واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سفر روحانی به عمان از نگاه رسانه های بیگانه تهران- ایرنا- دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران، روز چهارشنبه به منظور دیدار و گفت وگو با رهبران عمان سفر دو روزه ای را به عمان آغاز کرد. این نخستین سفر وی به کشورهای حوزه خلیج فارس، از آغاز دوران ریاست جمهوری اش بوده است.
سفر رسمی رئیس جمهور ایران که نخستین سفر وی به یک کشور خلیج فارس می باشد، به دعوت سلطان قابوس پادشاه عمان صورت پذیرفت و به همین علت مورد توجه برخی از رسانه های بیگانه قرار گرفت.
وزیران امور خارجه، نفت، راه و شهرسازی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و رئیس کل بانک مرکزی ایران، آقای روحانی را در این سفر همراهی کردند.
*رسانه های بیگانه
شبکه خبری بی بی سی در پایگاه اطلاع رسانی خود عمان را کشوری ˈهمیشه میانجی نامیده و افزوده است: رئیس جمهوری ایران پیش از ترک تهران گفت که کشورهای ساحل جنوبی خلیج فارس و دریای عمان به دلیل حساسیت این آب ها اهمیت ویژه ای برای ایران دارند.
*ˈعمان نقش مهمی در آغاز مذاکرات ایران و غرب داشته استˈ
بی بی سی در ادامه گزارش خود افزوده است: عمان از جمله کشورهای اسلامی است که قادر بوده مناسبات دوستانه متوازنی را با ایران ادامه دهد، و برخی بر این عقیده اند که در نزدیک شدن تهران و واشنگتن کارساز بوده است.
این شبکه خبری به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس افزوه است: هدف از سفر روحانی تقویت روابط دو جانبه توصیف شده، هرچند ممکن است به کاهش تنش بین جمهوری اسلامی و قدرت های غربی نیز کمک کند.
ˈروحانی، که قصد دارد مناسبات تهران با همسایگانش را بهبود بخشد، همراه با یک هیات بلند پایه به عمان رفته است.
او پیش از ترک تهران به خبرنگاران گفت که روابط با کشورهای اسلامی، به ویژه همسایه، اهمیتی فوق العاده برای ما دارد.ˈ
خبرگزاری آسوشیتد پرس نیز در گزارشی به بررسی سفر حسن روحانی به مسقط پرداخته و با ذکر تاریخچه ای از روابط دو کشور ایران و عمان و مثبت خواندن این روابط افزوده است:گفته می شود عمان محل برخی از مذاکرات محرمانه بین نمایندگان ایران و آمریکا، پیش از معامله اتمی در ژنو بود.
عمان همچنین در آزاد ساختن سه کوهنورد آمریکایی در 2010 و 2011 نقشی مهم بازی کرد.
بی بی سی نیز در این رابطه افزود: سلطان قابوس اواخر تابستان سال جاری به تهران سفر کرده بود. روابط ایران و عمان به شکل سنتی یکی از پایدارترین مناسبات سیاسی در دهه های اخیر بوده است.
پس از توافق اتمی ایران و گروه 1+5 در ژنو، برخی از رسانه های غربی گزارش داده بودند که ملاقات سیاستمداران ایران و آمریکا از چند ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران در خرداد 92، به شکل غیررسمی و محرمانه شروع شده بود که ظاهرا محل این دیدارها عمان بوده است.
مهمترین وجه رابطه دیپلماتیک ایران و عمان در سه دهه اخیر نقش میانجیگری عمان میان ایران و کشورهای غربی بوده که بر سر مسائلی با ایران اختلاف داشته اند.
وساطت عمان در ماجرای رهایی ملوانان بریتانیایی از ایران در سال 1387، آزادی سه جوان آمریکایی متهم به جاسوسی از زندان اوین در دو تابستان متوالی (سال های 1389 و1390) نمونه هایی از دیپلماسی میانجیگرایانه عمان بوده است.
در مورد آزادی شهروندان زندانی آمریکایی در ایران، که پیشتر به هشت سال حبس محکوم شده بودند، از آنجا که جمهوری اسلامی و ایالات متحده به سبب قطع رابطه دیپلماتیک، ظاهرا ناتوان از حل موضوع بودند توانستند با وساطت عمان راهی برای رهایی زندانیانی بیابند.
عمان برای رسیدن به این هدف پذیرفت که وثیقه نیم میلیون دلاری هر یک از این سه جوان را به جمهوری اسلامی ایران بپردازد که روی هم رفته به یک و نیم میلیون دلار بالغ شد.
زمستان سال گذشته هم نصرت الله تاجیک، دیپلمات پیشین ایران که از سوی آمریکا به نقض تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران متهم شده بود و در بریتانیا در بازداشت خانگی به سر می برد، سرانجام با دریافت حکم آزادی، لندن را به مقصد عمان ترک کرد و از آنجا با هواپیمای اختصاصی دولت عمان وارد تهران شد.
سایر رسانه های خارجی مانند رادیو بین المللی فرانسه، العربیه و دویچه وله نیز ضمن بازتاب دادن این سفر، تنها به انتشار اخبار مربوط به این سفر بسنده کردند.
در بیشتر این مطالب نیز عمان به عنوان کشوری که رابطه دیرینه با ایران داشته و توانسته پس از انقلاب نیز روابط خود را با جمهوری اسلامی ایران حفظ کند، مورد اشاره قرار گرفته است.
ایرانم**1144
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]