واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ارزش های یک سفر متفاوت - سید جلال دهقانی سفر «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران در حالی صورت گرفته که همزمان ایران و گروه 1+5 در حال برگزاری گفت و گوها برای حل و فصل نهایی موضوع هسته ای ایران هستند.
اگرچه موضوع پرونده هسته ای ایران یکی از محورهای مهم مورد بحث و گفت و گوی نماینده اروپایی با مقامات کشورمان خواهد بود اما این سفر اهمیتی فراتر از مذاکرات هسته ای و برنامه اقدام مشترک دارد و بیانگر نکاتی چند است؛
یک آنکه؛ کاترین اشتون پیش از آن که به عنوان نماینده کشورهای 1+5 شناخته شود، مسئول سیاست خارجی اروپا و به تعبیری وزیر امور خارجه این اتحادیه است. بنابراین سفر چنین شخصیت حقوقی به ایران حائز اهمیت و بیانگر اعتبار، اهمیت و جایگاهی است که جمهوری اسلامی ایران در نظام بین الملل و تعاملات بین المللی داراست.
دوم آن که این سفر بیانگر اهمیتی است که کشور های اروپایی فی نفسه برای ایران قائل هستند و ایران را به عنوان یک قدرت منطقه ای تأثیر گذار و دارای اهمیت استراتژیک می شناسند.
بویژه این که با روی کارآمدن دولت یازدهم محور سیاست خارجی ایران بر مبنای تعامل سازنده پیش رفت و بازسازی روابط با کشورهای اروپایی در کانون این رویکرد قرار گرفت.
سومین نکته سفر خانم اشتون به ایران، پیرامون نقش ایران در مدیریت بحران های منطقه ای خاورمیانه ای معنا می یابد. با توجه به اهمیت خاورمیانه برای اروپا و نیز قرار گرفتن بحران سوریه در رأس بحران های خاورمیانه، نقش این سفر از آن جهت اهمیت می یابد که بیشک در خلال آن رایزنی هایی درباره چگونگی مدیریت این بحران منطقه خاورمیانه در دستور کار مذاکرات اشتون و مقامات ایران قرار گرفته است.
چهارمین وجه اهمیت سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران طبیعتاً با موضوع مذاکرات هسته ای و توافقنامه اقدام مشترک ارتباط دارد.
زیرا این سفر در حد فاصل میان دومین دور مذاکرات کارشناسی و فنی که به تازگی پایان یافته و مذاکرات سطح بالاتری که قرار است 27 اسفند در وین برگزار شود؛ انجام شده است.
بنابر این سفر اشتون به ایران و دیدار او با مقامات کشورمان می تواند زمینه ساز خوبی برای رایزنی های متقابل درباره دستورکار ادامه مذاکرات باشد.
در واقع با توجه به دیدارهایی که کاترین اشتون با رئیس جمهوری ایران و دیگر مقامات ایران داشته است مواضع رسمی ایران در سطح عالی به مقامات اروپایی انتقال داده می شود.
از مجموع این مسائل می توان نتیجه گرفت که این سفر اوج نمایش عزم عالی دو طرف برای استمرار مذاکرات هسته ای، حسن نیت آن ها برای اجرای برنامه اقدام مشترک و جدیت شان برای دست یافتن به توافق جامع و نهایی است.
وجه دیگر اهمیت این سفر تأثیری است که دیدارهای انجام شده بر اعتمادسازی متقابل خواهد گذاشت.
چه این که تبادل نظر طرفین در فضایی خارج از مذاکرات رسمی میان ایران و 1+5 صورت گیرد، می تواند روند اعتماد سازی را تسریع بخشد.
اول**1104
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]