واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین حبیبی:
حل بحران آب در استان قزوین نیازمند تدبیر و برنامه ریزی است
قزوین- خبرگزاری مهر: معاون عمرانی استانداری قزوین گفت: بحران آب در استان با استفاده از دیدگاههای پیشکسوتان و کارشناسان حوزه آب و با تدبیر و برنامه ریزی قابل حل است.
به گزارش خبرنگار مهر، اتاق فکر آب استان سه شنبه شب به ریاست مرتضی روزبه استاندار و با حضور مدیران حوزه آب و کشاورزی و پیشکسوتان و کارشناسان این بخش در سالن جلسات استانداری قزوین تشکیل شد.
منوچهر حبیبی در این نشست گفت:برای برون رفت از بحرانی که در دشت قزوین درخصوص کمبود آب شرب وکشاورزی ایجاد شده نیازمند تدبیر و استفاده از راهکارهای عملیاتی و اساسی و حل آن دغدغه همه مسئولان استان است.
وی افزود: شرایط اخیر ناشی از تداوم خشکسالی و تغییر اقلیم در حوزه آب شرب، کشاورزی و صنعت است و شرایط دشواری را در پیش رو داریم که باید مدیریت و با ارائه راهکارهای اساسی برای آن چاره اندیشی کنیم.
معاون عمرانی استانداری قزوین تصریح کرد: در حال حاضر بیشتر منابع آبی استان از آبهای زیرزمینی تامین می شود و با انتقال آب سد طالقان به تهران از سهمیه تعیین شده هم محروم شده ایم که افزایش مصرف در حوزه کشاورزی مشکلات فراوانی را ایجاد خواهد کرد که اگر دیر بجنبیم آسیب خواهیم دید.
حبیبی یادآورشد: در سال گذشته در شهرهای قزوین و آبیک با شرایط بحرانی در تامین آب مواجه شدیم و امسال هم در وضعیت خوبی نیستیم که تداوم خشکسالی ها و روند کنونی مصرف بویژه در بخش کشاورزی وضعیت ر ا تشدید می کند.
این مسئول اظهار داشت: در کمبود منابع آبی هنوز از پساب صنعتی هم نتواسنته ایم استفاده کنیم که این آب میتواند در کشت گلخانه ای مصرف شده و بخشی از نیازها را تامین کند که در ماههای اخیر با پیگیری جدی موضوع و دعوت از معاونان وزارت نیرو تلاش کردیم تا با کمک مسئولان کشوری این بحران را برطرف کنیم.
معاون عمرانی استانداری قزوین یادآور شد: برای تامین آب شرب 9 شهر و حدود 100 روستا طرحی در دست اجراست که با تامین آب از ارتفاعات دوهزار و سه هزار می توان آن را اجرایی کرد.
وی افزود: 12 مجتمع آبرسانی روستایی هم در دست ساخت است که نیمه فعال است و ساخت سد بالاخانلو هم د ر دستور کار است و با احداث سد نهب که می تواند 36 هزار هکتار از اراضی منطقه را سیراب کند فعلا متوقف شده که باید روند ساخت آغاز شود.
این مسئول گفت: سد بورمانک در طارم سفلی هم از دیگر طرح هایی است که در کنار استفاده از آب تصفیه خانه و نکمیل شبکه فاضلاب می تواند نیاز آینده استان را تامین کند اما برای تامین آب شرب قزوین و آبیک و شهرک مهرگان از ضرورتهای آینده است.
حبیبی اظهار داشت:مشکلات و تنگناهای مالی در کنار خشکسالی موجب شده تا نتوانیم موضوع بحران آب رابه سرانجام برسانیم.
۱۳۹۲/۱۲/۲۷ - ۲۱:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]