واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
از مذاکرات هسته ای در وین تا نامه ضد ایرانی سناتورها به اوباما
سید عباس عراقچی٬ پس از سه دور مذاکره روز سهشنبه با ۱+۵، فضای مذاکرات را خوب و جدی توصیف کرد و گفت در این روز٬ سه مورد از سوی طرفین بررسی شد.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، سایت رادیو فردا(Radio Farda)، در بازتاب مذاکرات هسته ای وین نوشت: عباس عراقچی ۲۷ اسفندماه در جمع خبرنگاران در وین گفت: «فضای مذاکرات خوب و جدی بود و بحثها خیلی صریح و رک و در عین حال در فضای سالم مطرح شد… دو طرف دیدگاههای خود را مطرح کردند. هنوز زود است که بگوییم مذاکرات سازنده بود٬ ولی قطعا مفید است.» معاون وزیر خارجه با اظهار اینکه روز سهشنبه سه مورد از سوی طرفین بررسی شد٬ توضیح داد: «در یک جلسه بحث تحریمها٬ یک جلسه ابعاد غنیسازی و یک جلسه٬ همکاریهای صلحآمیز با ایران بررسی شد و یک جلسه دیگر هم فردا صبح درباره موضوع اراک و رفع مسئله آب سنگین اراک خواهیم داشت.» این دور از مذاکرات هستهای که سهشنبه آغاز شده است٬ قرار است چهارشنبه٬ ۲۸ اسفندماه به پایان برسد. روز سهشنبه در کنار مذاکرات هستهای٬ ایران مذاکرات دوجانبهای نیز با برخی کشورها داشت. عباس عراقچی در این خصوص توضیح داد: «در این دور با روسیه و آمریکا مذاکره دوجانبه داشتیم. فردا اگر فرصت شود٬ با بقیه هم [مذاکره] خواهیم داشت.» عباس عراقچی همچنین در خصوص مذاکرات روز چهارشنبه گفت: «مذاکرات به احتمال قوی فردا بعدازظهر تمام میشود و بعدازظهر نیز آقای ظریف و اشتون یک دیدار دارند و بعد نشست مشترک برگزار میشود.» وی افزود که در این دور از مذاکرات طرفین در تلاشند به درک مشترک برسند و رسیدن به جمعبندی در دستور کار مذکرات کنونی وین نبود.
عضو تیم مذاکره کننده هستهای ایران ادامه داد که دور بعدی مذاکرات ۱۸ تا ۲۰ فروردین و احتمالا در وین برگزار میشود که به گفته وی این موضوع در دیدار روز چهارشنبه آقای ظریف و خانم اشتون قطعی میشود. طرفین امیدوارند تا اواخر تیرماه (اواسط ژوئیه) به توافقی جامع و نهایی برسند. در همین حال، بی بی سی فارسی(BBC Persian)، رسانه دولتی انگلستان نیز در بازتاب این نشست نوشت: مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مذاکرات امروز را "سازنده" و "مفید" توصیف کرده است. دور جدید مذاکرات هستهای ایران و نمایندگان کشورهای عضو گروه ۱+۵، با گفتوگوی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون آغاز شد. در پایان نخستین نشست این دور با حضور نمایندگان هر شش کشور، عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران و هلگا اشمید، معاون کاترین اشتون به بررسی جزئیات مطرح شده در این نشست پرداختند. نامه ضد ایرانی سناتورهای آمریکایی به اوباما در همین حال، دور جدید مذاکرات هستهای در حالی در وین در جریان است که به نوشته رادیو فردا، از دیگر سو ۸۳ تن از نمایندگان مجلس سنای آمریکا در نامهای٬ از باراک اوباما خواستهاند تا از دستیابی ایران به سلاح هستهای جلوگیری کند. به گزارش خبرگزاری رویترز این نامه به ابتکار رابرت منندز٬ سناتور دموکرات و رئیس کمیته روابط خارجی سنا و لیندسی گراهام٬ سناتور جمهوریخواه٬ تهیه شده است و امضاء کنندگان آن اظهار کردهاند که «هر نوع توافق نهایی٬ باید برنامه هستهای تسلیحاتی ایران را برچیند و مانع از از آن شود که ایران از خلال غنیسازی اورانیوم یا تولید پلوتونیوم٬ به بمب هستهای دست یابد.» به گفته این سناتورها پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای٬ انپیتی٬ هیچ حق مسلمی را در خصوص غنیسازی اورانیوم برای ایران به رسمیت نمیشناسد. این در حالی است که تنها آمریکاست که چنین برداشتی از انپیتی دارد و دیگر کشورهای جهان همچون آلمان و ژاپن معتقدند که حق غنی سازی، در این معاهده به رسمیت شناخته شده است. سناتورهای امضاء کننده این نامه در عین حال خاطرنشان کردهاند که ایران حق ندارد در دوران توافق ششماهه هستهای تحریمها را دور بزند. ایران و ۱+۵ سوم آذرماه به توافقی موقت دست یافتند و این توافق ۳۰ دیماه به اجرا درآمد.
این سناتورها با اشاره به برقرار بودن تحریمها علیه ایران٬ تاکید کردهاند که در حالی که مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی با ایران هنوز در جریان است٬ برخی شرکتها و کشورها برای بهبود موقعیت تجاریشان در تهران میاندیشند. به دنبال توافق موقت هستهای٬ تعدادی از شرکتهای اروپایی تمایل خود را برای برقراری روابط تجاری با ایران ابراز کرده و برخی از آنها٬ از جمله چند شرکتهای فرانسوی و اتریشی٬ نمایندگانی را نیز به ایران فرستادند که این موضوع با نگرانی شدید مقامات آمریکایی و رژیم صهیونیستی مواجه شد. به نوشته بی بی سی فارسی، این سناتورها تاکید کردند: «ما باید به طور صریح برای ایران روشن کنیم که خودداری از مذاکره و ادامه برنامه تولید سلاح های هسته ای به تحریم های بسیار شدیدتر و از جمله محدودیت های بیشتر بر صدور نفت خام و فرآورده های نفتی منجر می شود.» 106
۱۳۹۲/۱۲/۲۸ - ۰۹:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]