تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نزديك‏ترين شما به من در قيامت: راستگوترين، امانتدارترين، وفادارترين به عهد و پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833818883




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزینه‌های احتمالی غرب برای «رفع نگرانی‌ها» درباره رآکتور اراک


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزینه‌های احتمالی غرب برای «رفع نگرانی‌ها» درباره رآکتور اراک

گزینه‌های احتمالی غرب برای «رفع نگرانی‌ها» درباره رآکتور اراک
در پایان دو روز مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 در وین، یکی از موضوعاتی که هر دو طرف به آن اشاره داشتند این بود که مباحث مربوط به رآکتور آب سنگین اراک، از جمله محورهای تمرکز مذاکرات بوده است. در این میان، برخی منابع به طرح گزینه هایی پرداخته اند که احتمال دارد از سوی غرب به منظور «رفع نگرانی ها» پیرامون این رآکتور مطرح شود.
به گزارش نامه نیوز،  خبرگزاری «رویترز» در مطلبی به موضوع رآکتور اراک و جایگاه آن در مذاکرات هسته ای ایران و غرب پرداخته و می نویسد به نظر می رسد ایران این آمادگی را دارد که به رفع نگرانی ها در این زمینه کمک کند و همین امر، بخت حصول توافقی جامع میان ایران و گروه 1+5 را افزایش می دهد.

به گزارش تابناک جیم واش، دستیار پژوهشی در دانشگاه «ام. آی. تی» در این زمینه می گوید: «برای پرداختن به این موضوع، بیش از یک راه وجود دارد و تنها باید در این زمینه کمی خلاقیت به خرج داد. در نهایت، فکر می کنم این یک موضوع قابل حل باشد».

در ادامه، رویترز اشاره می کند که گزینه های وجود دارد که بر مبنای آن ها، ایران می تواند رآکتور اراک را حفظ کرده و آن را به کار بگیرد و در عین حال، غرب را نیز نسبت به اینکه این تأسیسات برای ساخت سلاح هسته ای مورد استفاده قرار نخواهد گرفت، متقاعد کند. این گزینه ها شامل کاهش ظرفیت «مگاواتی» این رآکتور و همچنین تغییر شیوه سوخت رسانی به آن است.

گری سیمور، مذاکره کننده هسته ای سابق آمریکایی نیز می گوید راه های مختلفی برای اطمینان یافتن از اینکه رآکتور اراک حجم زیادی پلوتونیوم تولید نخواهد کرد، وجود دارد. سیمور می گوید به عقیده وی، برای ایران دادن برخی امتیازها در رابطه با یک رآکتور تحقیقاتی، بسیار ساده تتر از امتیاز دادن درباره کل برنامه هسته ای است.

از سوی دیگر، به نوشته رویترز، اظهارات چند وقت پیش رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره احتمال ایجاد برخی «تغییرات» در رآکتور اراک – و در عین حال تأکید بر عدم تعطیلی این تأسیسات – از سوی غرب با استقبال مواجه شده است. یک مقام ارشد آمریکایی در این زمینه به رویترز گفته هرچند مباحثات زیادی باید در این زمینه صورت گیرد، اما اصل این است که دو طرف نسبت به ایده های مختلف برای رفع نگرانی ها موضعی انعطاف پذیر داشته باشند.

اما درباره دو گزینه اشاره شده، سیمور با اشاره به ضرورت کاهش حجم پلوتونیوم تولید شده در اراک برای جلوگیری از رسیدن آن به سطح مورد نیاز برای ساخت بمب می گوید: «مهمترین اصلاحی که می توان برای کاهش تولید پلوتونیوم انجام داد، کاهش سطح توان رآکتور است. افزون بر این، تغییر سوخت رآکتور از اورانیوم طبیعی به سوخت غنی شده با درصد پایین نیز می تواند موثر باشد؛ زیرا سبب کاهش تولید پلوتونیوم و تغییر کیفیت آن می شود».

یک روش دیگر که از سوی برخی کارشناسان مورد اشاره قرار می گیرد این است که ایران سوخت استفاده شده در اراک را به یک کشور دیگر – احتمالاً روسیه – بفرستد تا اطمینان حاصل شود که ایران از این سوخت پلوتونیوم استخراج نخواهد کرد.

البته رویترز اشاره می کند که توسل به هر یک از این گزینه ها – که در عمل امکان حفظ رآکتور هسته ای اراک و استفاده ایران از آن را می دهد – به احتمال زیاد سبب خشم رژیم اسرائیل و همچنین سناتورهای تندروی آمریکایی خواهد شد که خواستار برچیده شدن کامل برنامه هسته ای ایران هستند.





1393/1/1





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن