تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826982469




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران قدرت هسته ای بدون سلاح هسته ای


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ایران قدرت هسته ای بدون سلاح هسته ای تهران - ایرنا - سایت فرهیختگان آنلاین مطلبی با عنوان ˈایران قدرت هسته ای بدون سلاح هسته ایˈ به قلم ˈامیر عبدالهیانˈ معاون وزیر امور خارجه منتشر کرد.


در این مطلب می خوانید: 1- ایران اسلامی امروز پرچمدار «نهضت هسته ای صلح آمیز» در منطقه و مبتکر مدل شایسته قدرت هسته ای است . در این مدل جدید ، جمهوری اسلامی ایران با حفظ فناوری بومی و صلح آمیز هسته ای ˈ قدرت هسته ای بدون سلاح هسته ایˈ است. (البته حفظ و تقویت اقتدار دفاعی جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب دکترین دفاعی مقتدرانه اما بدون سلاح هسته ای ،مسیر طبیعی خود را دنبال خواهد کرد و ضرورت رسیدن به جهان عاری از سلاح اتمی بحث قابل توجهی است)
پافشاری و مقاومت ایران در دستیابی به انرژی بومی صلح آمیز هسته ای، موجی از تقاضا و بیداری را در منطقه ایجاد نمود به نحوی که اکنون بسیاری از کشورهای منطقه که بدلیل داشتن منابع انرژی فسیلی ( نفت و گاز) محکوم به عدم برخورداری از مواهب انرژی صلح امیز هسته ای بودند ، دارای اندیشه و یا حتیقرارداد بهره گیری از فناوری هسته ای با کشورهای دارای این فناوری هستند که ما آن را در مسیر رشد و توسعه منطقه می دانیم. آنچه در این مسیر برای جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است ثمره هدایت خردمندانه مقام معظم رهبری ، خون شهدای گرانقدر هسته ای ، تلاش شبانه روزی دانشمندان جوان کشور ، دیپلماسی پویا و صبر و بردباری مردم ایران است.
2- تبدیل شدن ˈمسیر گفت گوˈ به ˈ سند مکتوبˈ آن هم سندی که شش کشور دیگر باید در مورد یکایک واژه های آن نظر دهند کاری بس دشوار و طاقت فرساست، در دیپلماسی مذاکراتی هرچه موضوعی حساس تر باشد تدوین و توافق بر سر متن دشوارتر خواهد بود و البته در نقد هر متنی نیزهمواره موضوعاتی برای چالش یافت می شود. یک نکته اساسی این است که نقدها باید در مسیری سازنده قرار گیرند که تقویت کننده راهبرد نظام و کمک به تیم مذاکراتی در مسیر تحقق حقوق ملت و اهداف ترسیم شده باشد .در این راستامقام معظم رهبری تیم مذاکره کننده را مورد اعتماد می دانند ، وزیر امورخارجه و تیم همراه نیزتمامی تلاش خود را بر این متمرکز کرده اند کهبا دقت ، حساسیت و رعایت عزت از حقوق هسته ایایراندر موضوع هسته ای صیانتکنند. تیم مذاکره کنندهبا نگاه دیپلماتیک ،به مسیر مذاکره و آینده خوشبین هستند در عین حال با نگاه به سوابق رفتار امریکا و برخی کشورهای غربی چندانخوشبین نیستند ، مسیر خوشینی یا بدبینی را هم رفتار عملی طرف مقابل رقم خواهد زد.
3- « حفظ فناوری بومی غنی سازی » برای جمهوری اسلامی ایران به منظور پیگیری اهداف صلح آمیز، بسیار حائز اهمیت می باشد که مکانیزم آن مبتنی بر عادی سازی موضوع صلح امیز هسته ای و همکاری با IAEA است
4- برخی این شبهه را وارد می سازند که تهران در قبال مذاکرات هسته ای در حمایت از محور مقاومت و متحدان منطقه ای عقب نشینی خواهد کرد، بواقع کسانی که اینگونه القا می کنند راهبرد نظام را نشناخته اند، به صراحت اعلام شده است که مداکرات هسته ای صرفا محدود بر موضوع صلح آمیز هسته ای است و راهبرد نظام در دوستی ، برادری و همکاری همه جانبه با کشورهای منطقه و بویژه همسایگان ثابت و در نامشروع دانستن رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین قویا پابرجاست.
5- همچنان برخی از کشورهای غربی اصرارمی ورزند که موضوع هسته ای ایران را به عنوان «عامل تهدید امنیت بین الملل» وانمود کنند اما تهران در مذاکرات خود، به خوبی بر عوامل «تهدید کننده صلح و امنیت بین الملل» توجه داشته و نقش فعالانه خود را برای حصول نتایج ملموس و مبتنی بر دیپلماسی«برد-برد» از طریق «مذاکره» و «تعامل طرفینی سازنده» اعلام کرده است.
بنابراین مذاکرات فشرده و جدی ایران فرصت جدیدی را فراروی امریکا و مجموعه 1+5 قرار داده است تا در فضای جدید جهانی و بحران های تهدیدزا، با بهره گیری از «منطق» و «حکمت» به روند رشد و توسعه و امنیت منطقه و جهان با نگاهی جدید بیاندیشند .
6- در شرایط کنونی ، توجهبه برخی از دیدگاههای نظریه پردازان غربی این حوزه میتواند ،برای خود غربی هاراهگشا باشد، اسکات سیگن از نظریه پردازان هسته ای روابط بین الملل در مناظره معروف خود با کنت والتز اظهار می دارد : ˈ معتقدم ایران قدرت هسته ای فاقد سلاح هسته ای است و مدلی است شایسته ، از وضعیتی که من برای جهان ترجیح می دهم یعنی برخوردار از قابلیت های هسته ای ضروری، اما فاقد سلاح هسته ای. معتقدم هر حکومتی که خواستار دستیابی به انرژی هسته ای صلح آمیز است باید بتواند به آن دست یابد. همه کشورها نمی خواهند با استفاده از قابلیت های بالقوه هسته ای خود به سلاح هسته ای دست یابند و دوگانگی سابقه دار در سیاست غرب منجر به پیدایش دولت های ˈهسته ای خاموشˈ شده است. طبق پیش بینی ها در آینده با تعداد بیشتر و بیشتری از این کشورها رو به رو خواهیم شد که برخوردار از قابلیت های هسته ای ضروری، اما بدون سلاح هسته ای هستند. ما باید در مورد کشورهای دارای سلاح هسته ای به عقب و به دنیایی با قدرت هسته ای اما بدون سلاح هسته ای برگردیم . این بر دنیای ˈجوجه تیغی هسته ایˈ که والتز ترسیم می کند ترجیح دارد.
جفری وایزمن از نظریه پردازان روابط بین الملل در نگاهی نقادانه، با مروری بر سیاست دوران بوش آن را «فاجعه ای برای دیپلماسی» دانسته و می گوید که ایالات متحده امریکا در زمامداری بوش تخلفات آشکاری از فرهنگ دیپلماتیک داشت ، عدم استفاده کامل از ابزار مذاکرات دیپلماتیک ، تمایل به توسل به زور ، مقاومت در برابر هنجارهای پذیرفته شده و نابردباری در مقابل هنجارهای قطعی مبتنی بر آداب و پروتکل های دیپلماتیک از آن جمله اند. همچنین کنت والتز (نظریه پرداز نوواقع گرای روابط بین الملل) با درک شرایط جهانی و منطقه و توانایی ها ، منطق و اقتدار جمهوری اسلامی ایران طی مناظره ای علمی، تاکید و توصیه می کند که رییس جمهور آمریکا باید بار تهدیدها و ترساندن ها را کم کند. ما در حال حاضر صرفاً ایران و خطر ایران را در بوق و کرنا کرده ایم، اما لازم است که با خونسردی و تعقل بیشتری صحبت کنیم.
جمع بندی :
اول- باید پذیرفت که بسیاری از مفاهیم دوره جنگ سرد در دنیای معاصر متحول شده است، دولت ها و بازیگران جدیدی وارد عرصه شده اند که قواعد سنتی حاکم بر روابط بین الملل را به کلی متحول ساخته اند، جمهوری اسلامی ایران یکی از بازیگران مهم بشمار می آید، کاخ سفید باید متناسب با شعار تغییر، خود را از «اتاق بحران»، به «اتاق فکر» منتقل سازد.
دوم- اگر(صاحبان خرد) در ایالات متحده امریکا و مجموعه 1+5 درصدد «فرصت سازی» و «کاهش هزینه های» خود هستند، روش آن مبتنی بر به کارگیری «دیپلماسی مذاکراتی جدی» و سازنده به جای «ادبیات تهدید و سخن از گزینه های نظامی روی میز» و «دیپلماسی شتاب» است، در این فرض، باید تلاش 1+6 را با هدف «دیپلماسی جمعی مبتنی بر برد- برد» در راستای کمک به صلح و ثبات و امنیت منطقه ای و بین المللی بر روی میز مذاکراتی جدی و سازنده متبلور سازند. بدون تردید تقویت روند گفت وگوهای 1+6 و حصول نتایج مرضی الطرفین منوط به غلبه ادبیات گفتمان منطقی و اجتناب از تداوم کاربست «ادبیات تخریب مذاکرات» و اندیشیدن به آثار مثبت هرگونه توافق جمعی می باشد.
سوم- مروری بر دین، فرهنگ، آداب و سنن موجود در ایران و همچنین دستاوردهای مقاومت و دفاع هشت ساله در مقابل تجاوز رژیم عراق اثبات می کند که ایران « دیپلماسی و تعامل سازنده » را در خدمت به منطقه و بشریت دانسته و « دیپلماسی فریب ، تهدید و توسل به زور» را برنمی تابد. همچنین سیاست دوستی، محبت و همکاری با جهانیان بویژه کشورهای منطقه و بالاخص همسایگان را تداوم می بخشد.
- هنری کیسینجر در مقاله ای در روزنامه ایندیپندنت، خطاب به اوباما می نویسد : اتخاذ دیپلماسی پویا از سوی آمریکا می تواند فرصت های جدیدی را به همراه داشته باشد. ما باید یاد بگیریم به آنچه دست یافتنی است عمل کنیم و آمادگی این را داشته باشیم که با نتایج متفاوتی روبرو شویم.
کلام نهایی اینکه پذیرش واقعیت گزینهایران هسته ای بدون سلاح هسته ای یکی از این واقعیت هاست که در دستور کار جدی گفتگوها می باشد و علاوه بر تیم مذاکره کننده ،اراده ملی در ایران اسلامی در ورای این ایده قرار دارد .
اول ** 581 **
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن