واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مجری طرح ملی سیکلوترون : دستگاه سیکلوترون را 40 درصد ارزانتر از نمونه های خارجی می سازیم تهران - ایرنا - مجری طرح کلان سیکلوترون (شتاب دهنده های حلقوی) اعلام کرد: اکنون دو مرحله از چهار مرحله ساخت سیکلوترون به اتمام رسیده و قادر هستیم این دستگاه را بین 30 تا 40 درصد ارزانتر از نمونه های خارجی بسازیم.
حسین آفریده روز دوشنبه در حاشیه دومین همایش سیکلوترون پزشکی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: برای خرید یک دستگاه سیکلوترون از خارج کشور باید چهار میلیون یورو پرداخت کنیم که این به جز هزینه های گمرگی و حمل و نقل دستگاه است ،اما درصورت ورود به مرحله ساخت می توانیم دستگاه سیکلوترون را 30 تا 40 درصد ارزانتر از آن دراختیار بیمارستان ها بگذاریم.
وی با بیان اینکه درحال حاضر دو مرحله طراحی مفهومی و طراحی مهندسی سیکلوترون با موفقیت به اتمام رسیده است، گفت: برای تکمیل طرح باید دو مرحله ساخت و نصب و راه اندازی را نیز اجرا کنیم که این امر نیازمند اختصاص 10 میلیارد تومان اعتبار است.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ابراز امیدواری کرد شورای عالی عتف (علوم، تحقیقات و فناوری) و همچنین سازمان انرژی اتمی به عنوان سفارش دهنده طرح، اعتبارات لازم را به موقع تامین کنند تا تاخیری در ادامه طرح سیکلوترون به وجود نیاید.
وی با یادآوری اینکه طرح کلان ملی سیکلوترون که از سوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با همکاری دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه SKKU کره جنوبی به اجرا درآمده است، گفت: در حال حاضر آماده ورود به مرحله ساخت این دستگاه هستیم که امیدواریم با تامین اعتبار لازم، هرچه سریعتر کار ساخت را آغاز کنیم.
آفریده درخصوص مشخصات طرح کلان سیکلوترون توضیح داد: توان این شتاب دهنده 10 میلیون الکترون ولت (EMU) است و برای تولید رادیو داروهای PET (تصویربرداری به روش همزمانی) از آن استفاده می شود.
وی درباره روش کاربرد دستگاه سیکلوترون در تصویر برداری به روش همزمانی توضیح داد: این نوع تصویر برداری به صورت دینامیک بوده و اطلاعات بسیار زیاد و مفیدی از بیمار در اختیار ما می گذارد به طوریکه اگر بیمار در حالت کما باشد این دستگاه به ما می گوید که بیمار در کما، ناراحت یا شاد است.
آفریده با بیان اینکه اینک دو دستگاه سیکلوترون در بیمارستان های کشور (کرج و مسیح دانشوری) وجود دارد که هر دو هم وارداتی هستند، گفت: بیمارستان های کشور حداقل به 50 دستگاه سیکلوترون نیاز دارند که خوشبختانه با دستیابی به تکنولوژی ساخت این دستگاه، توان تولید آن در کشور فراهم شده است.
وی درباره مشخصات فنی دستگاه سیکلوترون در دست ساخت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز گفت: این دستگاه در بخش های مگنت، کاواک، چشمه یونی، کنترل، RF و خط تولید FDS طراحی شده است.
آفریده یادآور شد: شعاع استخراج مگنت 39 سانتیمتر، شعاع قطب آن 45 سانتیمتر و ارتفاع کل آن 104 سانتیمتر و قطر آن 176 سانتیمتر است که در هر مگنت، چهار قطب پیش بینی شده و وزن مگنت به چهار هزار و 207 کیلوگرم می رسد.
علمی (4)**1055**1599
انتهای پیام /*
19/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]