واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فرمانده مخالفان لیبی نیروی دریایی آمریکا را به دزدان دریایی تشبیه کرد تهران – ایرنا – یک فرمانده شبه نظامیان مخالف دولت لیبی رفتار نیروی دریایی آمریکا را در توقیف نفتکش حاوی نفت خام بندر ˈالسدرهˈ به دزدی دریایی تشبیه کرد.
به گزارش خبرگزاری ˈرویترزˈ، ˈابراهیم جثرانˈ روز گذشته (سه شنبه) در اظهاراتی که از تلویزیون مخالفان دولت لیبی پخش شد اقدام نیروی دریایی آمریکا در توقیف نفتکش حاوی نفت بندر تحت کنترل شبه نظامیان را به ˈدزدی دریاییˈ تشبیه کرد.
وی از دولت آمریکا خواست از حمایت دولت کنونی لیبی دست بردارد که به گفته وی ˈافراط گرایانی هستند که هم اکنون در طرابلس بر مسند قدرت قرار دارندˈ.
جثران با تایید حضور برخی اعضای گروهش در این نفتکش گفت: موکدا از مقامات آمریکایی می خواهیم امنیت فرزندان ما و تمامی خدمه حاضر در این کشتی را تامین کنند و هر چه سریع تر این نفتکش را به ما بازگردانند.
وی بدون اشاره به پیشنهاد دولت برای مذاکره تاکید کرد اعضای گروهش به فعالیت های مشابه ادامه خواهند داد.
جثران گفت: ما به مبارزه برای احیای حقوق مان و ساختن فردایی بهتر برای خانواده و فرزندانمان ادامه خواهیم داد.
او همچنین از سازمان ملل و اتحادیه عرب خواست برای کمک به ساکنان شرق لیبی وارد عمل شوند.
جثران که در شهر ˈاجدبیهˈ واقع در شرق لیبی مستقر است، از تلاش های شبه نظامیان برای دور زدن طرابلس در فروش نفت خام دفاع کرد و گفت: اکثر قبایل لیبی با ضرورت تحت کنترل گرفتن منابع کشورمان به نفع ملت موافقند.
به نوشته رویترز، اظهارات جثران هر گونه امید به حل و فصل سریع و صلح آمیز مناقشه میان شبه نظامیان و دولت مرکزی لیبی را کمرنگ کرد. این مناقشه نشان دهنده وسعت ناآرامی ها در لیبی است. دولت مرکزی این کشور می کوشد شبه نظامیان را که به سرنگونی حکومت ˈمعمر قذافیˈ در سال 2011 کمک کردند، تحت کنترل خود در آورد.
اما این گروه ها که از خلع سلاح سرباز می زنند، سه بندر مهم نفتی این کشور را تحت کنترل خود دارند.
شورشیان مخالف دولت لیبی شنبه هفته گذشته اعلام کردند که به طور مستقل از دولت نسبت به صدور نفت اقدام خواهند کرد و به زودی نخستین محموله نفت این کشور را یک نفتکش کره شمالی برای فروش در بازار بارگیری خواهد کرد.
این نفتکش پس از بارگیری در بندر السدره لیبی در آب های بین المللی جنوب شرقی قبرس به کنترل نیروهای آمریکایی درآمد.
دولت لیبی به شبه نظامیان دو هفته مهلت داده است که بنادر تحت تصرف خود را ترک کنند، در غیر این صورت با حمله نظامی مواجه خواهند شد. اخلال در روند تولید و فروش نفت در پایانه های نفتی شرق لیبی، درآمدهای دولت لیبی را کاهش داده است.
ˈسهیل ابوشیخهˈ وزیر اقتصاد لیبی در دولت موقت اوضاع اقتصادی این کشور را دشوار توصیف کرد و گفت از آن جا که برخی مرزهای این کشور از کنترل طرابلس خارج شده است و دولت قادر به جمع آوری عوارض گمرکی نیست، اوضاع بد مالی رو به وخامت گذاشته است.
طبق اظهارات ˈعمر شکماکˈ وزیر موقت نفت، صادرات نفت خام لیبی طی دو هفته گذشته به 100 تا 120 هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
وی افزود: میدان نفتی ˈالشرارهˈ در جنوب غربی این کشور که قادر است 340 هزار بشکه نفت در روز صادر کند، همچنان در کنترل مخالفان دولت قرار دارد و تعطیل است.
هر چند جثران این بار در فروش نفت خام موفق نبود، اما این ماجرا به برکناری ˈعلی زیدانˈ نخست وزیر سابق لیبی منجر شد. وی هفته گذشته به اروپا گریخت.
خاورم**9156 *1446
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]