تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه به نماز ايستادى، با دل به خدا رو كن تا او نيز به تو رو كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805666951




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سفرهای نوروزی و رسانه ملّی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

سفرهای نوروزی و رسانه ملّی تهران - ایرنا -روزنامه جمهوری اسلامی روز یکشنبه در سر مقاله خود با عنوان «سفرهای نوروزی و رسانه ملی » نوشت:در اینکه سفر کردن هم، خوب است و هم لازم، تردیدی نیست. سفرهای نوروزی به ویژه اگر با صله رحم، دید و بازدیدهای دوستانه و زیارت همراه باشند، بهتر و لازم تر هستند.


در ادامه این مطلب می خوانید: رسانه ملی نیز به دلیل اینکه همگانی است و قدرت اطلاع رسانی فوری دارد، می تواند در کمک به حل مشکلات رانندگی، آگاهی بخشی درباره شرایط آب و هوا، هشدار دادن در مورد خطرها و رساندن پیام های ضروری به مسافران نقش مهمی ایفا کند.
رادیو و تلویزیون، در خانه ها و خودروها و حتی تفریحگاه ها در اختیار مردم قرار دارند و به راحتی می توانند پیام ها را به همه منتقل کنند و حتی در صورتی که درست و دقیق عمل نمایند می توانند فرهنگ ساز باشند، یعنی درباره ناهنجاری ها هشدار بدهند و هنجارها را ترویج نمایند.
سال هاست که رادیو و تلویزیون در کشور ما در ایام نوروز برای ایفای نقش در مورد سفرهای نوروزی تلاش فوق العاده ای به عمل می آورند.
قطعاً این تلاش ها تاکنون آثار مثبت زیادی داشته که نباید از آنها غافل ماند هر چند ضعف هائی نیز وجود داشته که باید آنها را یادآوری کرد تا برطرف شوند.
اولین نقطه ضعف، تبلیغ بی حد و مرز سفرهای نوروزی همراه با مبالغه و رنگ و لعاب فراوان است که از چند جهت کار درستی نیست.
جهت اول اینکه خانواده ها باید با در نظر گرفتن امکانات خود برای انجام سفر تصمیم بگیرند و چون طبع سفر بگونه ایست که اکثریت قریب به اتفاق مردم به آن گرایش دارند اصولاً نیازی به تبلیغ و تشویق نیست و حتی چه بسا تبلیغات رسانه ملی در این زمینه، اعضاء خانواده هائی را که به دلایلی قصد سفر ندارند، با مشکلاتی مواجه سازد.
جهت دوم اینست که حتی اگر اصل تبلیغات اشکالی نداشته باشد، مبالغه درباره آن، کار درستی نیست.
اینکه برای 75 میلیون نفر ایرانی آماری در حدود 80 میلیون سفر نوروزی داده شود و درحالی که می دانیم حداکثر بیش از یک سوم مردم به سفر نمی روند، از مصادیق مبالغه است و مردم نیز می فهمند که این آمارها درست نیست.
تبدیل کردن سفر هر نفر از مبدأ تا مقصد به چند برابر به استناد عبور او از چند شهر موجود در مسیر سفر و حتی محاسبه همین تعداد شهر در مسیر بازگشت و ارائه آماری برابر با مجموع این ارقام، یک آمارسازی نامعقول و غیرمنطقی است که هم رسانه ملی و هم مراکز ارائه دهنده این آمارها را نزد افکار عمومی زیر سؤال می برد.
روشن است که هدف، شاد و مرفه نشان دادن مردم است ولی القاء این نکته با توسل به ابزارهای نامعقول نه تنها هدف مورد نظر را تأمین نمی کند بلکه نتیجه عکس دارد.
جهت سوم اینست که رسانه ملی، اعتبار خود را نزد مردم دچار خدشه می کند. این، واقعیتی است که در جامعه کاملاً مشهود و ملموس است و در تمام محافل بر سر زبان هاست. حفاظت از اعتبار رسانه ملی یکی از مهم ترین وظایف مسئولان این رسانه است و آنها نباید به این وظیفه بی اعتنا باشند.
نقطه ضعف دوم، بی توجهی به آن بخش از مردم است که به دلیل نداشتن بودجه و امکانات، قدرت سفر کردن ندارند.
تبلیغات پرزرق و برق رسانه ملی به ویژه تلویزیون درباره سفرهای نوروزی و نشان دادن خودروهای گران قیمت، مناظر دلربا، اقامتگاه های اشرافی و غذاهای رنگارنگ، تأثیرات مخربی بر خانواده های فقیر و تهی دست که نه تنها قدرت سفر و استفاده از این مواهب را ندارند بلکه برای تأمین نان شب خود نیز دچارمضیقه هستند می گذارد.
حضور در ساختمان های مجلل جام جم نباید مسئولان رسانه ملی را از غصه های قشر عظیمی از مردم که در حسرت یک سفر کوتاه، عمری را سپری می کنند و سفر با هواپیما و قطار و استفاده از خودرو، از آرزوهای دست نیافتنی آنهاست غافل کند.
رسانه ملی باید مطرح ساختن مشکلات اقشار محروم و تلاش برای برطرف کردن محرومیت آنها را در صدر برنامه های خود داشته باشد نه اینکه از طریق برنامه های مختلف همواره زندگی اشرافی را به رخ محرومان بکشد.
آیا مسئولان رسانه ملی می دانند وقتی این مانورهای تجمل در سفرهای نوروزی در برابر چشمان اعضاء خانواده های محروم از تلویزیون پخش می شود، پدر خانواده چگونه نزد زن و فرزندان خود احساس شرمندگی می کند و از اینکه نمی تواند وسائل سفر و تفریح آنها را فراهم نماید تا سر حد سکته و مرگ به پیش می رود؟
سومین ضعف اینست که رسانه ملی متأسفانه در تعطیلات نوروزی به ابزاری برای انتشار بدون کنترل اظهارات و آمارها و تبلیغات بعضی دستگاه های موظف که وظیفه خدمت رسانی به مردم را دارند تبدیل می شود، درحالی که وظیفه خبرنگاران و گزارشگران رسانه ملی اینست که این اظهارات را با آنچه خود مشاهده می کنند و آنچه مردم می گویند محک بزنند و افکار عمومی را در جریان واقعیت ها قرار دهند.
طبیعی است که مسئولان دستگاه ها فقط جنبه های مثبت عملکردهای خود را مطرح کنند و بر ضعف های خود سرپوش بگذارند.
رسانه ملی در عین حال که لازم است با این دستگاه ها همکاری کند باید با ضمیمه کردن مشاهدات گزارشگران خود و اظهار نظرهای مردم، نقاط قوت و ضعف را با هم بنمایاند تا مسئولین دستگاه ها ملزم به درست عمل کردن و درست گزارش دادن بشوند.
و چهارمین نقطه ضعف اینست که تبلیغات بی حد و مرز رسانه ملی موجب شده است تعطیلات نوروزی عملاً به جای 5 روز به دو هفته تبدیل شود.
با اینکه ادارات موظفند از روز پنجم فروردین فعال باشند، در عمل تعطیل هستند و تا بعد از 13 فروردین و گاهی تا آخر فروردین کشور دچار رکود است در حالی که رسانه ملی می تواند برنامه های نوروزی خود را بگونه ای تنظیم کند که مردم به کار و تلاش و کاهش تعطیلات تشویق شوند.
برطرف کردن این ضعف ها با واقع گرائی میسر است. رسانه ملی در عین حال که با دستگاه های موظف در تعطیلات نوروزی همکاری می کند، می تواند با توجه کردن به رسالت رسانه ای خود، ضعف های آنها را گوشزد و زمینه را برای تصحیح عملکردهای آنها فراهم سازد.
نوروز 1393 به دلیل اینکه در ایام فاطمیه قرار گرفته، اقتضاء دیگری دارد که رسانه ملی در ترویج آن می تواند نقش مهمی ایفا کند.
قطعاً همزمانی نوروز با فاطمیه نباید مانع صله رحم ها و دید و بازدیدها شود، ولی اجرای این سنت می تواند بگونه ای باشد که حرمت فاطمیه نیز حفظ شود.
رسانه ملی، که در تعطیلات نوروز تنها رسانه فعال است، می تواند در این زمینه نقش مؤثری ایفا کند.
اول**1104
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن