واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ایرانیان مقیم هند با دعای کمیل به استقبال نوروز 93 می روند دهلی نو - ایرنا - ایرانیان مقیم هند پنجشنبه شب با برگزاری دعای پرفیض کمیل به استقبال مراسم تحویل سال 1393می روند.
به گزارش ایرنا، ایرانیان مقیم پایتخت هند از جمله خانواده های دانشجویان و مسوولان ارگان های ایرانی به همین مناسبت درخانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو گردهم می آیند.
لحظه تحویل سال 1393خورشیدی براساس افق هند ساعت 22 و27دقیقه و7 ثانیه امشب خواهد بود.
مسوولان خانه فرهنگ کشورمان نیزبا صدور اطلاعیه ضمن تبریک فرارسیدن حلول سال نو و بهار پرطراوت که نشانه قدرت لایزال الهی و تجدید طبیعت است، اعلام کردند مراسم تحویل سال نو را با معنویت دعای پر فیض کمیل برگزار می کنند.
دراین مراسم معنوی که همزمان با ایام فاطمیه شده هموطنان دست به دعا برخواند داشت تااز فاطمه زهرا (س) بخواهند از درگاه باری تعالی برایمان سالی با توفیق بیش از پیش طلب نماید.
همزمان با فرارسیدن بهار، پارسیان و کشمیری ها به خصوص شیعیان هندی با برگزاری آیین های خاص به استقبال نوروز می روند.
فرهنگ های مختلف شبه قاره هند هریک آیین هایی برای خوشامدگویی به فصل بهار دارند. هرچند بعداز فصل سرما، گرما در شبه قاره بسرعت آغاز می شود و در بسیاری از مناطق بهار را نمی توان طولانی یافت اما نوروز برای مردم این خطه بیگانه نیست.
مراسم مختلفی که در شبه قاره هند همزمان با نوروز برپا می شود گویای آن است که این روز نزد مردم هند تاریخی بسیار طولانی دارد و به هزاران سال پیش بازمی گردد. بیشتر اسناد بجای مانده از نوروز مربوط به زمان سلسله های غزنویان و تیموریان در هند است. در این اسناد از اتفاق هایی که همزمان با نوروز رخ داده یا مراسمی که به این مناسبت برگزار می شده، یاد شده است.
در بعضی مناطق شهر بمبئی در جنوب غرب هند که پارسیان (زرتشتیانی که حدود 1500 سال پیش از ایران به هند مهاجرت کرده اند) زندگی می کنند همچنان مراسم جمعی نیز برپا می شود.
پاکیزگی خانه ها و چیدن هفت سین همچون ایرانیان در میان پارسیان هند هم وجود دارد. ضمن اینکه این قشر مراسم مذهبی خاص نوروز را بجا می آورند.
نوروز برای مردم کشمیر در شمال هند هم روز ویژه ای است که بیش از همه از سوی شیعیان بزرگ داشته می شود. کشمیری ها در هنگام نوروز به دید و بازدید خویشاوندان نیز می روند.
برای شیعیان هند نوروز بیشتر با مذهب در ارتباط است. همزمانی این روز با اتفاق های فرخنده بسیار در تاریخ اسلام موجب قداست آن برای مردم این خطه شده است. به همین دلیل بسیاری از مسلمانان هند دراولین روز نوروز روزه می گیرند و هنگام نماز ظهر، عبادت مخصوصی نیز انجام می شود که از جمله دو نماز دو رکعتی است.
هر چند در زمان حاضر نوروز در هند بطور پراکنده و غیرمنسجم برگزار می شود اما در سنت های این روز فرخنده میان همه اقوامی که آن را پاس می دارند نقطه مشترکی وجود دارد که اهمیت زندگی در هماهنگی با طبیعت است.
آساق ** 2165 ** 275 **
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]