واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: همه پرسی یکشنبه، «کریمه» را به کدام سو می برد؟
با وجود تهدیدها درخصوص اعمال تحریم علیه روسیه و روبرو شدن این کشور با محکومیت دولت های غربی، مقامات طرفدار روسیه در شبه جزیره کریمه، آخرین مقدمات مربوط به برگزاری همه پرسی را در این منطقه آماده کردند. این بدترین بحران بین شرق و غرب از جنگ سرد است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، مقامات شبه جزیره کریمه، آخرین مقدمات مربوط به برگزاری همه پرسی در این منطقه را که پیش بینی می شود نتیجه آن، «انتقال کنترل کریمه از اوکراین به روسیه» باشد، آماده کردند. همه پرسی برنامه ریزی شده فردا یکشنبه در شبه جزیره کریمه، که کیبف آن را اقدامی غیر قانونی نامیده، سبب به وجود آمدن بدترین بحران بین شرق و غرب از زمان جنگ سرد و شدت گرفتن تنش ها، نه فقط در منطقه کریمه، بلکه در شرق اوکراین شده است. جدایی از اوکراین به مناطق شرقی این کشور هم تسری یافته است. در درگیری های روز جمعه در شرق اوکراین نیز دو تن کشته شدند. خیابان های سیمفروپول، مرکز شبه جزیره کریمه، امروز شنبه، 24 اسفند 1392، 15 مارس 2014، با وجود حضور نظامی سنگین در این منطقه، آرام بود.
تلاش های سیاسی برای حل بحران اوکراین بی نتیجه بوده است. مواضع روسیه و غرب درباره بحران اوکراین تغییری نکرده است . رئیس جمهور موقت اوکراین با صدور دستوری، بیانیه استقلال کریمه را باطل اعلام کرد. اولکساندر تورچینف، همچنین عوامل روسیه را عامل ناآرامی های شرق این کشور معرفی کرد. این در حالی است که سرگئی لاورو، وزیر امور خارجه روسیه، در نشست خبری جمعه شب خود در لندن، که پس از دیدار و گفتگوی اضطراری با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، برگزار شد، تاکید کرد، کشورش عامل بحران اوکراین نیبست.
شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز به درخواست امریکا تشکیل جلسه می دهد تا درباره «قطعنامه ای ضد همه پرسی در کریمه» تصمیم بگیرد. روسیه تاکید کرده است این قطعنامه را وتو خواهد کرد. با ادامه بحران اوکراین، چهار کشور اروپای مرکزی، شامل لهستان، مجارستان، جمهوری چک و اسلوواکی، پیمان نظامی مشترکی امضا کردند.
سرگئی آکسیونف، نخست وزیر شبه جزیره کریمه، که کییف انتخاب او را در نشست غیر علنی مجلس منطقه ای کریمه به رسمیت نشناخته است، گفت: نیروهای امنیتی کافی برای تضمین برگزاری امن همه پرسی در روز یکشنبه مستقر شده اند.
وی به خبرنگاران گفت:« از دید من، ما از نیروهای کافی برای تضمین امنیت این همه پرسی برخورداریم. در حال حاضر بیش از 10 هزار نیروی دفاع از خود و بیش از پنج هزار نیروی مختلف از وزارت امور داخلی و دستگاه امنیتی جمهوری کریمه آماده شده اند.»
مجلس اوکراین، مجمع منطقه ای کریمه را که این همه پرسی را سازماندهی کرده است، منحل کرد.
آکسیونف و دولت مسکو به طور رسمی اذعان نکرده اند که نیروهای روس کنترل شبه جزیره کریمه را به دست گرفته اند. آنها می گویند هزاران مرد مسلح ناشناس در سراسر این منطقه مشاهده می شوند که متعلق به گروه های «دفاع از خود» هستند. این گروه ها برای تضمین برقراری ثبات در منطقه کریمه تشکیل شده اند. در همین حال، ارتش روسیه در مخفی کردن ورود هزاران سرباز روس به همراه کامیون ها، نفربرهای زرهی و توپخانه به شبه جزیره کریمه تلاش چندانی نکرده است.
برخی گزارش ها حاکی است، مردان مسلح نقابدار که در اطراف مراکز نظامی اوکراین در شبه جزیره کریمه مشاهده می شوند، خودشان را از نیروهای روس معرفی کرده اند.
مداخله روسیه در شبه جزیره کریمه، پس از سرنگونی ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور طرفدار روسیه در اوکراین، آغاز شد. یانوکوویچ 22 فوریه پس از اعتراض های خیابانی در کییف در واکنش به تصمیم وی درخصوص خودداری از امضای موافقتنامه تجاری با اروپا و تلاش برای تقویت روابط اقتصادی با روسیه از سمت خود برکنار شد.
پیش بینی می شود بیشتر یک میلیون و 500 هزار رای دهنده، در همه پرسی شبه جزیره کریمه، به پیوستن این منطقه به روسیه رای مثبت بدهند. بسیاری از ساکنان منطقه کریمه معتقدند پیوستن به روسیه همان طور که یک تحول سیاسی است، یک تحول اقتصادی نیز خواهد بود.
برخی اهالی کریمه می گویند، می توانند با پیوستن به روسیه، با کاری که در اوکراین صورت می دهند، درآمد سه برابری داشته باشند.
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]