تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):براستى كه حق را دولتى است و باطل را دولتى، و هر يك از اين دو، در دولت ديگرى ذليل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842704405




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتقام حقوقي جدايي كوزوو در كريمه


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: انتقام حقوقي جدايي كوزوو در كريمه
چند ساعت پس از برگزاري پنجمين نشست شوراي امنيت سازمان ملل متحد در مورد بحران اوكراين كه به صورت اختصاصي به بررسي همه‏پرسي كريمه اختصاص داشت


چند ساعت پس از برگزاري پنجمين نشست شوراي امنيت سازمان ملل متحد در مورد بحران اوكراين كه به صورت اختصاصي به بررسي همه‏پرسي كريمه اختصاص داشت، پارلمان اين منطقه با در پيش گرفتن روند استقلال، مسير تاريخي را كه كوزوو در سال 2008 انجام داده بود، شبيه‌سازي و اعمال كرد.
از نظر تحليلي، اعلاميه استقلال كريمه كه به تصويب پارلمان اين منطقه و شهرداري كريمه رسيده است، چيزي نيست جز واكنش حقوقي بين‏المللي به فشارهايي كه غرب با محوريت امريكا در شوراي امنيت عليه كريمه و روسيه اعمال مي‏كردند. غربي‌ها در نشست‏هاي قبلي به ويژه در نشست غيررسمي دوشنبه شب پيش، رفراندوم انضمام كريمه به روسيه را مورد حمله قرار دادند و تلاش كردند براي منصرف كردن روسيه از پشتيباني جدي مسيري كه كريمه در آن پا نهاده بود، تجزيه اوكراين را ناممكن نمايند. اما بعد از خاتمه اين نشست، كريمه در كنار تصميم قبلي به برگزاري رفراندوم در 16 مارس (ديروز)، گامي ديگر را به منظور فراهم كردن زمينه‌هاي حقوقي اقدام عليه دولت كي­‌يف برداشت. ولاديمير كنستانتينوف، رئيس پارلمان كريمه سه‌شنبه قبل اعلام كرد: «نمايندگان مجلس با ۷۸ موافق، به استقلال منطقه رأي دادند و از اين پس كلمه خودمختار بايد از نام كريمه حذف شود».
مصوبه پارلمان كريمه هرچند بسيار مختصر و موجز، اما بر پايه‌هاي حقوقي بين‏المللي استوار است. از منظر حقوقي، كوزوو و اعلاميه استقلال آن كشور از صربستان و يوگسلاوي سابق، پديداري رويه­‌ساز به شمار مي‏رود كه ديوان بين‏المللي دادگستري در رأي 2010 در همين زمينه، بر مشروعيت استقلال سرزمين مذكور مهر تأييد زد. اين اقدام ديوان، به دليل تجزيه حوزه‌هاي نفوذ بلوك شرق و غربي‌­سازي سرزمين‏هاي تحت سلطه سنتي اتحاد شوروي، مورد حمايت گسترده غرب قرار داشت. اما غربي‌ها تصور نمي‏كردند همين رويداد زمينه‌اي را فراهم سازد كه در آينده، تجزيه و استقلال سرزميني به چاشني اقدامات سياسي و امنيتي بر خلاف منافع آنها تبديل شود. روسيه با حمايت از استقلال كريمه، باخت در قضيه كوزوو را با فاصله يك و نيم دهه، جبران كرد. ميخائيل مارگلييف، رئيس كميته امور بين‏الملل سناي روسيه گفته كه پارلمان كريمه با تصويب بيانيه مربوط به اعلام استقلال اين جمهوري خودمختار از اوكراين و قصد پيوستن به فدراسيون روسيه، دقيقاً اقدامي مشابه آنچه در كوزوو رخ داد، انجام داده است، همان تصميمي كه بعد از 24 ساعت با شناسايي جمهوري كوزوو توسط امريكا همراه بوده است.
حقوقي كردن مسئله كريمه نه امري ذاتي بلكه تبعي و ابزاري است. روسيه با پشتيباني همه‌جانبه از مردم كريمه و ساختارهاي تصميم‌­گيري دولت خودمختار در اين منطقه، مشاوره‌هاي حقوقي بين‏المللي را نيز براي ايجاد دستوركارهاي قانونگذاري پارلمان اين منطقه ارائه نموده است. حق تعيين سرنوشت و دموكراسي­‌خواهي كه به صورت عرفي از جمله محورهاي راهبرد غرب در ملت‌سازي و تجزيه كشورها به شمار آمده‌اند، مبنايي براي مشروعيت‌­دهي به اقدامات ضدمنافع غرب در قضيه اوكراين بوده و روس‌ها به خوبي اين سوابق را مورد توجه و توصيه قرار داده‌اند.
مسئله مهم، ارتباط حقوقي همه­‌پرسي روز قبل كريمه با اعلاميه استقلال اين منطقه است. از منظر حقوقي، مسيري كه اعلاميه استقلال در نظر دارد، مستقل و مجزا از همه‏پرسي انضمام به روسيه است. بر مبناي اين تصميم، مردم كريمه كه به لحاظ حقوقي همچنان پيوست سرزميني با اوكراين داشته و پيوست تاريخي در اين زمينه را با ترديد مواجه ساخته‌اند، بر مبناي تصميم به همه‏پرسي و تنها پس از قطعي شدن اين تصميم بوده است كه مي‏توانسته‌اند اين پيوست و ارتباط را قطع نمايند. اما تصويب اعلاميه استقلال، اين اقدام را جلو انداخته و از منظر حقوقي و با فرض مشروعيت اين اقدام، ارتباط مذكور از تاريخ تصويب اين اعلاميه و شناسايي آن توسط ديگران، منقطع خواهد شد. با توجه به تفاوت اهداف و آثار حقوقي استقلال به عنوان يك دولت جديد در كريمه و رفراندوم كه نه تشكيل دولت جديد بلكه انضمام به دولت روسيه است، تنها در صورتي اهداف آن دو به هم مرتبط و سازگار خواهند شد كه در رفراندوم، نظر مردم در خصوص انعقاد موافقتنامه بين‏المللي اتحاد سرزميني ميان دولت مستقل كريمه و دولت روسيه نظردهي شود. به عبارت ديگر، سؤالي كه تاكنون در مورد رفراندوم 16 مارس مدنظر بوده، بايد تغيير يابد تا امكان هم‌آوايي آن با نتايج حقوقي استقلال كريمه را فراهم كند.
اعلاميه استقلال كريمه، تحولات اساسي در مواضع غرب در زمينه بحران اوكراين ايجاد كرده است. از يك سو، بوي آتش و تهديدهاي سخت‌­افزاري غرب در پوشش دولت اوكراين و برخي همسايگان، در راهبردهاي غرب به مشام مي‏رسد. از سوي ديگر، زمينه‌هاي فكري و تحليلي در غرب كه با اين اقدام دولت خودمختار كريمه به نوعي خلع سلاح شده است، به سمت تعديل مواضع ضدكريمه متمايل شده است. به عنوان نمونه، كيسينجر به جاي استقلال كريمه، از تشكيل دولت فدرال در اوكراين به سبك امريكا و آزادي عمل گسترده حكومت كريمه در اين قالب به عنوان يك ايالت حمايت كرده، بدين معنا كه منافع جمعيت روس‌تبار كريمه بايد رعايت و تأمين شود.
در هر حال، استقلال كريمه نيز همانند همه‏پرسي اين منطقه براي الحاق به روسيه، با واكنش‏هاي مختلفي در جهان روبه‌رو شده است. در كنار مخالفت‏هاي غرب، پارلمان اوكراين روز شنبه پارلمان اين منطقه را منحل كرد. اما روسيه به صف‌­آرايي يكجانبه در برابر همه اين مخالفت‏ها ادامه داده و روس‌‌تبار بودن اكثريت مردم اين منطقه و نگاه آنها به روسيه به عنوان سرزمين و كشور مادري، دست بالا را براي اين كشور فراهم و تضمين كرده است. بر همين اساس، وزارت امور خارجه روسيه به صورت صريح و قاطع، اقدام كريمه داير بر استقلال را كاملاً  قانوني شمرده و ضمن حمايت از حضور ناظران بين‏المللي به ويژه سازمان همكاري و امنيت اروپا براي نظارت بر همه‏پرسي آتي در كريمه، عزم مسكو بر نظارت دقيق و نزديك بر روند وقوع اين رويداد تاريخي را جدي شمرده است. در بيانيه وزارت امور خارجه روسيه تأكيد شده: «فدراسيون روسيه به عزم مردم كريمه كه در همه‌پرسي به صورت آزادانه نظرات خود را بيان مي‌كنند، احترام مي‌گذارد».
سرنگون كردن دو فروند پهپاد امريكايي بر فراز كريمه و كنترل يك پهپاد ديگر، بر شدت هيجان ضدامريكايي در اين منطقه افزوده است و غرب با فراهم بودن زمينه‌هاي حقوقي حمايت از مواضع كريمه، در تأمين منافع خود به بن‌بست رسيده است. بعيد به نظر مي‏رسد كه استمرار مواضع تند در اشارات رسمي مقامات غربي بتواند به خروج از اين بن‌بست كمكي بنمايد. ضمن اينكه منافع حياتي روسيه در كريمه، مانع از آن خواهد بود كه تز تعامل با روسيه نيز بتواند به اعاده اوضاع به حال سابق و مختومه شدن فرايند انضمام كريمه به روسيه منجر شود. به نظر مي‏رسد كه راه حل كريمه در كليت بحران اوكراين نهفته است و بازگشت دولت قانوني اوكراين به حكومت و اجراي موافقتنامه ميان دولت وقت كي­‌يف و مخالفان، بيش از هر راه‌حل ديگري مي‏تواند مورد حمايت روسيه قرار گيرد.
استقلال كريمه هنوز به مرحله شناسايي نرسيده است و حتي روسيه نيز در راستاي تأمين منافع خود در همه‏پرسي آينده اين منطقه، آن را به عنوان يك كشور مستقل به رسميت نشناخته بلكه تنها به تأييد «قانوني‌بودن» استقلال كريمه پرداخته است. روسيه در نظر دارد تا انضمام اين منطقه به روسيه قطعي شود. حتي با تحقق اين امر نيز شناسايي تعدادي مناسب از اعضاي جامعه بين‏المللي به ويژه سازمان ملل متحد و سازمان‏هاي منطقه‌اي، از اهميت حياتي برخوردار است. در اين صورت، ادامه ادعاهاي دولت اوكراين اهميتي نخواهد داشت. زيرا در مورد مشابه يعني كوزوو، با گذشت هفت سال از استقلال آن منطقه، صربستان هنوز هم از به رسميت شناختن آن خودداري مي‌كند.



نویسنده : دكتر نادر ساعد 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: 25 اسفند 1392 - 23:19





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن