تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مومن همانند دو کفه ترازوست. هرگاه به ایمانش افزوده گردد، به بلایش نیز افزوده می ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815284098




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با فاصله گرفتن از ایران، چه گروهی جایگزین حماس خواهد شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: با فاصله گرفتن از ایران، چه گروهی جایگزین حماس خواهد شد؟
طی روزهای اخیر، نوار غزه بار دیگر شاهد تهاجمات رژیم اسرائیل و حملات موشکی این رژیم به مواضع فلسطینی ها بوده که عملاً توافقات آتش بس پیشین را زیر پا گذاشته اند. اما نکته مهم درباره این دور از حملات رژیم اسرائیل، تغییر ماهیت گروه های مقاومت در مقابل این رژیم است که از تحولی جدی در آرایش سیاسی- نظامی گروه های فلسطینی حکایت دارد.
کد خبر: ۳۸۶۷۵۳
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۶ - 15 March 2014



چگونه فاصله گرفتن از ایران، موضع حماس را در غزه تضعیف کرد؟
طی روزهای اخیر، نوار غزه بار دیگر شاهد تهاجمات رژیم اسرائیل و حملات موشکی این رژیم به مواضع فلسطینی ها بوده که عملاً توافقات آتش بس پیشین را زیر پا گذاشته اند. اما نکته مهم درباره این دور از حملات رژیم اسرائیل، تغییر ماهیت گروه های مقاومت در مقابل این رژیم است که از تحولی جدی در آرایش سیاسی- نظامی گروه های فلسطینی حکایت دارد.


به گزارش «تابناک»، تهاجمات اخیر رژیم اسرائیل به نوار غزه، هفته گذشته و پس از آن آغاز شد که نیروهای نظامی اسرائیل ضمن حمله به یکی از یگان های سازمان «جهاد اسلامی»، سه تن از نیروهای این سازمان را به قتل رساندند. در پی این واقعه، جهاد اسلامی بیش از 60 موشک به سمت مواضع رژیم اسرائیل در سرزمین های اشغالی شلیک کرد که پاسخ موشکی شدید این رژیم را به همراه داشت. 


سایت «المانیتور» با انتشار گزارشی تحلیلی درباره وقایع اخیر رخ داده در غزه، از تحول جدی در ماهیت مقاومت در مقابل رژیم اسرائیل سخن به میان آورده که عبارت از ایفای نقش رهبری از سوی سازمان جهاد اسلامی در شرایطی است که دیگر سازمان فلسطینی، یعنی «حماس»، تلاش دارد ضمن کناره گرفتن از درگیری مستقیم با رژیم اسرائیل، به نوعی سازش با این رژیم دست پیدا کند.


این سایت اشاره می کند که در سال 2009 و در جریان عملیات «سرب گداخته» رژیم اسرائیل علیه غزه نیز تنها سازمان جهاد اسلامی بود که به طور جدی به مقابله با این رژیم پرداخت. در آن ماجرا، رژیم اسرائیل در 16 دسامبر 2008 اقدام به ترور یکی از رهبران ارشد جهاد اسلامی در غزه کرد و در پاسخ به این اقدام، گردان های «قدس» این سازمان پاسخ رژیم اسرائیل را با حملات سنگین موشکی دادند. این در حالی بود که در همان زمان، حماس در تلاش بود با رژیم اسرائیل وارد صلح شود.


جالب است که تحولات اخیر در غزه نیز در شرایطی رخ داد که حماس به جای مقاومت در مقابل رژیم اسرائیل، گردان های «عزالدین قسام»، یعنی شاخه نظامی خود را مأمور حفظ وضع وجود در مرزهای سرزمین های اشغالی کرده بود تا موشکی از این منطقه علیه مواضع رژیم اسرائیل شلیک نشود!


«المانیتور» در ادامه این مطلب به بررسی ماهیت تحولات رخ داده در میان گروه های فلسطینی در نوار غزه پرداخته و این موضوع را به طور کلی به تغییر در جهت گیری های حماس در قبال رژیم اسرائیل از مقاومت در مقابل این رژیم به تلاش برای مصالحه با آن مرتبط دانسته است که در تغییر رویکرد کشورهای حامی مقاومت فلسطینی – به طور خاص ایران – در قبال این سازمان موثر بوده است. در این چارچوب، هم اکنون تمرکز حمایتی ایران از حماس به سمت جهاد اسلامی تغییر پیدا کرده است.


المانیتور اشاره می کند که اندکی پس از تحت کنترل درآوردن غزه توسط حماس در ژوئیه 2007 و اخراج رهبران سازمان «فتح»، گردان های عزالدین قسام اقدامات گسترده ای را برای خلع سلاح دیگر گروهای مسلح منطقه انجام دادند. در این میان، گروه های شبه نظامی همچون گروه های تندوری سلفی مجبور به تسلیم در مقابل حماس شدند. 


در این میان، تنها دو سازمان همسو با جریان مقاومت، یعنی «کمیته های مردمی مقاومت» و «جهاد اسلامی» توانستند به فعالیت خود ادامه دهند که در بین این دو، جهاد اسلامی و به ویژه رهبر این سازمان، رمضان عبدالله محمد شلح، روابط صمیمانه و وفادارانه ای نسبت به جمهوری اسلامی ایران داشته و همواره از حمایت های ایران برخودار بوده است. 


المانیتور در ادامه به این موضوع اشاره می کند که تا همین اواخر، سازمان حماس نیز همچون جهاد اسلامی از حمایت های ایران برخوردار بود و به لطف همین حمایت ها، توانست جایگاه خود را به عنوان حاکم بلامنازع در غزه تثبیت کند. اما پس از اطمینان از این جایگاه، حماس تلاش کرد ضمن فاصله گرفتن از ماهیت نظامی، خود را به عنوان یک حزب سیاسی مطرح کند. فاصله گرفتن این سازمان از عرصه عملی مقاومت و مهمتر از آن، همسویی آن با شورشیان سوری طی سه سال اخیر، عواملی بودند که در دیدگاه ایران نسبت به این سازمان تغییر ایجاد کرد.


در شرایط کنونی، رهبران حماس از قدرت گیری جهاد اسلامی به شدت نگران بوده و معتقدند این سازمان کاری را با آن ها بکند که خودشان چند سال پیش با فتح کردند. به عقیده آن ها، جهاد اسلامی می تواند ضمن کسب برتری نظامی، موقعیت آن ها را نیز به عنوان گروه برتر در غزه به خطر بیندازد. 


به هر حال، به نظر می رسد در حال حاضر، حماس خود را با وضعیت دشواری مواجه می بیند. از یک سو، این سازمان در پی از دست دادن دو متحد قدیمی خود، یعنی ایران و سوریه به واسطه موضع گیری هایش در قبال سوریه، محمد مرسی و اخوان المسلمین، یعنی حامیان مصری خود را نیز از دست داده و از سوی دیگر، می داند که با اتخاذ هرگونه اقدامی در مقابل جهاد اسلامی، بیش از پیش سبب برانگیختن خصومت ایران می شود. به این ترتیب، می توان در آینده نزدیک انتظار تحولی جدی را در آرایش گروه های مقاومت فلسطینی داشت. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن