادهی آنان از چنین تسلچرا کارمندان خوب کارشان را ترک میکنند؟
دانستنی ها چرا کارمندان خوب کارشان را ترک میکنند مطالعاتی در این زمینه انجام شده که چرا کارمندان خوب کارشان را ترک میکنند اگر کارمندان خوبتان را از دست میدهید پس باید فورا سرپرست این کارمندان را ارزیابی کنید به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران جدا از دلایل ساده ای که میتوانچراغ تولید داروهای پلاسمایی روشن میشود
چراغ تولید داروهای پلاسمایی روشن میشودتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۱ ۲۸ "قصه غمبار صنعت پلاسما" روایت بیپرده و صریح دکتر پورفتحاله از حال و روز صنعت پلاسما بود که اول مهر ماه امسال در مراسم معارفهاش به ریاست سازمان انتقال خون درباچرا تصاویر فضانوردان جزئیات متفاوتی دارد؟
چرا تصاویر فضانوردان جزئیات متفاوتی دارد در تصاویر گرفتهشده در سطح ماه زمینههای یکسانی دیده میشود ولی جزئیات تصاویر فرق میکند آیا این دلیلی بر دروغ بودن این سفر نیست پاسخ ساده است خیر خبرآنلاین شبهات آپولو-بخش8 در تصاویر گرفتهشده در سطح ماه زمینههای یکسانی دیده میجلیلی چرا اشتون را بعد از دیدار با زنان فتنه گر راه داد؟
جلیلی چرا اشتون را بعد از دیدار با زنان فتنه گر راه داد تهران - ایرنا - در حالی که دیدار کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با نرگس محمدی از محکومان حوادث بعد از انتخابات و خانم گوهر عشقی مادر مرحوم ستار بهشتی با انتقادات اصولگرایان تندرو مواجه شده اکنون این پرسش اهاشمی رفسنجانی: رهبری با کاندیداشدن من مخالف نبودند
هاشمی رفسنجانی رهبری با کاندیداشدن من مخالف نبودند جمعه شب که تصمیم به آمدن گرفتم تلاش کردم تا به رهبری بگویم که بالاخره در آخرین ساعات وقتی مطمئن شدم که ایشان مخالفتی با آمدن من ندارند از سرسختیهایی که برای نیامدن داشتم گذشتم آفتاب آیت الله هاشمی رفسنجانی در مصاحبه ای باچرا موسسه تنظیم نشرآثار امام خمینی در باره دیدگاه آیت الله مصباح موضع نمی گیرد
چرا موسسه تنظیم نشرآثار امام خمینی در باره دیدگاه آیت الله مصباح موضع نمی گیردسایت جماران در پاسخ یکی از مخاطبان خود که پرسیده است چرا موسسه تنظیم و نشر آثار امام در برابر سخنان اخیر آیت الله مصباح مبنی بر اینکه امام با لفظ جمهوریت موافق نبودند و اظهارات آیت الله خزعلی در خصوصوقتی ریگی به کفشمان نیست چرا از دیدار اشتون با چند ایرانی بترسیم؟
وقتی ریگی به کفشمان نیست چرا از دیدار اشتون با چند ایرانی بترسیم آفتاب سایت عصر ایران نوشت دیدار کارترین اشتون مسوول سیاست خارجی اروپا با چند نفر از فعالان زن در ایران از جمله نرگس محمدی و مادر مرحوم ستار بهشتی دستمایه ای برای برخی انتقادات شده است که البته آبشخور این نقدعصر ایران: وقتی ریگی به کفشمان نیست چرا از دیدار اشتون با چند ایرانی بترسیم؟/ مگر احمدی نژاد با خاخامهای ضدصه
عصر ایران وقتی ریگی به کفشمان نیست چرا از دیدار اشتون با چند ایرانی بترسیم مگر احمدی نژاد با خاخامهای ضدصهیونیسم دیدار نکرد دیدار مقامات خارجی با شهروندان کشورهای دیگر بک امر عادی در دنیای سیاست و دیپلماتیک است سیاست > دیپلماسی - سایت عصر ایران نوشت دیدار کارترین اشتونچراغهایتان را خاموش کنید!
چراغهایتان را خاموش کنید مسیری را با چراغهای سفید و قرمز برای رفت و بازگشت ما تعیین کرده بودند در زمان رفت مواجه با چراغهای قرمز و در بازگشت چراغهایی با نور سفید میدیدیم آن چراغها راهنمای خوبی برای پروازهای ما بودند به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس عملیات خیبر-
گوناگون
پربازدیدترینها