محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826267353
اظهارنظر کارشناسی درباره طرح تعیین وظایف سازمان توسعه و عمران دریا و ساحل
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: از سوی مرکز پژوهشها صورت گرفت
اظهارنظر کارشناسی درباره "طرح تعیین وظایف سازمان توسعه و عمران دریا و ساحل"
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به اظهارنظر کارشناسی درباره "طرح تعیین وظایف سازمان توسعه و عمران دریا و ساحل" پرداخت.
به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به اظهارنظر کارشناسی درباره "طرح تعیین وظایف سازمان توسعه و عمران دریا و ساحل" پرداخت.
مقدمه
با استناد به آمارهای معتبر ارائه شده، هر ساله تعداد زیادی از شهروندان کشورمان به سبب غرقشدگی در دریاها، دریاچهها، تالابها و رودخانهها کشته میشوند. در ایران بهطور متوسط سالیانه 1200 مورد مرگ ناشی از غرقشدگی اتفاق میافتد که این موضوع بهخصوص در فصول گرم سال تبدیل به یک معضل جدی میشود. در بین استانهای ساحلی کشور سه استان خوزستان، مازندران و گیلان از نظر مرگومیرهای از این دست در صدر قرار دارند. لذا با توجه به آمار بالای مرگومیر ناشی از غرقشدگی در کشور، ضرورت اجرای طرحهای بهسازی سواحل و ساماندهی به برنامههای امداد و نجات در مناطق ساحلی به خوبی احساس میگردد. براساس قانون برنامه پنجم توسعه، سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل متولی اصلی امور مربوط به نواحی ساحلی و ساماندهی این مناطق میباشد. طرح «تعیین وظایف سازمان توسعه و عمران دریا و ساحل» درخصوص وظایف این سازمان در تاریخ 1/10/1392 تقدیم مجلس شورای اسلامی شده که به امضای 39 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است.
سابقه موضوع
لزوم توجه به دریاها و مناطق ساحلی و حفاظت و مدیریت این مناطق همواره در قوانین و اسناد بالادستی مانند قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه مورد تأکید قرار گرفته است. ازجمله در بندهای «د»، و «هـ» ماده (34) قانون برنامه چهارم توسعه دولت موظف شده است لوایح مورد نیاز برای «ایمنی در دریاها و بیمههای دریایی و امداد و نجات در دریا» و «حفاظت از محیط زیست و تعیین حریمها و پهنهبندی نواحی ساحلی و آبهای داخلی و بینالمللی» را تهیه و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه نماید. همچنین در بند «ب» ماده (187) قانون برنامه پنجم توسعه آمده است: «دولت موظف است نسبت به تشکیل سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل جهت مطالعه و اجرای طرحهای بهسازی و شنا زیر نظر وزارت کشور بهعنوان متولی اصلی ساماندهی سواحل و طرحهای شنا در سال اول برنامه اقدام نماید. اساسنامه سازمان مذکور به تصویب هیئت وزیران میرسد». به استناد ماده مذکور، مجلس شورای اسلامی، هیئت دولت را موظف به تدوین و تصویب اساسنامه سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل کشور کرده که این سازمان در تاریخ 15/11/1390 به دستور وزیر کشور تشکیل و رئیس این سازمان نیز منصوب و مسئول تهیه اساسنامه سازمان شد. اساسنامه سازمان مذکور پس از دو بار اصلاح جهت تأمین نظرات شورای نگهبان، نهایتاً در تاریخ 29/3/1392 به تأیید رسید.
وظایف و اختیارات سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل
در ماده (5) اساسنامه سازمان توسعه و عمران دریا و ساحل، وظایف و اختیارات این سازمان بهشرح زیر مشخص شده است:
1. برنامهریزی برای مطالعه و اجرای طرحهای لازم بهمنظور ساماندهی سواحل و طرحهای بهسازی و شنا،
2. بررسی قابلیتها و تنگناهای موجود در امر ساماندهی سواحل و طرحهای بهسازی و شنا،
3. برنامهریزی و ایجاد هماهنگی در امر تحصیل، تملک و آزادسازی کامل حریم و نظارت بر آن،
4. تصویب سیاستهای اجتماعی و فرهنگی ساماندهی سواحل با همکاری دستگاههای ذیربط،
5. مدیریت ایجاد، تکمیل و توسعه زیرساختها و تأسیسات ساحلی،
6. بررسی مشکلات مناطق ساحلی و سیاستگذاری برای ساختوسازها در سواحل با همکاری دستگاههای ذیربط،
7. حمایت از سرمایهگذاری بخش غیردولتی و همچنین طرحها، پروژهها و برنامههای مرتبط بهمنظور ساماندهی سواحل،
8. تهیه جدول زمانبندی نظارت دستگاههای متولی با هماهنگی آنها در محدوده طرحهای بهسازی و شنا،
9. عضویت و مشارکت در سازمانها و مجامع بینالمللی مرتبط با وظایف سازمان،
10. برنامهریزی و هماهنگی کاربری اراضی در سواحل جهت ساماندهی طرحهای بهسازی و شنا.
بررسی جزئیات طرح
طرح حاضر درخصوص وظایف سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل کشور میباشد اما اکثر مواد این طرح در اساسنامه این سازمان نیز آمده است. با توجه به اینکه این طرح فاقد مقدمه توجیهی میباشد دلایل لزوم تهیه و پیشنهاد این طرح مشخص نیست و لذا مغایر ماده (131) قانون آییننامه داخلی مجلس بوده و مشخص نیست که هدف طراحان نسخ اساسنامه سازمان بوده و یا اصلاح و تکمیل آن. با توجه به اینکه طبق اصل هشتادوپنجم قانون اساسی، اساسنامه مصوب سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل اعتبار قانونی دارد، این طرح باید صراحتاً رابطه خود و اساسنامه را مشخص نماید در غیر اینصورت مجریان میتوانند بهدلیل ابهام در نظر مجلس، به هریک از آنها استناد نمایند. همچنین عنوان طرح حاضر، «طرح تعیین وظایف سازمان توسعه و عمران دریا و ساحل» است درحالی که براساس بند «ب» ماده (187) قانون برنامه پنجم نام این سازمان، «سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل» است، لذا عنوان طرح باید اصلاح شود.
درخصوص بند «1» ماده واحده، در ماده (5) اساسنامه برنامهریزی و ایجاد هماهنگی جهت تحصیل، تملک و آزادسازی کامل حریم و نظارت بر آن ذکر شده است و همچنین اطلاق بند «1» ماده واحده طرح مبنیبر «عقبنشینی 60 متر حریم دریا در سراسر کشور» در برخی موارد ممکن است مخالف مالکیت شرعی اشخاص بوده و در نتیجه مغایر اصول بیستودوم، چهلوچهارم و چهلوهفتم قانون اساسی میباشد. برایناساس، شورای نگهبان در جلسه مورخ 22/9/1391 به اساسنامه سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل کشور مصوب 30/7/1391، به این بند از اساسنامه ایراد ابهام گرفته که هیئت وزیران جهت رفع این ایراد متن زیر را به عنوان تبصره به بند «پ» ماده (1) اضافه کردند:
تبصره ـ اراضی را که اشخاص قبل از پیروزی انقلاب اسلامی شرعاً مالک بوده و یا با احیا مالک گردیدهاند و نیز املاکی که با توجه به اذن دولت جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 16/12/1365، مذکور در تبصره «4» ماده واحده قانون تعیین تکلیف اراضی اختلافی موضوع اجرای ماده (56) قانون جنگلها و مراتع، مصوب سال 1367، مالک شدهاند از شمول این بند خارج است.
درخصوص بندهای «2» تا «7» نیز این بندها در ماده (5) اساسنامه سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل به صراحت ذکر شده است و لذا طرح مجدد این موارد در قالب طرح جدید ضروری بهنظر نمیرسد. تنها در بند «2» ماده واحده این طرح حفظ سلامت فرهنگی سواحل تصریح شده است و در بند «3» نیز برای ساماندهی طرحهای شنا که در بندهای «1»، «2» و «8» ماده (5) اساسنامه سازمان نیز آمده است مهلت زمانی تعیین کرده است.
نتیجهگیری
همانگونه که در مطالب فوق ذکر شد، تأسیس سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل در برنامه پنجم توسعه و در سال اول برنامه مورد تأکید قرار گرفته است اما درحال حاضر که نزدیک به سه سال از قانون برنامه پنجم میگذرد، هیچگونه اقدامی جهت راهاندازی مؤثر این سازمان انجام نشده است و در نتیجه هیچگونه فعالیت مفید و قابل توجهی نیز در چارچوب وظایف تعیین شده برای این سازمان صورت نپذیرفته است. این درحالی است که در لایحه بودجه سال 1393 نیز تنها مبلغ 3,000 میلیون ریال جهت برنامه ساماندهی سواحل و طرحهای شنا به شماره ردیف 7-105000 به این سازمان اختصاص یافته است که برای تأسیس و راهاندازی و فعالیت مؤثر این سازمان، این رقم ناچیز بهنظر میرسد. بنابراین با توجه به اینکه درحال حاضر متولی مشخص و واحدی جهت ساماندهی نواحی ساحلی و امور مربوط به شنا در کشور وجود ندارد، لذا پیشنهاد میشود تمهیداتی جهت راهاندازی مؤثر این سازمان اندیشیده شود و بودجه کافی برای تأسیس و انجام فعالیتها و برنامههای این سازمان در نظر گرفته شود تا بتوان از بروز مشکلاتی که هرساله جان تعداد زیادی از هموطنانمان را در نواحی ساحلی میگیرد جلوگیری بهعمل آورد و چنانچه هدف اصلاح اساسنامه سازمان مذکور است، بهتر است ابتدا این سازمان فعالیت خود را آغاز کند و پس از آن با توجه به عملکرد سازمان و مشخص شدن نقاط قوت و ضعف موجود، اقدام به اصلاح اساسنامه سازمان مذکور کرد.
اگرچه کمبودهای بسیاری در زمینه ساماندهی نواحی ساحلی کشور وجود دارد اما با توجه به اینکه اکثر موارد مطرح شده در طرح حاضر در اساسنامه سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل آورده شده است طرح مجدد این موارد در قالب قانونی جدید ضروری بهنظر نمیرسد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]
صفحات پیشنهادی
اظهارنظر کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس درباره یک طرح
اظهارنظر کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس درباره یک طرحمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در اظهارنظر کارشناسی خود درباره طرح تأمین نیروی انسانی دانشگاه فنی و حرفهای کشور و آموزشکدههای زیر مجموعه آن اعلام کرد این طرح دارای بار مالی و مغایر اصل هفتاد و پنجم قانون اساسی است به گزارشمدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی مطرح کرد الحاق بنادر چابهار به منطقه آزاد/پیشرفت 47 درصدی طرح توسعه بندر
مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی مطرح کردالحاق بنادر چابهار به منطقه آزاد پیشرفت 47 درصدی طرح توسعه بندر شهید بهشتیمدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت الحاق بنادر چابهار به منطقه آزاد با حفظ حاکمیت مالکیت و مدیریت بندر توسط سازمان بنادر و دریانوردی در حال انجام است به گمعاون عمرانی استاندار همدان مطرح کرد تعیین تکلیف پروژههای استان همدان
معاون عمرانی استاندار همدان مطرح کردتعیین تکلیف پروژههای استان همدانمعاون عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه همه پروژههای استان همدان تعیین تکلیف میشوند گفت هیچ پروژهای بدون تصمیمگیری نخواهد ماند محمودرضا عراقی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان در زمینه وضعیت عمراظهارنظر کارشناسی مرکز پژوهشها درباره «لایحه الحاق ایران به پروتکل الحاقی به کنوانسیون قرارداد حمل ونقل
اظهارنظر کارشناسی مرکز پژوهشها درباره لایحه الحاق ایران به پروتکل الحاقی به کنوانسیون قرارداد حمل ونقل بینالمللی کالا از طریق جاده راجع به سند حمل الکترونیکیمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در اظهارنظری کارشناسی لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پروتکل الحاقی به کنوانسیونعبدی در گفتوگو با فارس: طرح توسعه بنادر و دریاها در کمیسیون اجتماعی بررسی شد
عبدی در گفتوگو با فارس طرح توسعه بنادر و دریاها در کمیسیون اجتماعی بررسی شدسخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفت طرح شرح وظایف سازمان توسعه بنادر و دریاها به دلیل تصویب اساسنامه آن توسط شورای نگهبان از دستور کار کمیسیون اجتماعی خارج شد و ادامه بررسی طرح بیمه همگانی به جلسه بعد موکولمعاون مهندسی و توسعه شرکت آبفای قزوین خبر داد دریافت بیش از 26 میلیارد ریال اعتبار عمرانی آبفای قزوین از خزانه
معاون مهندسی و توسعه شرکت آبفای قزوین خبر داددریافت بیش از 26 میلیارد ریال اعتبار عمرانی آبفای قزوین از خزانهمعاون فنی مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری استان قزوین از دریافت بیش از 26 میلیارد ریال از اعتبارات عمرانی این شرکت از خزانه در سال جاری خبر داد مجید گلابگیرها امروزطرحهای توسعه ای و عمرانی در دماوند در اراضی غیر کشاورزی صورت گیرد
رودهن طرحهای توسعه ای و عمرانی در دماوند در اراضی غیر کشاورزی صورت گیرد رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان دماوند گفت طرح های توسعه ای و عمرانی در شهرستان دماوند باید در اراضی غیر کشاورزی صورت گیرد حمید رضا خلیلی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن اظهار داشت 700 پروانه بمجری طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی خبر داد پیشرفت 42 درصدی حفاری بخش فراساحلی فازهای 20 و 21 پارس جنوبی
مجری طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی خبر دادپیشرفت 42 درصدی حفاری بخش فراساحلی فازهای 20 و 21 پارس جنوبیمجری طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی از پیشرفت 42 درصدی حفاری بخش فراساحلی فازهای 20 و 21 پارس جنوبی خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از عسلویه غلامحسین گرشاسبی بعد ازطرح های توسعه و عمرانی کشور با توجه به پدافند غيرعامل بايد اجرایی شود
استانها مرکز قزوین جلالي طرح های توسعه و عمرانی کشور با توجه به پدافند غيرعامل بايد اجرایی شود قزوین- خبرگزاری مهر رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت برای جلوگیری از هزینه های اضافی و تسریع در آماده شدن کشور در برابر تهدیدات دشمن باید در همه طرح های توسعه ای و عمرانی کشوراجرای طرح های عمرانی شاخص موجب توسعه نهاوند می شود
اجرای طرح های عمرانی شاخص موجب توسعه نهاوند می شود نهاوند- ایرنا- شهردار نهاوند گفت اجرای طرح های عمرانی شاخص می تواند تغییرات چشمگیری را در مبلمان شهری نهاوند ایجاد کند و این شهر را در مسیر توسعه قرار دهد به گزارش ایرنا شاهین فرجی فر عصر چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه در سابا مشارکت دفتر عمران سازمان ملل متحد انجام میشود اجرا طرح ترسیب کربن در 110 هزار هکتار از عرصههای اسفراین
با مشارکت دفتر عمران سازمان ملل متحد انجام میشوداجرا طرح ترسیب کربن در 110 هزار هکتار از عرصههای اسفراینمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی اعلام کرد طرح ترسیب کربن در 110 هزار هکتار از عرصههای اسفراین اجرا میشود به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد موسی صابری بعد از ظهکلیات طرح مدیریت ساحل و دریا تصویب نشد
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰ ۳۹ رییس کمیسیون اجتماعی از رد کلیات طرح مدیریت ساحل و دریا در این کمیسیون خبر داد عبدالرضا عزیزی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با بیان اینکه کلیات طرح ساحل و دریا به دلیل داشتن بار مالی در کمرئیس جمهور ترکمنستان: تاکید رئیس جمهور ترکمنستان بر توسعه میادین نفت و گاز در ساحل ترکمنی دریای خزر
رئیس جمهور ترکمنستان تاکید رئیس جمهور ترکمنستان بر توسعه میادین نفت و گاز در ساحل ترکمنی دریای خزررئیس جمهور ترکمنستان ضمن بازدید از میدان نفت و گاز مختومقلی واقع در آبهای ساحل ترکمنی دریای خزر بر ضرورت توسعه صنعتی میادین نفت و گاز بخش ترکمنی دریای خزر تاکید کرد به گزارش خبرنگاربا حمایت صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی و دفتر توسعه سازمان ملل طرح «مدیریت یکپارچه منابع طبیعی» ب
با حمایت صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی و دفتر توسعه سازمان مللطرح مدیریت یکپارچه منابع طبیعی به وسعت 20 کیلومتر در هامون اجرا میشودمدیر پروژه بینالمللی منارید سیستان و بلوچستان گفت طرح مدیریت یکپارچه منابع طبیعی به وسعت 20 کیلومتر با حمایت صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی ودادستان مرکز مازندران: طرح ساماندهی ساحل برای صیانت از دریا تشکیل شود
دادستان مرکز مازندران طرح ساماندهی ساحل برای صیانت از دریا تشکیل شوددادستان مرکز مازندران با اشاره به استفاده از ظرفیت جنگل و دریا گفت طرح ساماندهی ساحل برای صیانت از ذخایر خدادادی دریا در مازندران تشکیل شود به گزارش خبرگزاری فارس از بابلسر حجتالاسلام اسدالله جعفری صبح امروزخودداری سخنگوی سازمان ملل از اظهارنظر درباره مشروعیت همه پرسی در کریمه
خودداری سخنگوی سازمان ملل از اظهارنظر درباره مشروعیت همه پرسی در کریمه تهران- ایرنا- در حالی که آمریکا و کشورهای غربی همه پرسی اعلام شده درباره جدایی احتمالی کریمه از اوکراین را غیرقانونی دانسته اند سخنگوی سازمان ملل روز جمعه از اظهارنظر در این زمینه خودداری کرد به گزارش خبرگرئیس جهاد کشاورزی خوزستان: بانکها در پرداخت تسهیلات طرحهای توسعه کشاورزی خوزستان همکاری نازلی دارند
رئیس جهاد کشاورزی خوزستان بانکها در پرداخت تسهیلات طرحهای توسعه کشاورزی خوزستان همکاری نازلی دارندرئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت بانک همکاری بسیار نازلی در پرداخت تسهیلات سال ۱۳۹۲ در رابطه با طرحهای توسعه کشاورزی خوزستان دارند به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز کیخسرو چن-
گوناگون
پربازدیدترینها