تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833225251
هر آنچه را که می خواهید درباره کلیه بدانید
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: هر آنچه را که می خواهید درباره کلیه بدانید
اکثر اعضاء بدن برای عملکرد مطلوب وابسته به کلیهها هستند در نتیجه کلیه ها یکی از مهمترین و زحمت کش ترین اعضای بدن انسان هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، کُلیه (فارسی قدیمیتر گُرده) یکی از اندام های درونی بدن انسان و برخی دیگر از جانداران است.
بطور معمول در هر فرد سالم دو کلیه وجود دارد که هر یک در یکطرف ستون مهرهها و زیر دندههای تحتانی واقع شده اند. کلیهها به رنگ قرمز متمایل به قهوهای بوده و از نظر شکل شبیه لوبیا میباشند. هر کلیه به اندازه مشت بسته فرد است.
وظایف کلیهها
مهمترین وظیفه کلیهها برداشت مواد زائد از خون و بازگرداندن خون تصفیه شده به بدن میباشد. هر دقیقه حدود یک لیتر خون (یک پنجم خونی که توسط قلب پمپ میشود) از طریق سرخرگ کلیوی وارد کلیهها میشود. پس از اینکه خون تصفیه شد خون تصفیه شده از طریق سیاهرگهای کلیوی به بدن باز میگردد. داخل هر کلیه متجاوز از یک میلیون واحد بسیار ریز عملکردی بنام نفرون وجود دارد. هر نفرون از یک صافی بسیار کوچک بنام کلافه (گلومرول) که به یک لوله کوچک (توبول) متصل است تشکیل میشود. آب و مواد زائد توسط این صافی از خون جدا میشوند و به داخل لولههای کوچک (توبول ها) جریان پیدا میکنند. قسمت عمده این آب توسط لولههای کوچک باز جذب میشود و مواد زائد بصورت غلیظ وارد ادرار میشوند تا دفع گردند.
ادرارهای جمع شده از لولههای کوچک وارد قسمت قیفی شکل بنام لگنچه کلیه شده و سپس از طریق لولهای بنام حالب وارد مثانه میشود. مثانه ادرار را تا زمانی که ادرار کنید نگهداری میکند. پس از مثانه ادرار از طریق لولهای بنام پیشابراه از بدن خارج میشود. کلیه سالم بطور معمول یک تا ۲ لیتر ادرار در روز و بر اساس میزان مایعات دریافتی تولید میکند. کلیه سالم قابلیت افزایش فعالیت خود را دارد بطوریکه اگر یک کلیه از دست رود کلیه دیگر بزرگ شده و کار دو کلیه را انجام خواهد داد.
سه وظیفه اصلی کلیه ها
1-کلیهها آب بدن را تنظیم میکنند:
برای اینکه بدن شما بدرستی و به نحو مطلوب فعالیت کند لازم است که دارای حجم مناسب آب باشد. یکی از مهمترین وظایف کلیهها برداشت آب اضافی یا حفظ آب بدن در موارد ضرورت میباشد.
2- کلیهها مواد زائد را برداشت میکنند:
بسیاری از مواد در خون و مایعات بدن باید در اندازه مناسب وجود داشته باشند تا بدن به درستی عملکرد داشته باشد. برای مثال: سدیم و پتاسیم مواد معدنی هستند که از مواد غذایی بدست میآیند. این مواد معدنی برای سلامتی لازم هستند اما باید در حد معینی نگهداشته شوند. زمانی که کلیهها بدرستی فعالیت کنند، مواد زائد از بدن داخل ادرار ترشح میشوند همچنین کلیهها در تنظیم سایر مواد معدنی در بدن مانند: کلسیم و فسفر که برای تشکیل استخوان لازمند، کمک میکنند مواد زائد مانند: اوره و کراتی نین نیز باید از بدن خارج شوند. اوره و سایر مواد زائد زمانی که بدن پروتئینها مانند: گوشت را تجزیه میکند، تشکیل میشوند. کراتی نین یک محصول زائد ماهیچه است.
اگر فعالیت کلیهها کاسته شود، اوره و کراتی نین نیز در خون افزایش مییابند بسیاری از محصولات زائد اگر از مایعات بدن جدا نشوند برای بدن سمی هستند برای مثال، وقتی فردی دارویی مصرف میکند، مواد زائد شیمیایی که از مصرف این دارو در بدن بوجود میآیند، عمدتاً توسط کلیهها از بدن خارج میشوند.
۳- کلیهها هورمون میسازند:
کلیههای سالم پیک (پیغام بر)های شیمیایی مهمی بنام هورمونها را نیز میسازند. این هورمونها در جریان خون گردش کرده و بعضی از عملکردهای بدن مانند: فشار خون، ساخت گویچههای قرمز و برداشت کلسیم از رودهها را تنظیم میکنند.
نشانههای بیماری کلیوی
بیماری کلیوی معمولاً بی سر و صدا پیشرفت میکند و پیش از ایجاد هر گونه شکایت موجب تخریب قسمت عمدهای از فعالیت و عملکرد کلیه میشود بنابراین افراد در معرض خطر پیشرفت بیماری کلیوی باید بطور مرتب ارزیابی شوند. این افراد کسانی هستند که مبتلا به بیماری قند - دیابت - پرفشاری خون، بیماری عروقی و وابستگان نزدیک افراد مبتلا به بیماری های ارثی کلیه میباشند.
گاهی اوقات افراد با بیماری شدید کلیوی نیز بدون علامت میباشند. این موضوع اهمیت آزمایش خون یا ادرار را در بررسی مشکلات کلیوی روشن میکند. بهرحال شکایات و علائم زیر میتوانند نشانگر بیماری کلیوی باشند که در صورت وجود، انجام آزمایشات و بررسیهای بیشتر توصیه میشود بعضی از علائمی که میتواند نشانگر بیماری کلیوی باشد عبارتاند از:
خستگی
پرفشاری خون
ورم چشم ها، دست یا پا
دفع ادرار خونی، تیره یا رنگ چای
شبادراری (بیشتر از یک بار در موقع خواب)
کاهش اشتها (کاهش وزن)
خارش سراسری پایدار
زمانی که کلیهها نارسا شوند مواد زائد و مایعات در بدن تجمع پیدا کرده و شما نیاز به درمان دیالیز (برای تصفیه خون یا به وسیله ماشین یا از راه شکم و بصورت دیالیز صفاقی) یا پیوند کلیه دارید.
چگونه میتوانید در پیشگیری از بیماری های کلیوی موثر باشید ؟
فشار خون خود را بطور منظم چک کنید. فشار خون بالا و کنترل نشده سرعت طبیعی هر گونه بیماری کلیوی را افزایش میدهد. اگر شما مبتلا به مرض قند میباشید، باید بیماری شما تحت کنترل درآید. تعداد زیادی از بیماران کلیوی مبتلایان به بیماری قند میباشند به ویژه و حتی الامکان از مصرف داروهایی که توسط پزشک تجویز نشدهاند ماند مسکنها خودداری کنید. پیش از مصرف هر دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید. دیگر داروهای ویژه مانند سموم، آفتکشها و مواد مخدر و ... نیز میتوانند موجب آسیب کلیه شوند. پزشک شما مشکلات و عوارض ناشی از مصرف طولانی مدت و بدون مجوز این داروها را بیان میکند.
اکسیر سلامتی برای کلیه ها
کلیه از مهمترین و حساسترین اعضای بدن است. اگر میخواهید کلیههایتان سالم بماند باید تغذیه مناسبی داشته باشید.
برای اینکه سلامتی کلیههای خود را بالا ببرید، سعی کنید میزان مصرف میوه و سبزی را افزایش دهید. بیشتر میوهها و سبزی ها سرشار از آنتیاکسیدان، ویتامینها و موادمعدنی هستند که میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند و شما را از آسیبهای کلیوی ناشی از عفونتها، سموم، ویروسها و بیماریها محافظت کنند، از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری کنند و از التهاب کلیهها ممانعت بهعمل آورند. میوهها و سبزیجات سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدان شامل تمشک، فلفل دلمهای، گریپ فروت، اسفناج، کلم برگ، توتفرنگی، پرتقال و گوجهفرنگی است.
اگر کلیههای شما آسیبدیده یا بیماری کلیوی دارید، میزان پتاسیم بدن خود را برای اطمینان از سطح مطلوب سالمتر کنترل کنید.
هر روز به میزان کافی آب بنوشید، این میزان تقریبا 1400 میلیلیتر است و باید در بدن ادرار بیرنگ یا زردکم رنگ تولید شود. از جمله خوراکیها میتوان به چای، سوپها، سیب، انگور، کاهو، کرفس و گوجهفرنگی اشاره کرد.
خوردن 100 گرم ماهی روغنی پخته یا کبابشده دو بار در هفته میتواند به سلامت کلیهها کمک کند.
عملکرد سالم کلیهها را با مصرف یک وعده جو (پرک) در صبح حفظ کنید.
اگر میخواهید سلامت کلیههای خود را افزایش دهید، سعی کنید به وعده غذایی روزانه خود مقدار محدودی گوشت اضافه کنید. گوشت کمک میکند بدن شما عضلهسازی کند، بافتها را ترمیم کند و با عفونتها مقابله کند. اگر بیماری کلیوی دارید با یک متخصص تغذیه در مورد میزان پروتئین مناسب و مورد نیاز بدن خود مشورت کنید.
سیر نیز کلیههای ملتهب یا تحریکشده شما را آرامش میبخشد، مصرف این گیاه مفید خواهد بود، چون مانند یک آنتیبیوتیک طبیعی در بدن شما عمل میکند.
مراقب باشید بدنتان دچار کمبود ویتامین نشود، زیرا کمبود ویتامینها بر فشار خون بالا، سنگ کلیه، التهاب کلیوی، عفونتهای دستگاه ادراری بر عملکرد کلیه تاثیر میگذارند. انواع ویتامینها میتوانند سلامتی کلیههای شما را بازیابی کنند و عملکرد آنها را بهبود بخشند.
ویتامینها
غذاهای غنی از ویتامین b12 شامل جگر گاو، تخم مرغ، شیر، پنیر، ماهی روغنی و گوشت گوساله، اردک، بوقلمون و بره است.
ویتامینd نوعی ویتامین محلول در چربی است که عملکرد کلیهها را بهبود میبخشد، مواد زاید و سموم را از کلیهها دفع میکند. آسیبهای کلیوی را ترمیم مینماید، خطر ابتلا به بیماری کلیوی را کاهش میدهد و به جذب کلسیم غذاها کمک میکند. غذاهایی که ویتامین d دارند عبارتند از: تخممرغ، غلات غنی شده، ماست غنیشده، آب پرتقال غنی شده، شیر، ماهی و جگر گوساله.
ویتامین c سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و از کلیهها در برابر هر آسیبی محافظت مینماید. ویتامین c آسیب کلیوی را نیز ترمیم میکند، عملکرد کلیه را بهبود میبخشد، میزان پروتئین موجود در ادرار را که یک علامت شایع آسیب کلیوی است کاهش میدهد، غذاهایی که ویتامین c دارند عبارتند از توتفرنگی، گوجهفرنگی، تمشک، گیلاس، فلفلسبز شیرین، پرتقال و اسفناج.
دانلود
لینک را کپی کنید
پنج شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
صفحات پیشنهادی
هر آنچه باید درباره کریمه بدانید
یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۴۹ درست زمانیکه به نظر میرسید اوکراین با سرنگون کردن ویکتور یانوکوویچ به آرامش رسیده تنشها بار دیگر در کریمه در بخش جنوبی این کشور که حامی روسیه است بالا گرفت مردان مسلح ساختمانهای دولت محلی در کریمه را ضبط کرده و پرچم روسیه را برافراشتند به گزارشآنچه همیشه می خواستید درباره اسکار بدانید ولی می ترسیدید بپرسید!
آنچه همیشه می خواستید درباره اسکار بدانید ولی می ترسیدید بپرسید وبلاگ > مستغاثی سعید - اعضای آکادمی اسکار و یا بهتر بگوییم آنان که تبلیغات ذهنی این اعضا را برعهده داشتند بخش های توزیع و تبلیغات کمپانی ها و همچنین رسانه های متعلق به صاحبان آنها همچنان در انتخاآنچه باید درباره ورزش بدانید
آنچه باید درباره ورزش بدانیدورزش به عنوان یک عامل مهم و موثر در تنظیم متابولیسم بدن شناخته می شود استرس یکی از مشکلات عمومی است که تقریبا در همه عمر خود با آن روبرو هستیم مشکلات فردی اجتماعی شغلی اقتصادی زندگی مشترک روابط بین افراد ترافیک کارهای ناتمام امتحانات و آآنچه درباره داروهای خواب آور نمی دانید
آنچه درباره داروهای خواب آور نمی دانیددر برخی موارد مشاهده شده است که مصرف نامناسب داروهای آرام بخش حتی موجب اقدام به خودکشی شده است تحقیقات نشان می دهند مصرف نابجای داروهای خوابآور و آرامبخش میتواند احتمال مرگ را تا 36 درصد افزایش دهد برای انجام این مطالعه کآنچه درباره داروهای خوابآور نمیدانید
تحقیقات نشان میدهد مصرف نابجای داروهای خوابآور و آرامبخش میتواند احتمال مرگ افراد را تا 36 درصد افزایش دهد برای انجام این مطالعه که در کبک کانادا انجام شده است 14000 فرد 18 تا 102 ساله به مدت 12 سال مورد بررسی قرار گرفتند نتایج نشان داد داروهای آرام بخش و خواب آور اگر به طهمه آنچه که باید در مورد سونوگرافی بدانید!
همه آنچه که باید در مورد سونوگرافی بدانید سونوگرافی یکی از رایجترین و مفیدترین روشهای تشخیصی برای بررسی بیماریهاست با وجود این که تقریبا همه مردم این روش را میشناسند و اکثر آنان از این روش برای تشخیص بیماریهایشان استفاده کردهاند ولی چند موضوع مهم وجود دارد که دانستن آنهادرباره اوتیسم کودکان بیشتر بدانید!
درباره اوتیسم کودکان بیشتر بدانید اوتیسم یک اختلال رشد است که در سه سال اول زندگی ظاهر می گردد این بیماری با تاثیر بر روی مغز کودک رفتارهای اجتماعی و مهارت ارتباط برقرار کردن را مختل می کند علت واقعی این بیماری هنوز مشخص نیست اما مطالعاتی در رابطه با دلیل بروز این بیماری درمایکل مان: نگرانیهایی درباره وضعیت حقوق بشر وجود دارد/به جزئیات آنچه که درباره آن مذاکره شده، اشاره نمیکنم
مایکل مان نگرانیهایی درباره وضعیت حقوق بشر وجود دارد به جزئیات آنچه که درباره آن مذاکره شده اشاره نمیکنمسخنگوی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد که میزان همکاری ایران و اتحادیه اروپا به پیشرفت مذاکرات هستهای ایران بستگی دارد و همچنین گفت که این اتحادیه نگرانیهایی دربا6 نکته مهم درباره پتو که باید بدانید!
دانستنی ها 6 نکته مهم درباره پتو که باید بدانید معمولا این روزها دیگر پتوهایی با جنس پنبه خالص پیدا نمیشوند در حال حاضر بیشتر پتوهای پنبهای موجود در بازار ترکیبی از نخ پنبه و الیافی مصنوعی مانند اکریلیک و پلیاستر هستند به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران این پتوها بآنچه درباره اسپند نمیدانستید
آنچه درباره اسپند نمیدانستید استفاده از دانههای گیاه اسپند که به شکل خوراکی مصرف میشود میتوان به عنوان داروی خواب آور استفاده نمود به گزارش نامه نیوز اسپند گیاهی علفی با برگهای منقسم که تقسیمات آن باریک و دراز است گلهای آن درشت و سفید و متمایل به سبز و میوه کپسول کروی شکلدرباره ارتودنسی بیشتر بدانید
گفتوگو با دکتر محمد بیات رئیس هیات مدیره جراحان فک و صورت درباره ارتودنسی بیشتر بدانید ارتودنسی روشی تخصصی برای جفتکردن و نظم بخشیدن به دندانهایی است که در موقعیت مناسبی در فک قرار نگرفتهاند این روش میان مردم به سیمکشی دندان مشهور است ردیف نبودن دندانها را شاید در بسیاریمسکو و پکن درباره اوکراین توافق دارند
مسکو و پکن درباره اوکراین توافق دارند وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرده است این کشور و چین به طور کلی درباره مسائل اوکراین توافق دارند وی به جزئیات بیشتر درباره خبر اشاره نکرد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر نخست وزیر شبه جزیره کریمه روز دوشنبه امروز 12 اسفند 1392 3 ماطلاعیه مهم درباره توزیع سبد کالا
اطلاعیه مهم درباره توزیع سبد کالا توزیع سبدکالای سرپرستان خانوار کمتر از 4 نفر از صبح امروز دوشنبه آغاز شد خبرگزاری مهر توزیع سبدکالای سرپرستان خانوار کمتر از 4 نفر از صبح امروز دوشنبه آغاز شد مشمولان سرپرستان خانوارهای سه دو و یک نفره شامل کارگران شاغل و مستمری بگآیتالله جنتی مطرح کرد دیدار با صالحی درباره اخراجیهای انرژی اتمی/ اقتصاد مقاومتی وابستگیمان به دشمن را قطع
آیتالله جنتی مطرح کرددیدار با صالحی درباره اخراجیهای انرژی اتمی اقتصاد مقاومتی وابستگیمان به دشمن را قطع میکنددبیر شورای نگهبان گفت به من گفتند که در سازمان انرژی اتمی بعضی از جوانان حزب اللهی را کنار زدهاند و من هم به این موضوع انتقاد کردم بعد آقای دکتر صالحی با تعدادیهشدار جدی به ایرانیان درباره سفر به تایلند
هشدار جدی به ایرانیان درباره سفر به تایلند پایگاه اطلاع رسانی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران با درج اطلاعیه ای مجدداً خواستار خودداری هموطنان کشورمان از انجام سفر غیر ضروری به کشور تایلند شد به گزارش نامه نیوز به نقل از مهر پایگاه اطلاع رسانی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی22 راز درباره اعتیاد که نمیدانید
22 راز درباره اعتیاد که نمیدانید تلفن همراه من چندان پیشرفته نیست هیچ بازی هم ندارد اما تلفن رفیقم پیشرفته لمسی دارد با یک عالم بازی یکی از بازی های تلفنش تماشای دنیا از دید یک روح است که با سرعت زیاد در هوایی مه گرفته در حال عبور است فقط در صورتی میبرید که روح بتواند بددادستانی تبریز درباره پرونده های سرقت حکم قاطع می دهد
دادستانی تبریز درباره پرونده های سرقت حکم قاطع می دهد تبریز - ایرنا - دادستان عمومی و انقلاب تبریز گفت این دادستانی درباره پرونده های مربوط به سرقت حکم قاطع و سریع می دهد موسی خلیل اللهی روز دوشنبه در جلسه ستاد پیشگیری و مبارزه با جرایم خاص استان افزود تمام دادسراهای استان بر-
گوناگون
پربازدیدترینها