واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سفیر سابق آمریکا در روسیه: بحران اوکراین ضربه بزرگی به روابط مسکو و واشنگتن می زند مسکو-ایرنا- ˈمایکل مک فولˈ سفیر سابق آمریکا در روسیه گفت: بحران اوکراین و مساله کریمه به روابط مسکو و واشنگتن ضربه بزرگ می زند و مقام های روس به این مساله توجه کنند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری ˈآرمنیا نیوزˈ ارمنستان، مک فول روز سه شنبه گفت: پس از ناکامی موافقت نامه 21 ماه فوریه برای حل و فصل بحران اوکراین میان یانوکوویچ و مخالفانش، انتظار پاسخ روسیه می رفت.
سفیر سابق آمریکا در روسیه افزود: در آن زمان من به عنوان سفیر آمریکا در روسیه نگران اجرایی نشدن موافقت نامه 21 فوریه بودم و می دانستم که روسیه به این اقدام مقام های دولت جدید اوکراین پاسخ خواهد داد.
وی توضیح داد: در بحث های مربوط به این موضوع حالت های مختلف واکنش روسیه از جمله پاسخ کنونی این کشور را بررسی کردیم.
به عقیده مک فول ، بحران اوکراین و رفتار روسیه در این مساله به روابط این کشور با آمریکا ضربه سنگینی وارد می کند اما نمی توان این وضعیت را جنگ سرد جدید در روابط دو کشور خواند.
وی افزود: بروز جنگ سرد جدید مطرح نیست زیرا در آن صورت مبارزه ایدئولوژیکی آغاز می شد اما در حال حاضر چنین مبارزه ای بین پوتین و غرب وجود ندارد.
سفیر سابق آمریکا در روسیه یادآورشد: مقام های ارشد روس در مورد یانوکوویچ به شدت عصبانی بودند زیرا وی را سیاستمدار ضعیفی می دانستند. علاوه بر این، آنها بر این باور بودند که ما بصورت عمدی به وی ضربه وارد کردیم و به همین دلیل تغییر حکومت در اوکراین را کودتای دولتی می نامند.
مک فول افزود: پوتین در پاسخ به این اقدام ، به منطقه کریمه لشکرکشی کرد و به نظرم تصمیم روسیه در مورد کریمه با احساسات همراه بود که پس از فرار یانوکوویچ صورت گرفت.
سفیر سابق آمریکا در روسیه گفت: معتقدم اگر موافقت نامه 21 ماه فوریه اجرا می شد، روسیه به منطقه کریمه نیروی نظامی اعزام نمی کرد.
ویکتور یانکوویچ رییس جمهور مخلوع اوکراین و مخالفان غربگرای وی بیست و یکم ماه فوریه امسال با حضور وزیران امور خارجه سه کشور اروپایی موافقت نامه ای امضا کردند که بر اساس آن انتخابات زوهنگام این کشور در دسامبر امسال برگزار می شد.
اما نیروهای سیاسی غربگرای اوکراین با حمایت مالی و رسانه آمریکا و متحدان اش عرصه را بر یانکوویچ تنگ کردند و وی به دلیل ترس از جانش فردای امضا موافقت نامه از کی یف گریخت و به این ترتیب نیروهای سیاسی غربگرای اوکراین برای تمام ساختارهای قدرت در پایتخت مسلط شدند.
پس از این اتفاق روس زبانان منطقه خودمختار کریمه که اکثریت جمعیت دو میلیون و 150 هزار نفری آن را تشکیل می دهند، اعلام کردند که حکومت جدید کی یف را به رسمیت نمی شناسند و برای جدایی از اوکراین و الحاق به روسیه همه پرسی برگزار می کنند.
اروپام/2242**518 **1010
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]