تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820957915




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توفان های نمکی در صورت خشک شدن دریاچه ارومیه منطقه را تهدید می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران: توفان های نمکی در صورت خشک شدن دریاچه ارومیه منطقه را تهدید می کند تهران - ایرنا - مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران گفت: اگر دریاچه ارومیه را نجات ندهیم در آینده نه چندان دور با مشکل توفانهای نمکی و شن های روان در منطقه مواجه خواهیم شد.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، محسن سلیمانی روزبهانی روز یکشنبه در نشست بین المللی تخصصی «یافتن راه حل برای تالابهای درمعرض خشک شدن با تاکید بر تالابهای ارومیه و هامون» در سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: حدود پنج میلیون نفر در محدوده حوزه دریاچه ارومیه زندگی می کنند که درصورت خشک شدن این تالاب با معضلات زیادی مواجه خواهند شد، همچنین حیات حیوانات و گونه های گیاهی نیز در معرض خطر قرار می گیرد.
وی در ادامه به اهمیت تالابها اشاره کرد و گفت: تالابها تامین کننده غذا، تمیز کننده هوا و ایجاد اقلیم های فرعی هستند از این رو از اهمیت بسیاری در اکوسیستم طبیعی برخوردارند.
سلیمانی ادامه داد: ارومیه یک دریاچه نمکی است که بین سه استان آذربایجان شرقی و غربی و کردستان قرار دارد که اکنون غظت نمک آن بیش از 400 گرم در لیتر است.
وی گفت: 14 رودخانه به این دریاچه می ریزد که برخی از آنها فصلی است و تعداد زیادی سد بر روی آنها احداث شده است.
سلیمانی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی که درمورد تمامی تالابهای کشور وجود دارد توسعه ناپایدار در کشور است که منجر به کمبود آب برای دبی (ورودی آب) تالابها شده که بخشی از آن طبیعی و بخشی مربوط به فعالیت های انسانی است، همچنین روش قدیمی آبیاری و الگوی ناصحیح کشت، رسوبات و تخریب زمین نیز از دیگر مشکلات تالابهای کشور است.
وی گفت: در چند سال گذشته از منابع زیرزمینی و رودخانه ها بیش از حد توان بهره برداری شده که این مساله موجب کم شدن ورودی آب موردنیاز به دریاچه ارومیه شده است.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران به گسترش بی ضابطه زمین های کشاورزی در 30 سال گذشته اشاره کرد و گفت: در 30 سال گذشته، 150 هزار هکتار زمین کشاورزی در حوزه دریاچه ارومیه وجود داشت که اکنون به حدود 500 هزار هکتار یعنی سه برابر افزایش یافته است.
وی گفت: همچنین احداث پل میان گذر شهید کلانتری در دریاچه ارومیه موجب به هم خوردن توازن و چرخش طبیعی آب شده است که به اعتقاد کارشناسان، یکی دیگر از دلایل خشک شدن این حوزه آبی است.
سلیمانی به اقدامات دولت در 8 سال گذشته اشاره کرد و گفت: مشکل ما در این مدت، نبود مدیریت واحد و الگوی توسعه ای پایدار بود که باعث شد وضعیت کنونی برای تالابهای کشور به وجود آید؛ باید سعی کنیم با داشتن رویکرد توسعه پایدار در حفظ اکوسیستم های طبیعی کشور تلاش کنیم.
وی تاکید کرد: باید از رویکرد سنتی به سمت رویکرد پیشرفته حرکت کنیم که در این میان، نقش جوامع بومی و محلی بسیار حائز اهمیت است.
وی اظهار داشت: در اجرای طرح حفاظت از تالابهای ایران در دریاچه ارومیه نیاز آبی این دریاچه، سه میلیارد متر مکعب در سال برآورد شد که بعد از بررسی، سهم استانهای آذربایجان غربی، شرقی و کردستان نیز مشخص شد.
سلیمانی تاکید کرد: نقش وزارت نیرو در زمینه تامین حقابه این حوزه آبی نیز بسیار حائز اهمیت است.
وی یادآور شد: تلاش کردیم احداث سدها و اجرای پروژه های عمرانی که بر روی این حوزه آبی تاثیرگذار است را متوقف کنیم و مدیریت ریسک خشکسالی برای دریاچه را نیز تهیه کردیم.
وی گفت: بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم ، کمیته ملی نجات دریاچه ارومیه احیا شد و دبیرخانه ای برای اقدامات مورد نیاز شکل گرفت و برای اولین بار مدیر ملی تام الاختیار برای این دبیرخانه منصوب شد.
سلیمانی درباره اقدامات آینده در این حوزه آبی گفت: باید تلاش کنیم الگوی توسعه را تغییر داده و به سمت الگوی توسعه پایدار پیش رویم که برای رسیدن به این امر نیازمند مشارکت تمام ذینفعان هستیم، همچنین تغییر الگوی مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی نیز تاثیر چشمگیری در احیای دریاچه ارومیه خواهد داشت.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران تاکید کرد: فقدان دانش در زمینه مدیریت تالابها یکی از مشکلات است که باید از اطلاعات بین المللی در این زمینه استفاده کنیم.
نشست بین المللی «یافتن راه حل برای تالابهای درمعرض خشک شدن با تاکید بر تالابهای ارومیه و هامون» با حضور 45 نفر از متخصصان و محققان داخلی و خارجی روزهای 25 تا 27 اسفندماه در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار می شود.
علمی (3)**9014**1055**1599
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن