واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ اسفند ۱۳۹۲ (۱۰:۴۷ق.ظ)
وزير نفت در جمع پژوهشگران صنعت نفت؛ ثروت کشور در طرح هاي بي هدف از بين رفت وزير نفت گفت: چنانچه ضريب بازيافت نفت از مخازن يک درصد افزايش پيدا کند بيش از 7 ميليارد بشکه نفت به توليد و 800 ميليارد دلار به اقتصاد کشور افزوده خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، بيژن نامدار زنگنه در پنجمين جشنواره پژوهش و فناوري صنعت نفت گفت: با توجه به تغييرات پرشتاب امروز، نقش پژوهش و فن آوري اجتناب ناپذير است.
وي ادامه داد: شناخت نقاط کليدي، به توسعه صنعت نفت کمک خواهد کرد و اين بدان معني است که سهم ايران در بازار جهاني حفظ خواهد شد.
وزير نفت تصريح کرد: صنعت نفت به عنوان صنعتي کليدي، نيازمند نگرشي دانش محور است و موفقيت در اين صنعت يعني موفقيت اقتصاد ملي که از اهداف نظام است.
وي خاطرنشان کرد: ساخت نيازهاي صنعت نفت ميسر نخواهد بود مگر با حمايت از سازندگان و پژوهشگران داخلي و وزارت نفت اين مهم را به خوبي درک کرده است.
زنگنه نظام پژوهش فناوري را از عوامل تصميم سازي در صنعت نفت دانست و افزود: اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي در اين بخش، مستلزم انجام پژوهش هاي هدفمند است.
اولويت صنعت نفت؛ افزايش بازيافت نفت از مخازن است
وزير نفت با اعلام نياز صنعت نفت به تعامل با دانشگاه ها در حوزه هاي علوم انساني و اجتماعي گفت: 3 الويت اول صنعت نفت در بخش بالادستي و اولويت ضروري در اين بخش افزايش بازيافت نفت از مخازن است.
وي افزود: تاثير پژوهش در اين بخش، در اقتصاد ملي بسيار اثرگذار بوده و قابل مقايسه با هيچ بخش ديگر اقتصادي نيست.
زنگنه تاکيد کرد: اگر ضريب بازيافت نفت از مخازن يک درصد افزايش پيدا کند بيش از 7 ميليارد بشکه نفت به توليد و 800 ميليارد دلار به اقتصاد کشور افزوده خواهد شد.
ايجاد دوره هاي کارشناسي در رشته هاي بالادستي صنعت نفت
وزير نفت با اشاره به اين مطلب که در سال هاي گذشته نبود کارشناس و رشته دانشگاهي در حوزه بالادستي نفت اين بخش را آزار مي داد، گفت: خوشبختانه در دوران مديريت دکتر توفيقي در وزارت علوم در بسياري از دانشگاه هاي کشور مانند صنعتي شريف، سهند و شيراز دوره هاي دانشگاهي با محوريت حوزه هاي بالادستي شکل گرفت و امروزه در اين نوع رشته ها اساتيد خوبي پرورش يافته اند که مي توانند به بخش نفت کمک شاياني کنند.
وي ادامه داد: با توجه به اينکه افزايش بازيافت نفت در تمام مخازن را دنبال مي کنيم نياز داريم که به صورت قاطع از ايجاد رشته هاي متناسب در دانشگاه ها حمايت شود.
وزارت نفت به دنبال کاهش خام فروشي است
زنگنه اولويت ديگر وزارت نفت را توسعه صنعت نفت در تمام حوزه هاي کاري خواند و افزود: ما بايد از خام فروشي پرهيز کنيم و براي رسيدن به اين مهم بايد بيش از 100 ميليارد دلار سرمايه گذاري جديد در بخش پتروشيمي انجام شود.
وي ادامه داد: ما در کشور مگا پروژه هاي زيادي را برنامه ريزي کرده ايم اما مدير متناسب با اين طرح ها در کشور وجود ندارد.
وزير نفت نا آشنا بودن کارشناسان نفتي رات با مبحث مديريت پروژه يک نقص دانست و افزود: متاسفانه نا آشنا بودن مهندسان ما با مهندسي پروژه، طرح هاي کشور را زمان بر و پرهزينه ساخته است.
ده ها ميليارد هزينه بدون هيچ سودي
زنگنه با اشاره به طرح هاي انجام شده در سال هاي گذشته در حوزه نفت، گفت: در سال هاي گذشته، ده ها ميليارد دلار هزينه کرده ايم تا طرحي را پيش ببريم اما از اين سرمايه گذاري ها هيچ سودي به کشور نرسيده است.
وي ادامه داد: بايد به اهميت اقتصادي انرژي و بهينه سازي مصرف سوخت توجه ويژه کرد زيرا تنها در سال 92 مابه التفاوت قيمت گاز مصرفي در کشور با قيمت جهاني، 80 ميليارد دلار بوده است که اين مبلغ نشان از هدر رفت ثروت ملي دارد.
بودجه مناسب براي بهره وري در سال 93
وزير نفت با اشاره به اين مطلب که در دانشگاه ها بايد بر روي راه هاي اتفزايش بهره وري کار شود گفت: قانون بودجه 93 پول مناسبي را براي بحث بهره وري در اختيار گذاشته است البته شرط تزريق اين پول، افزايش درصد صرفه جوئي با انجام پژوهش هاي جديد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]