تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى‏خواهد خداوند او را از زبانيه (فرشتگان عذاب) نوزده‏گانه برهاند، بسم الل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829569256




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهي اجمالی به قانون جدید مجازات اسلامی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: يادداشت/
نگاهي اجمالی به قانون جدید مجازات اسلامی
يك وكيل دادگستری تقسيم‌بندی مجازات‌های تغريری به هشت درجه، گسترش دامنه مجازات‌های تکميلی و تبعی، مجازات شخص حقوقی، مجازات‌ها و اقدامات تامينی و تربيتی اطفال ونوجوانان، توبه مجرم و اعمال قاعده درا را از نکات برجسته قانون جديد مجازات اسلامي بيان كرد.


به گزارش خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، فرهاد شهبازوار وكيل دادگستري طي يادداشتي به بررسی فرآيند تصويب قانون جديد مجازات اسلامي و نگاه جديد اين قانون پرداخت:
 
اولين قانون مجازات در ايران پس از پيروزي انقلاب مشروطه در سال 1304 به تصويب رسيد و در سال 1352 مورد اصلاح و بازنگري قرار گرفت، پس از انقلاب اسلامي در ايران در سال 1361 قانون جديد مجازات با نگرش اسلامي‌فقهي، به تصويب رسيد که در برگيرنده قانون حدود، قصاص و قوانين مربوط به ديات و تعزيزات بود.
 
از آن تاريخ تا قبل از تصويب قانون مجازات جديد در سال 1392 لازم‌الرعايه بود، در سال 1392 قانون مجازات جديد از ماده يک تا ماده 728 جايگزين 497 ماده قانون قبلي شد.
 
تقسيم‌بندي مجازات‌هاي تغريري به هشت درجه و گسترش دامنه مجازات‌هاي تکميلي و تبعي و مجازات شخص حقوقي، مجازات‌ها و اقدامات تاميني و تربيتي اطفال ونوجوانان، توبه مجرم و اعمال قاعده درا را مي‌توان از نکات برجسته قانون جديد مجازات اسلامي دانست، كه هدف از وضع قوانين کيفري ايجاد نظم و امنيت در اجتماع و مجازات شخص مجرم و در صورت امکان جبران خسارات و آثارو آلام شخص حادثه ديده است همزان با افزايش جمعيت کيفري در دنيا، قانو‌ن‌گذاران به دنبال وضع قوانين و شيوه جديدي از اعمال مجازات که توام با اجراي مجازات شخص مجرم و مبتني بر حبس زدايي بود برآمدند که اين رويکرد هم متقابلا در ايران و مطابق با قانون و سياست‌هاي دستگاه قضايي مورد پذيرش قرار گرفت.
 
بنابيراين با تصويب قانون مجازات جديد نهادينه و اجرايي شد، در قانون مجازات اسلامي جديد از تصديق صدور حکم ( با انواع آن)، تعليق اجراي مجازات، نظام آزادي مشروط و نظام نيمه آزادي و علي‌الخصوص مجازات جايگزين حبس استفاده شده است.
 
دراعمال مجازات بر اطفال در نوجوانان در ايران که بعضا در مجامع بين‌المللي با حاشيه‌هايي همراه بوده است قانون‌گذار نگاهي به قانون مجازات عمومي سال 1352 داشته با اين تفاوت که در قانون سال 1352 سن اطفال بين سن 6 تا 12 و 12 تا 18 سال طبقه بندي شده و در قانون مجازات جديد سن اطفال حين ارتکاب جرم 9 تا 15 و 15 تا 18 سال لحاظ شده که بيشتر جنبه ارشادي و تربيتي و بازگشت طفل و نوجوان بزهکار به نهاد خانواده و جامعه با پرداخت کم‌ترين هزينه از لحاظ روحي و معنوي مدنظر قانونگذار بوده که حتي محکوميت‌هاي کيفري اين گروه را فاقد آثار کيفري قلمداد کرده تا زمينه رشد و شکوفايي اين گروه در آينده توام با پيشرفت فراهم آيد.
 
از نکات قابل انتقاد قانون مجازات جديد مي‌توان به آزمايشي بودن اجراي آن براي مدت پنج سال ديگر اشاره نمود هرچند که ما در حال گذار و رشد براي تدوين يک قانون کيفري جديد پس از پيروزي انقلاب هستيم ولي اين زيبنده يک کشور نيست که قوانين کيفري در آن به صورت آزمايشي اجرا کرد و ضمن اينکه مراحل سير تدويني و تصويبي اين قانون بسيار زمان بر بروده و کمتر از نظر اساتيد و علماي دانشگاهي حقوق استفاده و نظرخواهي شده است.
 
از مواد قابل نقد قانون مجازات جديد هم مي‌توان به ماده 220 و 286 اشاره نمود که يکي از منابع حقوق جزاي ايران، قانون اساسي و قانون مجازات اسلامي مي‌باشد در اعمال مجازات بر مجرم با توجه به اصل بنيادي و اساسي قانوني بودن جرايم و مجازات‌ها امکان‌پذير است و ارجاع کلي براي مجازات و تعيين ميزان آن براي مجرم با توجه به متفاوت بودن فتاوي علما که ممکن است سبب صدور آراي مختلف در محاکم دادگستري شود در ماده 220 محل اشکال مي‌باشد.
 
در ماده 286 نيز جرم افساد في‌الارض مشمول گستردگي در تعداد مصاديق برشمرده شده است و با توجه به تعدد مصاديق اين نوع جرائم مقام قضايي در تفسير و صدور احکام و تطبيق آن بر قانون دچار سختي و مشکل مي‌شود زيرا اين مباحث از موارد اختلافي فقها بوده و بايد دقت کرد تا در تعيين مجازات اين‌گونه جرايم موارد اجماعي را در آن لحاظ کرد و دامنه اين نوع مجازات‌ها را به حداقل رساند.
 
انتهاي پيام/






تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۵:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن