تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819099573




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لرستان؛ شاهراه ترانزیتی شمال- جنوب و غرب به شرق کشور/ بارانداز کالاهای اساسی احداث می شود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > غرب > لرستان مهر گزارش می دهد؛
لرستان؛ شاهراه ترانزیتی شمال- جنوب و غرب به شرق کشور/ بارانداز کالاهای اساسی احداث می شود
خرم آباد - خبرگزاری مهر: استان لرستان با قرارگیری در مرکز ثقل ارتباطی کشور به عنوان گلوگاه شاهراه ترانزیتی شمال - جنوب و غرب - شرق محسوب می شود، استانی که قابلیت تبدیل شدن به بارانداز کالاهای اساسی غرب کشور را دارد.



به گزارش خبرنگار مهر، بهره مندی از موقعیت مکانی و جغرافیایی ممتاز به عنوان گلوگاه شمال - جنوب کشور، وجود زیرساخت های مناسب و توان جذب سر ریزهای اقتصادی استانهای همجوار و همجواری با عمده ترین کانون های جمعیتی و قطبهای صنعتی کشور تنها بخشی از قابلیتهای لرستان در حوزه اقتصادی است. موقعیت منحصر به فرد استان لرستان به لحاظ نقش شاخص ارتباطی از دیگر مزایای این استان زرخیز است. لرستان از شمال به استان های مرکزی و همدان، از جنوب به استان خوزستان، از خاور به استان اصفهان و از باختر به استان های کرمانشاه و ایلام محدود می شود. قرارگیری لرستان در مرکز ثقل ترانزیتی کشور موقعیت ویژه استان در بین استانهای یاد شده، لرستان را به عنوان شاهراه ترانزیتی برای ارتباط شمال به جنوب و شرق به غرب کشور تبدیل کرده است.

علاوه بر موقعیت جغرافیایی کم نظیر لرستان وجود زیر ساختهایی مانند فرودگاه، راه آهن، گمرک و .. از لرستان، استانی دارای قابلیتهای لازم برای تبدیل شدن به منطقه مهم و فعال بازرگانی در غرب کشور ساخته است. در این راستا قرارگیری لرستان در مرکز ثقل ترانزیتی موجب شکل گیری ایده راه اندازی بارانداز کالاهای اساسی غرب کشور در این استان شد، ایده ای که در صورت پخته شدن و پیگیری مسئولان امر می تواند منجر به رونق اقتصادی در این استان شود. سالانه 100 هزار تن کالای اساسی وارد لرستان می شود حجت الله بیرانوند رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان در این رابطه به مهر گفت: با توجه به وجود زیرساختهای ریلی در استان سالانه نزدیک به 100 هزار تن کالای اساسی وارد استان می شود که می توان از این ظرفیت برای ایجاد بارانداز کالاهای اساسی غرب کشور استفاده کرد. وی عنوان کرد: در این راستا یک انبار بزرگ مربوط به شرکت غله در استان لرستان وجود دارد که حق انتفاع آن مطابق اسناد موجود با اداره کل راه آهن است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان با بیان اینکه این انبار بزرگ در حاشیه خط ریلی سراسری قرار دارد، افزود: با توجه به نزدیکی این محل به راه آهن می توان از آن به عنوان بارانداز کالاهای اساسی استفاده کرد. اشتغال 1000 نفری در صورت راه اندازی بارانداز بیرانوند با بیان اینکه در صورت راه اندازی این بارانداز برای هزار نفر در لرستان اشتغال ایجاد می شود، افزود: این میزان اشتغال با راه اندازی شرکتهای حمل و نقل ایجاد خواهد شد.

وی عنوان کرد: با راه اندازی این بارانداز کالا لرستان می تواند مسئولیت تامین و حمل و نقل کالاهای اساسی استانهای غرب کشور را بر عهده بگیرد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان با اشاره به اخذ مجوز اولیه راه اندازی این بارانداز کالا یادآور شد: کار ریل گذاری به منظور اتصال این انبار به راه آهن سراسری نیز در حال انجام است و در آینده نزدیک این محل به خط آهن دسترسی پیدا خواهد کرد. بیرانوند با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی که متولی توزیع کالاهای اساسی است مسئولیت انجام کار و تامین کالاهای این بارانداز را متقبل شده است، افزود: در حال حاضر به دنبال تعیین تکلیف بحثهای حقوقی مربوط به این زمین محل بارانداز هستیم تا شرکت بازرگانی دولتی بتواند در این محل سرمایه گذاری کند. وی با بیان اینکه زمین محل بارانداز توسط این شرکت از راه آهن اجاره می شود، عنوان کرد: در این راستا هیئت حقوقی شرکت بازرگانی دولتی نیز برای انجام این کار به لرستان سفر کرده است. اعلام آمادگی اداره کل راه آهن لرستان برای ریل گذاری و حمل کالاها مدیر کل راه آهن استان لرستان نیز در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر عملیات ریل گذاری محل در نظر گرفته شده برای راه اندازی بارانداز کالا انجام شده و مکانهایی که مدنظر بود ریل نصب شده است. محمدی عنوان کرد: در صورتیکه این محل تبدیل به بارانداز کالا شده و کالاهای اساسی در این محل وجود داشته باشد آمادگی لازم برای حمل آن از سوی این اداره کل وجود دارد. وی با بیان اینکه انبار یاد شده نزدیک به پنج هزار مترمربع سالن دارد، افزود: علاوه بر آن زمین بزرگی برای طرح های توسعه این محل دیده شده است.

محمدی عنوان کرد: اداره کل راه آهن لرستان در حال حاضر آمادگی دارد که ضمن اختصاص این محل برای راه اندازی بارانداز کالاهای اساسی غرب کشور نسبت به حمل و نقل این بار اقدام کند. استاندار لرستان: برنامه جامعی برای اجرایی شدن بارانداز کالا تدوین شود این سخنان در حالی مطرح می شود که پیش از این نیز استاندار لرستان با اشاره به طرح راه اندازی بارانداز کالاهای اساسی در لرستان گفته بود که باید برنامه جامعی برای اجرایی شدن این پروژه تدوین شود. هوشنگ بازوند با تاکید بر ضرورت معرفی متولی برای عملیاتی کردن این طرح بیان داشت: در این راستا سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان باید ظرف 20 روز برنامه عملیاتی طرح بارانداز کالا در استان را ارائه کند. وی با بیان اینکه اجرای این گونه پروژه ها به راحتی ممکن نیست و نیازمند همکاری بین بخشی است، یادآور شد: انتظار می رود در اسرع وقت جلسات مربوط به این طرح برگزار و راهکارهای لازم برای عملیاتی شدن آن ارائه شود. به هر روی به نظر می رسد اصل این ایده و اهداف آن در لرستان قابلیت عملیاتی شدن را دارد اما اجرایی شدن آن نیازمند پیگیریهای جدی از سوی مسئولان امر است تا بتوان در یک برنامه زمان بندی مشخص نسبت به راه اندازی بارانداز کالاهای اساسی غرب کشور در لرستان اقدام کرد، موضوعی که در صورت همت متولیان دور از دسترس نخواهد بود.


۱۳۹۲/۱۲/۲۱ - ۰۶:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن