واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
11 کشور جهان محل احتمالی سقوط یا فرود پرواز ام.اچ 370 مالزی کوالالامپور – ایرنا – وزیر حمل و نقل مالزی معمای ناپدیدشدن پرواز ام.اچ 370 را پیچیده تر کرد و گفت که هم اکنون باید در 11 کشور جهان به دنبال اثری از هواپیمای بویینگ 777 مالزی گشت.
به گزارش ایرنا، ˈ هشام الدین حسین ˈ روز یکشنبه به خبرنگاران گفت که ماهیت جستجو برای یافتن این هواپیما تغییر کرده است و به جای تمرکز بر آب های سطحی، اکنون جستجو در مناطق خشک 11 کشور جهان و اقیانوس های عمیق و دور نیز دردستور کار است.
وی گفت که کشورهای مشارکت کننده در عملیات جستجو نیز از 14 کشور به 25 کشور افزایش یافته است.
تاکنون در عملیات بین المللی جستجو و امداد برای یافتن هواپیمای مالزیایی که بامداد شنبه هفته گذشته ناپدید شد 14 کشور از جمله ژاپن، هند، اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، هند، چین، کره جنوبی، ویتنام و تایلند مشارکت داشتند.
ˈنجیب تون رزاق ˈ نخست وزیر مالزی طی 24 ساعت گذشته با نخست وزیران بنگلادش و هند و روسای جمهور ترکمنستان و قزاقستان نیز در این زمینه گفت وگو کرده است.
وزیران خارجه چند کشور مشارکت کننده در عملیات جستجو و امداد نیز طی دو روز گذشته با ˈعفیفه امانˈ وزیر امور خارجه مالزی دیدار و گفت وگو کرده اند.
از سوی دیگر وزارت امور خارجه مالزی نیز عصر روز گذشته پس از نشست خبری ˈنجیب تون رزاقˈ نخست وزیراین کشور میزبان نمایندگان 22 کشور بود. نماینده سفارت جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست وزارت امور خارجه مالزی شرکت داشت و آخرین اطلاعات در خصوص ناپدیدشدن این پرواز در اختیار نمایندگان این دولت ها قرار گرفت.
دولت مالزی از این کشورها خواسته است تا جایی که می توانند برای پیداکردن اثری از این هواپیما مالزی را یاری کنند.
نخست وزیر مالزی روز گذشته در نشستی خبری تایید کرد که هواپیمای ناشناسی که توسط رادارهای نظامی ردیابی شده بودند پرواز ام.اچ 370 مالری بوده است.
وی گفت: ما مطمئن هستیم سیستم ارتباطی هواپیما به عمد غیرفعال شده و تغییر مسیر پرواز نشان می دهد انسان در کابین خلبان در این امر دخالت داشته است.
بدنبال این جریان محل های احتمالی پرواز هواپیما که گفته می شود حداقل پنج ساعت پس از قطع ارتباط پرواز داشته است برای جستجو مدنظر قرار گرفت.
دو کریدور هوایی احتمالی برای پرواز هواپیما پس از قطع ارتباط با ایستگاه ها و بدون این که ردیابی شود در نظر گرفته شده است.
یکی از این دو کریدور مرزهای قزاقستان و ترکمنستان تا شمال تایلند را در برمی گیرد و دومین کریدور منطقه جنوبی است که از اندونزی تا جنوب اقیانوس هند را شامل می شود.
پس از این جریان بحث هایی در باره احتمال ورود هواپیما به پاکستان مطرح شد اما ˈ شجاعت عظیم ˈ دستیار نخست وزیر پاکستان در امور هوا فضا، گزارش های منتشره در این زمینه را بشدت تکذیب و رد کرد.
از سوی دیگر ادعایی مبنی بر ربوده شدن این هواپیما برای انجام عملیات انتحاری مطرح شد. استروب تالبوت معاون وزیر خارجه آمریکا در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون مدعی شد از نظر حجم سوخت و برد پرواز ام.اچ 370 چنین بر می آید که عده ای این هواپیمای بوئینگ 777 را به منظور انجام حمله ای مشابه حادثه 11سپتامبر، دریک شهر هند ربوده بودند.
این محورها را رسانه های غربی مطرح کردند اما وزیر حمل و نقل مالزی تایید کرد که پس از تایید تغییر مسیر هواپیما که رادارهای نظامی آن را ردیابی کرده اند نحوه و دامنه جستجوی هواپیمای ناپدیدشده تغییر کرده است.
وزیر حمل و نقل مالزی گفت که نمی تواند در خصوص عوامل منحرف کننده مسیر اصلی هواپیما اظهارنظر کند و در باره تحقیقات پیش داوری کند.
پلیس مالزی طی دو روز گذشته به دلیل مهارتی که افراد هدایت کننده هواپیما بدون تجهیزات ارتباطی و به دور از رد رادارها داشته اند منزل ˈزهاریه احمدشاهˈ خلبان 54 ساله و ˈفارق عبدالحمیدˈ کمک خلبان 27 ساله این پرواز را تفتیش کردند.
این هواپیما ساعت 12 و 40 دقیقه بامداد روز شنبه هفته گذشته از باند فرودگاه بین المللی کوالالامپور برخاست و حدود ساعت یک و 20 دقیقه در مسیر پکن ناپدید شد.
اکثر مسافران این هواپیما چینی هستند، اما مسافرانی از مالزی، آمریکا، کانادا، اندونزی، استرالیا، هند، فرانسه، نیوزیلند، اوکراین، روسیه، تایوان و هلند نیز در پرواز ام.اچ 370 بودند.
در نهمین روز عملیات جستجو و نجات، تلاش ها برای یافتن اثری از هواپیمای خطوط هوایی مالزی به نتیجه نرسیده است و خانواده مسافران ناامیدتر و معمای چگونگی ناپدیدشدن هواپیمای این بویینگ پرراز و رمزتر و پیچیده تر شده است.
آساق**1611
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]