واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
انتشار گزارشها درباره شیوع بیماری فلج اطفال دولت پاکستان را نگران کرده است اسلام آباد - ایرنا - انتشار گزارش های جوامع بین المللی و سازمان های حقوقی درباره انتقال بیماری فلج اطفال از پاکستان به کشورهای دیگر و محدودیت های اعمال شده ازسوی دولت پاکستان برای شهروندان , نخست وزیر این کشور را نگران کرده است.
به گزارش ایرنا، ˈمحمدنواز شریفˈ نخست وزیر پاکستان نسبت به سفر برخی اتباع پاکستانی به خارج از کشور در پی انتشار گزارش هایی که در آن پاکستان را عامل سرایت بیماری فلج اطفال به سایر کشورها مقصر دانسته بود؛ ابراز نگرانی کرد.
منابع خبری چهارشنبه اعلام کردند: نواز شریف در نشستی اضطراری و مهم و در دیدار با خانم ˈسائره افضل تاررˈ وزیر مشاور امور خدمات بهداشت پاکستان به عنوان سرپرست کمیته اجرایی پیشگیری از فلج اطفال تاکید کرد که گزارش ها درباره انجام محدودیت های سفر برای اتباع پاکستانی به خارج از کشور پس از مشخص شدن اینکه ویروس فلج اطفال از پاکستان به برخی از کشورها شیوع پیدا کرده؛ باعث نگرانی شدید دولت است.
درعین حال ؛ چالش های بوجود آمده درخصوص اجرای طرح واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق قبایلی ˈوزیرستان شمالی و جنوبیˈ در شمال غرب پاکستان که همواره توسط گروه های مخالف متوقف شده ؛ روند نامطلوبی بر ارائه خدمات بهداشتی توسط ماموران دولت پاکستان برای ریشه کن کردن بیماری فلج اطفال گذاشته است.
پاکستان، افغانستان و نیجریه از کشورهایی هستند که پس از هند، تمرکز و توجه خود را به ریشه کن کردن بیماری فلج اطفال براساس برنامه های سازمان جهانی بهداشت معطوف کرده اند.
سازمان بهداشت جهانی آبان امسال (نوامبر 2013) اعلام کرد که عامل 13 مورد بیماری فلج اطفال در کودکان سوریه از پاکستان سرچشمه می گیرد.
همچنین این سازمان در دی ماه (ژانویه امسال) نیز گفت: از میان 13 مورد گزارش مربوط به بیماری فلج اطفال در کودکان در افغانستان؛ 12 مورد آن بطور مستقیم به شهر پیشاور مرکز ایالت خیبرپختونخوا در پاکستان ارتباط پیدا می کند.
هند نیز در ماه آذر (دسامبر 2013) اعلام کرد که تمام شهروندان پاکستانی برای ورود به هند باید از گواهی واکسیناسیون فلج اطفال برخوردار باشند.
نخست وزیر پاکستان در ادامه سخنانش درباره ریشه کن کردن این بیماری تاکید کرد: مقام ها و مسوولان بهداشتی این کشور باید تلاش ها در مسیر ریشه کن کردن بیماری فلج اطفال را افزایش دهند زیرا اکنون این موضوع وجهه و جایگاه پاکستان را مشخص می کند.
طرح واکسیانسیون فلج اطفال در پاکستان از جمله مناطق قبایلی در شمال غرب کشور با مشکلاتی همچون ممنوع شدن آن توسط شبه نظامیان طالبان که به حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در مناطق قبایلی پاکستان اعتراض دارند، مواجه شده است.
این روند همچنین به خاطر رسواشدن طرح جعلی واکسیناسیون توسط ˈشکیل آفریدیˈ پزشک پاکستانی که با همکاری سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) مخفیگاه اسامه بن لادن رهبر معدوم القاعده در شهر ابیت آباد در شمال غرب پاکستان را شناسایی کرد و همچنین حملات شبه نظامیان به ماموران تیم واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق مختلف این کشور، تحت تاثیر قرار گرفته است.
نواز شریف با ابراز تاسف نسبت به وقوع حوادث تروریستی به منظور هدف قرار دادن ماموران گروه واکسیناسیون فلج اطفال به ویژه قربانی شدن نیروهای امنیتی محافظ این گروه های بهداشتی خاطرنشان کرد: باید از روش های موثر جهت همکاری با نیروهای امنیتی، بزرگان قبایلی و سایر ذی نفعان محلی به منظور اجرای کامل طرح واکسیناسیون فلج اطفال استفاده شود زیرا این اقدامات به نفع کودکان پاکستانی می باشد.
وی با ابلاغ دستوری به مقامات ایالتی به منظور تامین امنیت کامل برای مسوولان و ماموران بهداشت در ارتباط با طرح واکسیناسیون گفت: ما به عناصر افراط گرا و خشونت طلب اجازه نمی دهیم تا افرادی که برای حفاظت و سلامت کودکان مشغول خدمات هستند را مورد هدف قرار دهند.
روز گذشته (سه شنبه) حمله تروریستی مهاجمان ناشناس به گروه واکسیناسیون فلج اطفال در شهر ˈدیره اسماعیل خانˈ از توابع ایالت ˈخیبرپختونخواˈ در شمال غرب پاکستان، منجر به کشته شدن دو مامور پلیس محافظ این گروه شد.
پیش از این نیز در روز 10 اسفند (اول مارس) اقدام تروریستی علیه اعضای گروه واکسیناسیون فلج اطفال و نیروهای امنیتی در بخش ˈلاشورˈ از توابع شهر ˈجمرودˈ در منطقه قبیله ای خیبر باعث کشته شدن 11 مامور محافظ این گروه بهداشتی و زخمی شدن 10 نفر دیگر شده بود.
آساق ** 1095**1392
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]