واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کوزوو، رسمیت استقلال از طرف صربستان را شرط عادی سازی روابط خواند بلگراد - ایرنا - وزیر خارجه کوزوو عادی سازی روابط با صربستان را تنها پس از به رسمیت شناختن استقلال کوزوو از سوی حکومت بلگراد امکان پذیر خواند.
به گزارش ایرنا به نقل از منابع خبری، وزارت خارجه کوزوو با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که ˈانور خوجایˈ اخیرا در سفر به برلین و دیدار با نمایندگان پارلمان آلمان، تحقق تمامی مفاد توافق نامه بروکسل، انحلال تمامی نهادهای غیرقانونی صربستان در کوزوو، همگرایی صرب ها در جامعه کوزوو را از جمله شروط مهم برای عادی سازی روابط پریشتینا و بلگراد توصیف کرد.
وزیر خارجه کوزوو همچنین در این دیدار مانع تراشی نکردن صربستان از عضویت کوزوو در ساختارهای اروپایی و سازمان ملل و به رسمیت شناختن متقابل کوزوو و صربستان را از دیگر شروط مهم برای عادی سازی روابط توصیف کرد.
مذاکرات بین نخست وزیران صربستان و کوزوو در بروکسل از اواخر سال 2012 میلادی با میانجیگری مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شروع و تاکنون این مذاکرات در 22 نوبت به منظور عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا برگزار شده است.
از جمله اهداف توافق نامه 15 ماده ای عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا ایجاد شهرداری های مستقل صرب ها در شمال کوزوو بدون دخالت نهادهای دولتی صربستان و مشارکت صرب های کوزوو در فضای سیاسی این منطقه ذکر شده است.
هیات های مذاکره کننده بلگراد و پریشتینا پس از 6 ماه مذاکرات پی در پی در سطح مقام های ارشد سیاسی در بروکسل، سرانجام 30 فروردین 1392 برای عادی سازی روابط و همچنین جهت چگونگی امور خودمختاری جامعه حکومت های محلی صرب های شمال کوزوو توافقنامه 15ماده ای را امضا کردند.
اجرای توافقنامه عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا و چگونگی تشکیل جامعه حکومت های محلی صرب های شمال کوزوو که در نیمه دوم آوریل در بروکسل بین نخست وزیران صربستان و کوزوو امضا شد، از جمله شرایط مهم برای ادامه مراحل ائتلاف اروپایی صربستان و همچنین شروع مراحل عضویت کوزوو در اتحادیه اروپا به شمار می رفت.
دولت کوزوو اخیرا با تصویب لایحه ای برای تبدیل نیروهای امنیتی پلیس به نیروهای مسلح کوزوو عکس العمل شدید صربستان را برانگیخت.
صربستان در اعتراض به مصوبه دولت کوزوو، اقدام دولت پریشتینا را مغایر با قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل خواند و خواستار تشکیل اجلاس فوری شورای امنیت سازمان ملل شد.
تاکنون 106 کشور از جمله آلمان، آمریکا و بریتانیا استقلال کوزوو را به رسمیت شناخته اند و برخی دیگر مانند روسیه، یونان، چین و اسپانیا از به رسمیت شناختن کوزوو به عنوان کشوری مستقل خودداری کرده اند.
صربستان اعلام استقلال کوزوو را قبول ندارد و آن را در تضاد با منشور سازمان ملل متحد و اصول حقوق بین الملل می داند.
بر اساس قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل متحد در ژوئن سال 1999 میلادی، هیات غیرنظامی سازمان ملل قیمومیت کوزوو را به عهده گرفته و نیروهای ناتو موسوم به نیروهای کی فور با هدف برقراری امنیت در این منطقه مستقر هستند.
صربستان با استناد به مفاد قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل که در آن کوزوو بخشی از سرزمین صربستان شناحته شده است، تاکید دارد و در این رابطه از حمایت روسیه و چین به عنوان دو عضو دائم در شورای امنیت سازمان ملل برخوردار است.
اروپام**2061**1392
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]