تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر مردم به هنگامى كه بلاها بر آنان فرود مى آمد و نعمت ها از دستشان مى رفت، با نيت هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814972484




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونگی آموزش پیشگیری از اعتیاد به کودکان


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چگونگی آموزش پیشگیری از اعتیاد به کودکان
آموزش پیشگیری از اعتیاد وابسته به سن خاصی نیست و در هر سنی می‌توانیم به فرزندانمان آموزش دهیم؛ اما این آموزش‌های پیشگیرانه باید با ویژگی‌های سنی کودکان متناسب باشد.
آفتاب: با توجه به ویژگی‌های کودکان، در سنین پایین یادگیری و الگوپذیری آنها بیشتر است؛ لذا والدین با توجه به همین خصوصیات می‌توانند آموزش‌های لازم را در زمینه پیشگیری از اعتیاد، مثل نحوه استفاده درست از داروها یا عوارض و پیامدهای مصرف انواع مواد اعتیادآور به آنها بیاموزند، اما اگر می‌خواهید به کودکان سنین ابتدایی در زمینه پیشگیری از اعتیاد آموزش دهید، ابتدا باید ویژگی‌های رشدی آنها را بشناسید و سپس متناسب با این ویژگی‌ها برنامه‌ و مولفه‌های آموزشی خود را تنظیم کنید.


کودکان سنین ابتدایی، بیشتر وقت خود را یا با خانواده یا در محیط‌های آموزشی سپری می‌کنند، مشتاق آموزش و تعلیم و تربیت هستند، باورپذیری آنها بیشتر است که می‌تواند در ایجاد نگرش منفی نسبت به مواد موثر باشد، با دقت و نکته‌ بین‌تر هستند، الگوپذیری یا نقش‌پذیری بیشتری دارند و نقش تربیتی خانواده و معلم برای آنها بیشتر از دوستانشان است.


تجربه مصرف مواد، بیشتر در دوره نوجوانی و جوانی رخ می‌دهد، اما پایه‌های آگاهی و باورها در سنین قبل از نوجوانی گذاشته می‌شوند. بنابراین ارائه آموزش و آگاهی به میزان پذیرش و فهم کودکان، ارائه الگوی مناسب به آنها و توجه به نیازهای کودکان سنین پیش دبستانی و به ویژه ابتدایی، نقش بسزایی در امر پیشگیری دارد، اما میزان اطلاعات و نحوه آموزش از اهمیت زیادی برخوردار است. نباید ناشیانه و بی‌گدار به آب زد، زیرا ممکن است حس کنجکاوی کودک را در مسیر غلط به کار اندازیم.


براساس این گزارش، برای کودکانی که به مدرسه ابتدایی می‌روند باید در ارا ئه اطلاعات قواعد استفاده یا عدم استفاده از داروها، آشنایی نسبی با عوارض مصرف برخی مواد غیرقانونی را عنوان کرد. برای مثال، برای آنها توضیح دهید که هر چیزی که وارد بدنتان می‌کنید، غذا نیست. داروها اگر بی‌رویه و بدون تجویز پزشک مصرف شوند، می‌توانند بسیار مضر باشند. هر ماده‌ای که به نحوی عملکرد بدنمان را مختل کند، می‌تواند ما را بیمار کند و حتی باعث مرگ شود؛ اکثر کودکان در این سنین تجربه مرگ یکی از نزدیکان یا آشنایان را داشته‌اند.


درباره مصرف مواد غیرقانونی با آنها صحبت کنید و توضیح دهید که مصرف مواد عادت بسیار بدی است که ترک آن می‌تواند بسیار دشوار باشد. بهتر است این کار را وقتی انجام دهید که بهانه‌ای برای صحبت کردن در این باره داشته باشید. مثلا دیدن یک فیلم مرتبط یا وقتی فرزند شما در این زمینه پرسش دارد. اگر فرزندتان به خوبی از بدنش مراقبت می‌کند یا از چیزهایی که ممکن است به بدنش آسیب بزند، اجتناب می‌کند، او را مورد تشویق قرار دهید.


تا زمانی که کودکتان در پایه سوم ابتدایی است، باید بداند که غذاها، سموم، داروها و مواد غیرقانونی، با داروهایی که توسط پزشک تجویز می‌شوند تفاوت دارند. آنها باید بدانند که به هنگام بیماری، بسیاری از داروها کمک می‌کنند تا فرد سلامت خود را به دست آورد، اما اگر مورد سوء مصرف قرار گیرند، می‌توانند بسیار مضر باشند. بنابراین، کودکان را باید از دسترسی به هر گونه داروی ناشناخته دور نگه داشت.


به گزارش ایسنا، گاهی ممکن است بزرگسالان از برخی داروها طبق تجویز پزشک استفاده کنند، اما کودکان نمی‌توانند حتی به آنها دست بزنند زیرا برای رشد و سلامتی آنها کاملا مضر است. پیش از اینکه فرزندتان مدرسه ابتدایی را ترک کند، باید بداند که مصرف مواد دخانی (سیگار و قلیان)، چه زیان‌هایی بر سلامت آنها وارد می‌کند، چرا مصرف دخانیات برای بدن و رشد آن ضرر دارد و مصرف مواد غیرقانونی برای فرد، خانواده و اجتماع چه مشکلاتی به وجود می‌آورد؟




تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن