تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837805105
خداوند چگونه حضرت زهرا(س) را امتحان کرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: خداوند چگونه حضرت زهرا(س) را امتحان کرد؟
استاد حوزه علمیه گفت: بالاترین امتحان صدیقه طاهره(س) پذیرش ولایت امیرالمومنین(ع) و امامت آن حضرت پس از نبی اکرم(ص) است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، حجت الاسلام والمسلمین محمد باقرتحریری، استاد حوزه علمیه قم گفتگویی با خبرگزاری حوزه کرده است که مشروح آن در زیر آمده است:
قبل از ورود به تفسیرزیارتنامه حضرت صدیقه کبری(س)، فضایل این بزرگ بانوی عالم بشریت را به صورت اجمالی بیان بفرمایید.
بسم الله الرحمن الرحیم. زهرای مرضیه(س) فضایل بیشماری دارند. برای فضایل ایشان همین بس که اولاً "سوره کوثر درشأن و منزلت ایشان برپیامبراکرم(ص) نازل شده" و ثانیاً "در فضایلی، با پدر بزرگوار، همسروفرزندانشان مشترک هستند".
آیاتی از قرآن کریم در بیان فضایل این بانوی مکرمه آمده که درآن فضایل، اشتراک حضرت زهرا(س) را با این بزرگواران بیان میکند.
٭ نمونه ای از این آیات را اشاره میکنید؟
ازجمله آنها میتوان به آیات مباهله، تطهیر، ذوی القربی واغلب آیات سوره مبارکه انسان اشاره کرد که قطعاً شامل حال حضرت زهرا(س) میشود و در ذیل این آیات، روایات متعددی از اهل سنت و شیعه درشان آن حضرت وارد شده است.
٭ همانطور که مستحضرید، حضرت فاطمه(س) دارای اسامی بسیارند، علت چیست؟
اززبان نبی اکرم(ص)، امیرالمؤمنین(ع) واهل بیت(ع) روایات متعددی درباره فضایل حضرت صدیقه طاهره(س) وارد شده است که یکی از فضایل آن حضرت، دارا بودن اسامی متعدد است که هریک از این اسامی دلالت برفضیلت و کمال خاص ایشان میکند.
٭ آیا میتوان صدیقه کبری را مظهر صفات خداوند باری تعالی معرفی کرد؟
علامه مجلسی در بحارالانوار به نقل از پیامبر گرامی اسلام(ص) آورده است که «إِنَّ اللّهَ لَیَغْضَبُ لِغَضَبِ فاطِمَةَ، وَیَرْضى لِرِضاها ؛ خداوند متعال با غضب فاطمه غضب میکند وبا خشنودی اوخشنود میشود».
این حدیث که درکتب اهل سنت نیزآمده، برمظهر اوصاف جمال و جلال الهی بودن این وجود شریف دلالت دارد. این بدین معناست که رضایت حضرت فاطمه زهرا(س)، نمودار اوصاف جمال و غضب وی، نمودار اوصاف جلال الهی است.
درروایت دیگری در ذیل آیه «فَلَمَّا آسَفُونا انْتَقَمْنا مِنْهُمْ فَأَغْرَقْناهُمْ أَجْمَعین» ازمعصوم(ع) پرسیدند که خداوند میفرماید «وقتی فرعونیان ما (خداوند) را ناراحت کردند، ما ازایشان انتقام گرفتیم»؛ آیا خداوند ناراحت وغضبناک میشود تا انتقام بگیرد؟ حضرت فرمودند: "إن الله عزوجل لا یأسف کأسفنا، و لکنه خلق أولیاء لنفسه، یأسفون و یرضون، وهم مخلوقون مربوبون، فجعل رضاهم رضا نفسه، و سخطهم سخط نفسه، لأنه جعلهم الدعاة إلیه، و الأدلاء علیه، فلذلک صاروا کذلک ؛ خداوند مانند ما ناراحت نمی شود لکن بندگان خاصی را آفریده است که ایشان به طور کامل تحت تربیت خداوند قرارگرفته اند واینها به گونه ای شده اند که خداوند متعال رضایت ایشان را رضایت خودش و ناراحتی ایشان را ناراحتی خود دربین انسانها معرفی کرده است".
حضرت زهرا(س) یکی از این افراد هستند که تحت تربیت خاص خداوند متعال قرار گرفته است و اوصافش مظهر اوصاف الهی است. صراحتاً میتوان گفت که حضرت زهرا(س) از هرجهت الگو هستند.
٭ حضرت فاطمه(س) فقط یک زیارتنامه دارند؟
خیر، برای ایشان چند زیارت نقل شده است. مرحوم شیخ عباس قمی(ره) این زیارت مفصل را در مفاتیح الجنان، بعد از کیفیت زیارت نبی اکرم(ص) آورده و دو زیارت کوتاه تر را نیز در اعمال زیارات ائمه(ع) در ایام هفته ـ که روز یکشنبه بعد از زیارت امیر المؤمنین خوانده میشود ـ نقل کرده است.
این دو زیارت با سلام بر حضرت زهرا(س) شروع میشود و مضمون اول این زیارات شبیه به هم است که میگوییم: «یا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَکِ اللّهُ الَّذی خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَکِ، فَوَجَدَکِ لِمَا امْتَحَنَکِ صابِرَةً».تا آنجایی که بنده ادعیه را بررسی کردهام، چنین تعبیری در زیارات سایر ائمه(ع) وجود ندارد.
٭ علما تفاسیر مختلفی برای "یا مُمْتَحَنَةُ..." دارند. این بند از زیارت از نگاه شما دارای چند برداشت است؟
این عبارت را به دو صورت میتوان خواند:
نخست؛ قرائت سطحی است که ما در متن زیارت دقت نکنیم و به این صورت بخوانیم: "ای بانویی که خداوند قبل از اینکه شما را بیافریند امتحانتان کرد".اگر ما این برداشت ابتدایی را داشته باشیم و بگوییم "خداوند متعال حضرت زهرا(س) را قبل از اینکه خلق نماید امتحان کرده است"، این امتحان را باید توجیه کنیم و مراد از این خلقت را باید قبل از خلقت مادی آن حضرت بدانیم. در این نوع از برداشت باید بگوییم "حضرت زهرا قبل از خلقت مادی خلقت دیگری نیز داشته اند".
روایات زیادی در این زمینه داریم که با تعبیرات مختلف بیانگر این است که نبی اکرم(ص) و اهل بیت(ع) به ویژه حضرت زهرا(س)، قبل از خلقت مادی، خلقت نوری داشته اند. این روایات بیانگر این مطلب است که خلقت خداوند متعال محدود به عالم ماده و جسمانی نیست.
٭ از این برداشت اول، توضیح جامعتری میفرمایید؟
ببینید، خداوند متعال عوالم متعددی دارد که آن عوالم قبل از عالم ماده بوده و بسیار وسیعتر و والاتر است. جنبه تجردی دارد و بر عالم ماده محیط است، یعنی احکام عالم ماده را دارا نیست.گاهی در روایات تعبیر به خلقت روح شده که روح ما قبل از این عالم وجود داشته گاهی تعبیر به نور شده و گاهی تعبیر به اشباح نور شده است.
این تعبیرات مختلف بیانگر خلقت عالی قبل از خلقت مادی این بزرگواران است که این «قبلیت» هم قبلیت رتبی است؛ چراکه در عوالم قبل از عالم ماده، زمان «نیست» میشود و قبلیت رتبی، شرافت عالم دیگر را نسبت به این عالم و تقدم وجودی آن عالم نسبت به این عالم را بیان میکند. البته احکام دیگری نیز دارد که اینجا در مقام بیان آن نیستیم.
حضرت زهرا(س) نیز چنین خلقتی دارند و به طور خاص برای خلقت نوری ایشان در روایات مطالبی مختلفی بیان شده است.خداوند در شب معراج نبی مکرم(ص) را وارد بهشت کردند و ایشان از میوههای بهشتی تناول کردند «لَمّا عُرِجَ بی إِلَى السَّماءِ، أَخَذَ بِیَدی جَبْرَئیلُ علیه السلام فَأَدْخَلَنِی الْجَنَّةَ، فَناوَلَنی مِنْ رُطَبِها، فَأَکَلْتُهُ، فَتَحَوَّلَ ذلِکَ نُطْفَةً فی صُلْبی فَلَمّا هَبَطْتُ إِلَى الْأَرْضِ، واقَعْتُ خَدیجَةَ، فَحَمَلَتْ بِفاطِمَةَ علیها السلام؛ فَفاطِمَةُ حَوْرآءُ إِنْسِیَّةٌ».
بعد از اینکه حضرت محمد(ص) میوههای بهشتی را در شب معراج تناول کردند، نور حضرت زهرا(س) در حضرت خدیجه منعقد شد. یکی از جهات نوری بودن حضرت زهرا(س) را همین مبدأ تکون مادیشان از عالم بهشت میدانند.البته ما این مطلب را درک نمی کنیم که این بهشت چگونه بهشتی است و میوه بهشتی که در شب معراج خورده شده چگونه میوه ای بوده است.
قابل درک نیست که چگونه تبدیل به نطفه شد و جنبه جسمانیت مطهر حضرت زهرا(س) شکل گرفت. به نوعی یک تصرف غیبی خاص برای انعقاد نطفه حضرت صدیقه طاهره(س) و شکل گرفتن وجود مادی ایشان مطرح است.
این مطلب نیز یک نوع قبلیت منشأ خلقت حضرت زهرا(س) را نشان میدهد. البته در تکوین جنبه مادی ائمه هم روایاتی هست که حقیقت آن روایات را ما درک نمی کنیم اما نسبت به حضرت زهرا(س) روایات مفصلتری بیان شده که این مسأله روایت نوری حضرت زهرا است.
٭ مراد از امتحان چیست؟
سوال خوبی بود. در اینجا پرسشهایی مطرح مىشود که امتحان الهى در عوالم نورى و تمثّلى و یا برزخى چگونه بوده است؟ مراد از آن چیست؟ آیا امتحان جز با دار تکلیف و عالم مادّه سازگار است؟
در جواب باید گفت، اینکه نحوه امتحان چگونه بوده براى ما معلوم نیست لکن مسلّماً متناسب با عالم مدنظر بوده است. دار تکلیف و عالم مادّى به تناسب خود؛ و در عوالم نورى و یا برزخى به تناسب خود.
براى مخلصین (به فتح لام) به طریقى؛ و براى غیر مخلَصین به طریق دیگر. امّا شاید بتوان گفت: امتحان الهى در خلقت نورى همان پیمان و «عهد عبودیّتى» باشد که خداوند از فرزندان آدم(ع) گرفت، چنانکه مى فرماید: «أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یا بَنِی آدَمَ، أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّیْطانَ، إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ، وَ أَنِ اعْبُدُونِی، هذا صِراطٌ مُسْتَقِیمٌ ؛ اى فرزندان آدم، آیا از شما عهد و پیمان نگرفتم که شیطان را بندگى نکنید، که وى دشمن آشکار شماست. و مرا بندگى کنید که این صراط مستقیم و راه راست است».
ممکن است مراد، امتحان الهى باشد که به صورت "اخذ میثاق" از فرزندان آدم(ع) بوده است. چنانکه مى فرماید «وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّکَ مِنْ بَنِی آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّیَّتَهُمْ، وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى أَنْفُسِهِمْ: أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ؟ قالُوا: بَلى ؛ و هنگامى که پروردگارت از صلب فرزندان آدم، ذرّیّه و نسل آنها را برگرفت و آنها را بر خود گواه ساخت که آیا من پروردگار شما نیستم؟ گفتند: بله».
ونیز ممکن است مراد از امتحان الهى، همان "میثاق غلیظ" و پیمان محکمى باشد که از عدّهاى از انبیاى برجسته و یا از همه انبیا گرفته شده، پس از حضرت فاطمه(س) نیز به لحاظ قرین بودن با انبیاى برجسته، اخذ شده باشد. چنانکه مى فرماید «وَ إِذْ أَخَذْنا مِنَ النَّبِیِّینَ مِیثاقَهُمْ وَ مِنْکَ وَ مِنْ نُوحٍ وَ إِبْراهِیمَ وَ مُوسى وَ عِیسَى ابْنِ مَرْیَمَ، وَ أَخَذْنا مِنْهُمْ مِیثاقاً غَلِیظاً، لِیَسْئَلَ الصَّادِقِینَ عَنْ صِدْقِهِمْ، وَ أَعَدَّ لِلْکافِرِینَ عَذاباً أَلِیماً ؛ و هنگامى که از پیامبران عهد و میثاق گرفتیم و هم از تو و از نوح و ابراهیم و موسى و عیسى بن مریم، از همه پیمان محکم گرفتیم، تا خداوند از راستگویان در مورد گفتار صدقشان باز پرسد، و براى کافران عذاب دردناک آماده کند».
در نهایت، شاید بتوان گفت موضوع عهد عبودیّت أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ ...، گرفتن میثاق مطلق (از تمامى فرزندان آدم(ع))؛ و اخذ میثاق از انبیا، یک پیمان نیست بلکه سه پیمان جداگانه است. گویا هر کدام از آنها در عالم و خلقتى از مراحل خلقت نورى بوده است، واللّه أعلم.
به هر حال، بیانات فوق به یک سوى امتحان اشاره دارد و سوى دیگر که جلوه خارجى امتحان است در عالم مادّه واقع مى شود. در قیامت نیز از نتیجه آزمایش سؤال مى گردد.
٭ برداشت دوم از "یا مُمْتَحَنَةُ..." در زیارتنامه حضرت صدیقه کبری(س) چیست؟
و اما برداشت دوم که به نظر من دقیق تر است، چنین میباشد که در این فراز از زیارتنامه، مسأله امتحان آن حضرت در آن عالم بیان نمیشود زیرا عبارت به اینگونه است که "امتحنک الله" یعنی خدا شما را امتحان کرد. کدام خدا؟ عبارات بعدی صفت خداست نه صفت امتحان: «الَّذی خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَکِ ؛ خدایی که شما را خلق کرد قبل از اینکه شما را خلق کرده باشد». صفت خداست که آن خلقت نوری را هم بیان میکند.
اما بحث امتحان در آن عالم را بیان نمیکند و در ادامه می گوییم «فَوَجَدَکِ لِمَا امْتَحَنَکِ صابِرَةً؛ خدا شما را نسبت به آن امتحان، صابر یافت» و خدا مقام صبر و ممتحن بودن ایشان که مقامات بالایی است را بیان می کند.
٭ منظور از امتحان در برداشت دوم چه میباشد؟
میخواهیم وصف یادشده از حضرت زهرا(س) را در زندگی خود الگو قرار دهیم. بالاترین امتحان ایشان پذیرش ولایت مولانا امیرالمؤمنین علی(ع) و امامت آن حضرت بعد از نبی اکرم(ص) است. ایشان مأمور بودند که با تمام وجود از این مقام حمایت کنند و خلافت بلافصل حقانیت امیرالمؤمنین(ع) را با مبارزات قولی و عملی خویش تثبیت کنند.
این امتحان، اتمام حجتی بر امت اسلامی ـ چه در آن زمان و چه در زمانهای بعد ـ بود که البته حضرت صدیقه طاهره(س) با تمام وجود مشکلاتی که در این مسیر برای ایشان بهوجود آمد را تحمل کردند.
در روایات شیعه و سنی این معنا نقل شده است که «من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة ؛ کسی که بمیرد و امام زمانش را نشناسد گویا در زمان جاهلیت مرده است». با توجه به حدیث مذکور، این سؤال مطرح میشود که امامِ حضرت زهرا(س) ـ که شهیده از دنیا رفتند ـ چه کسی بوده است؟!
با توجه به آیه تطهیر قطعاً ایمان ایشان در رأس ایمان همه اصحاب بوده است. پس در این مسأله شکی نیست. بنابراین امام ایشان کسی جز امیرالمؤمنین علی(ع) نبوده و این معنا نیز دلیلی بر اثبات امامت علی بن ابی طالب(ع) بعد از نبی مکرم اسلام(س) است.
در نهایت، به دلیل اینکه زهرای مرضیه(س) بعد از نبی مکرم اسلام(س) جایگاه خاصی در بین امت اسلامی داشتند، این جایگاه در زیارت ایشان آمده است. درحالی که در زیارات سایر ائمه(ع) این خصوصیت نیامده و شاید علت اصلی آن این نکته باشد که میخواهند جایگاه حمایت حضرت زهرا(س) از امام زمانش را بیان کنند تا این جایگاه به تمام معنا حفظ شود و ظهور پیدا کند.
دیگران هم اگر بخواهند مسیر صحیح نبی مکرم اسلام(ص) را ادامه بدهند، باید با امام زمانشان پیش بروند که این مسیر صحیح بعد از آن حضرت، جز امیرالمؤمنین(ع) نبوده است و باید به این مسأله معتقد بشویم.
٭ در فرازهای بعدی زیارتنامه، بحث پذیرش ولایت و تطهیر در پرتو ولایت مطرح شده است. این تطهیر ولایت به چه معناست؟
«وَ زَعَمْنا أَنّا لَکِ أَوْلِیاءُ وَ مُصَدِّقُونَ، وَ صابِروُنَ لِکُلِّ ما أَتانا بِهِ أَبُوکِ، وَأَتانا بِهِ وَصِیُّهُ، فَإِنّا نَسْأَلُکِ إِنْ کُنّا صَدَّقْناکِ إِلّا أَلْحَقْتِنا بِتَصْدیقِنا لَهُما، لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنا بِأَنّا قَدْ طَهُرْنا بِوِلایَتِکِ ؛ ما گمان مىکنیم که دوستداران توایم و [مقام و عظمت تو در نزد خدا را] باور داریم، و بر تمام آنچه پدر بزرگوارت و وصىّ و جانشین او آورده استقامت مى ورزیم، لذا از تو درخواست مى کنیم که اگر ما واقعاً تو را تصدیق نموده ایم، ما را به خاطر این تصدیق به پدر بزرگوارت و جانشینش ملحق نمایى، تا ما به خود مژده دهیم که حقیقتاً به ولایت تو پاکیزه گشتیم».
انسان دراین عالم یا باید خودش را تحت ولایت خدا قرار دهد و یا شیطان. قرآن کریم نیز این دو ولایت اولیاء الشیطان و اولیاء الله را بیان میکند. تحت ولایت خداوند رفتن به این معناست که برای خدا؛ خالقیت، ربوبیت و معبودیت مطلق قائل شویم. ربوبیت و معبودیت مطلق به این معناست که لحظه به لحظه نظام خلقت را در همه شئون، تحت خلقت و تدبیر خداوند بدانیم.
خداوند متعال برای انسان تدبیر خاصی قرار داده پس تنها خداوند است که حق قانونگذاری دارد و این قانونگذاری برای رسیدن به هدف مطلوبی میباشد که او برای ما قرار داده است. این قانون گذاری و سرپرستی انسان از طریق وسایلی صورت می گیرد.
ولایت الهی در تکوین و تشریع، جاری و ساری است. خداوند کارهایش را در عالم تشریع به واسطه انبیا(ص) بیان میکند که اگر کسی ولایت خداوند متعال را بطور مطلق قبول کند باید ولایت اولیاءش را هم به طور مطلق قبول کند. لازمه این ولایت، اطاعت و لازمه طاعت از رسولش چنین بُوَد که هر چه فرمود از آن تبعیت کنیم.
ولایت درتشریع و اطاعت، از اقسام ولایت خداوند متعال است که برای پیامبر اکرم(ص) نیز این ولایت را قرار داده است و پیامبر(ص) طبق بیانات مختلف ائمه(ع)، اهلبیت(ع) را در همه شئون؛ مرجع دینی، سیاسی و قضایی ما قرار داده اند. یعنی اگر ما بخواهیم ولایت نبی مکرم اسلام(ص) که ولایت خداوند است را بپذیریم، باید تحت ولایت ائمه معصومین(ع) باشیم و دراین صورت زهرای مرضیه(س) با اینکه به حسب ظاهرمقام امامت را ندارند اما مقام ولایت را دارند.
این بدین معناست که باید متقاعد شویم حضرت صدیقه کبری(س) از مطهرین هستند و فرمایش ایشان مطابق فرمایش پیامبر(ص) است. کسی که ولایت الهی را با این خصوصیات بپذیرد، طهارت روح و جسم پیدا میکند.
بنابراین وقتی ولایت حضرت فاطمه(س) درطول ولایت پیامبر اکرم(ص) شد و ما ولایت آن حضرت را با این خصوصیات پذیرفتیم، پاک و طاهر میشویم. پذیرش این ولایت و طهارت اولیه مترتب بر این ولایت، زمینه ای است که انسان به مراتب طهارت و ولایت بالاتر ازمرتبه اولیه برسد. البته این مقوله، بحث های خاصی دارد و سیر کمالی انسان را بیان میکند.
به طور خلاصه، سیر کمالی انسان اینگونه است که با پذیرش "ولایت الهی و اولیائش" شروع میشود و با رسیدن به "ولایت خدا و اولیائش" و "کشف ولایت الهی و اولیائش" خاتمه مییابد.
٭ سخن آخر؟
این مطلب خلاصه مضمون زیارت حضرت زهرا(س) است که بحث مفصلی دارد و از محضر صدیقه طاهره(س) خاضعانه میخواهیم که با عنایاتشان از ما دستگیری کنند و ما را تحت ولایت خودشان قرار بدهند.
امید داریم، آن ولایتشان را هم در این عالم و هم در عالم دیگر برای ما اعمال کنند، که ولایتشان در عالم دیگر به واسطه شفاعت، ظهور پیدا میکند ولذا یکی از خصوصیات آن حضرت شفیعه بودن ایشان است که همه قبول دارند.
ایشان شفیعه روز جزا هستند و این را نوعی ظهور ولایت حضرت فاطمه(س) میدانند که جنبه نجات دادن افراد و رساندن آنها به سعادت واقعیشان را در بر دارد که در بحث شفاعت و نحوه ظهورش بحث علمی خاصی مطرح است.
جمعه ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]
صفحات پیشنهادی
آیتالله تحریری بیان کرد خداوند چگونه حضرت زهرا(س) را امتحان کرد؟
آیتالله تحریری بیان کردخداوند چگونه حضرت زهرا س را امتحان کرد استاد حوزه علمیه گفت بالاترین امتحان صدیقه طاهره س پذیرش ولایت امیرالمؤمنین ع و امامت آن حضرت بعد از نبی اکرم ص است به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس حجت الاسلام و المسلمین استاد محمدباقر تحریری استاد حوزحضرت زهرا(س) چگونه کارهای منزل را انجام میدادند
حضرت زهرا س چگونه کارهای منزل را انجام میدادند سلمان فارسی در روایتی روش حضرت زهرا علیهاالسلام در انجام کارهای منزل و تقسیم کار با فضه را بیان فرموده است مشرق- سلمان میگوید وارد منزل حضرت شدم دیدم فاطمه زهرا سلام الله علیها نشسته و دستاس میکرد و بر دسته دستاس خون دست مبارکامام جمعه رفسنجان: بانوان حضرت زهرا (س) را الگو قرار دهند
امام جمعه رفسنجان بانوان حضرت زهرا س را الگو قرار دهند رفسنجان - ایرنا - امام جمعه رفسنجان با اشاره به ایام شهادت بانوی بزرگوار اسلام حضرت فاطمه س گفت بانوان سعی کنند با الگو قرار دادن حضرت زهرا س معنای حقیقی حجاب را رعایت کنند به گزارش ایرنا حجت الاسلام عباس رمضانی پوبازسازی هزار متر صحن حضرت زهرا (س) بر عهده مازندران است
استانها شمال مازندران آیت الله طبرسی بازسازی هزار متر صحن حضرت زهرا س بر عهده مازندران است ساری- خبرگزاری مهر نماینده ولی فقیه در مازندران گفت بازسازی هزار متر مربع صحن حضرت زهرا س که بر عهده استان مازندران است آبروی این استان محسوب می شود که باید بنحو احسن انجام شوداز امشب به مدت پنج شب خیمه عزای حضرت زهرا(س) در مدرسه فاطمیه زهک برپا میشود
از امشب به مدت پنج شبخیمه عزای حضرت زهرا س در مدرسه فاطمیه زهک برپا میشودسرپرست تبلیغات اسلامی زهک از برپایی خیمه عزای حضرت زهرا س در مدرسه فاطمیه این شهرستان از روز ۲۲ اسفند به مدت پنج شب خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامیعمل به سیره حضرت زهرا (س) نشان و افتخار مکتب شیعه است
عمل به سیره حضرت زهرا س نشان و افتخار مکتب شیعه است مشگین شهر اردبیل - ایرنا - مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت عمل به سیره حضرت زهرا س نشان و افتخار مکتب شیعه است و در ایام نوروز نباید از عزاداری ایام فاطمیه غفلت کرد به گزارش ایرنا حجت الاسلام مهدی ستوده روز پنجشعصام العماد: مظلومیت حضرت زهرا(س) از مهمترین عوامل گرایش به تشیع است
عصام العماد مظلومیت حضرت زهرا س از مهمترین عوامل گرایش به تشیع استاستاد مستبصر شیعی در همایش فاطمیون قرچک گفت مظلومیت حضرت زهرا س از مهمترین عوامل گرایش به تشیع است به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران بعدازظهر امروز عصام العماد دانشمند وهابی راه یافته به مذهب نورابا سرودن اشعار در وصف حضرت زهرا (س) جشنواره شعر کبود در ریگان برگزار شد
با سرودن اشعار در وصف حضرت زهرا س جشنواره شعر کبود در ریگان برگزار شدنخستین جشنواره شعر یاس کبود با حضور شاعرانی از شهرستانهای شرقی استان کرمان در ریگان برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از ریگان به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و کانون بسیج هنرمندان شهرستان ریگان نخستین جشنوزندگی حضرت زهرا (س) بهترین الگو برای مردم است
استانها شمال گلستان حجت الاسلام نجفی زندگی حضرت زهرا س بهترین الگو برای مردم است گرگان - خبرگزاری مهر معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان گلستان گفت حضرت فاطمه زهرا س در تمام ابعاد زندگي الگو و نمونه است و شخصيتي است که در کمتر از 20 بهار عمر خود در دنيا خود راوهابیت از شخصیت حضرت زهرا(س) می ترسد/ تورات و انجیل حقانیت ائمه معصومین را تصدیق کرده است
استانها مرکز تهران عصام العماد مطرح کرد وهابیت از شخصیت حضرت زهرا س می ترسد تورات و انجیل حقانیت ائمه معصومین را تصدیق کرده است ورامین - خبرگزاری مهر دانشمند بزرگ شیعی گفت وهابیت از شخصیت حضرت زهرا س می ترسد و آنها جرات توهین به حضرت زهرا س ندارند به گزارش خبرنگار مهرایام سوگواری حضرت زهرا(ع) نباید تحت الشعاع مراسم سال نو قرار گیرد
استانها مرکز تهران حجت الاسلام کرمانی در گفتگو با مهر ایام سوگواری حضرت زهرا ع نباید تحت الشعاع مراسم سال نو قرار گیرد دماوند - خبرگزاری مهر رییس اداره تبلیغات اسلامی دماوند گفت با توجه به قرارگیری ایام فاطمیه در آستانه سال نو باید برنامه ریزیها به گونه ای باشد که این ایامظلومیت حضرت زهرا(س) از مهمترین عوامل گرایش به تشیع است
مظلومیت حضرت زهرا س از مهمترین عوامل گرایش به تشیع است ورامین- ایرنا - استاد مستبصر شیعی گفت مظلومیت حضرت زهرا س از مهمترین عوامل گرایش به تشیع است به گزارش ایرنا عصام العماد دانشمند وهابی راه یافته به مذهب نورانی تشیع روز پنجشنبه در همایش فاطمیون قرچک در محل کانون ملائک ایکرامت حضرت زهرا (س) به رزمندگان از زبان همسر شهید
کرامت حضرت زهرا س به رزمندگان از زبان همسر شهید شهید جنگروی با وجود مشغله زیاد و همچنین درصد جانبازی بالا از کمک به همسرش دریغ نمیکرد به گزارش سرویس مقاومت جام نیوز سیده زهرا حسینی همسر سردار شهید حاج جعفر جنگروی قائم مقام لشگر ۱۰ سیدالشهدا ع یکشنبه۱۸ اسفندماه۹۲ داربرپایی مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا در هزار مسجد محوری خراسان جنوبی
برپایی مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا در هزار مسجد محوری خراسان جنوبی خبرگزاری رسا ـ مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی از برپایی مراسم عزاداری دهه فاطمیه در بیش از هزار مسجد محوری خراسان جنوبی خبرداد به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند حجت الاسلام محمد کاظم لطفیان مدیر کلگفت و گوی فارس با ایوب پرندآور میخواهید انتقام سیلی حضرت زهرا را بگیرید، فردا آن طرف آب
گفت و گوی فارس با ایوب پرندآورمیخواهید انتقام سیلی حضرت زهرا را بگیرید فردا آن طرف آببه کسانی که میآمدند مسجد نگاه میکرد و میگفت این به درد تخریب میخورد این به درد شناسایی میخورد و و این ها را میآورد و ثابت هم میشد که نظرش درست بود خبرگزاری فارس - گروه ادبیات انقلبه دلیل همزمانی با شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تئاتر شهر 23 اسفند هیچ اجرایی ندارد
به دلیل همزمانی با شب شهادت حضرت فاطمه زهرا س تئاتر شهر 23 اسفند هیچ اجرایی نداردنمایش های مجموعه تئاتر شهر جمعه 23 اسفند به مناسبت همزمانی با شب شهادت حضرت فاطمه زهرا س اجرایی نخواهند داشت به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر تمامی نمایش های به صحنویرایش جدید شرح خطبه حضرت زهرا منتشر شد
در آستانه شهادت حضرت فاطمه ویرایش جدید شرح خطبه حضرت زهرا منتشر شد خبرگزاری رسا ـ در آستانه ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا س کتاب ملکه اسلام شرح خطبه فدکیه و خطبه در جمع زنان مدینه منتشر شد به گزارش خبرگزاری رسا شرح خطبه حضرت فاطمه زهرا س که به قلم آیتالله کوه کمرها-
گوناگون
پربازدیدترینها