واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ اسفند ۱۳۹۲ (۹:۴۶ق.ظ)
سازندگان مسکن، کيفيت را فداي سود شخصي نکنند عضو انجمن مفاخر معماري ايران و صاحبنظر در حوزه فناوري ساخت با اشاره به رواج غير کارشناسي و بيش از حد استفاده از پکيج هاي ساختماني در سيستم گرمايشي آپارتمان هاي مسکوني طي سال هاي اخير گفت: سازندگان اگر بدنبال کسب منافع اقتصادي بيشتر هستند بايد از راهکارهاي اقتصادي کارشناسي شده و کيفي سازي استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين پرهمت خاطرنشان کرد: واقعيت اين است که به رغم ورود تکنولوژي هايي مانند پکيج به عرصه ساخت و سازهاي کشور، هنوز فضاي مناسب براي نصب اين سيستم در ساختمان ها و آپارتمان هاي مسکوني طراحي نشده است و شهرداريها نيز همچنان در تعريف راهکارهاي اساسي براي تاسيسات ساختماني در سردرگمي به سر مي برند.
وي با تاکيد بر اينکه در زمينه نظارت و کنترل بر نصب تاسيسات گرمايشي مناسب بايد راهکاري اساسي از سوي مسئولان انديشيده شود، گفت: سازندگان مسکن نبايد به خاطر مختصر فضايي که با حذف موتورخانه هاي مرکزي و جايگزيني سيستم پکيج ، مي توانند به عنوان پارکينگ اختصاص داده و جداگانه آن را بفروشند، کيفيت را کاهش دهند و سلامت مردم را به مخاطره اندازند.
پرهمت ادامه داد: راهکار کسب منافع اقتصادي بايد از طريق افزايش کيفيت در ساخت و سازها از سوي سازنده دنبال شود و در اين زمينه درجه بندي ساختمان ها بايد از سوي مسئولان مورد توجه و اجرا قرار بگيرد.
وي با بيان اينکه بساز و بفروش ها امروزه براي بهره وري مالي بيشتر به جاي تامين سيستم موتورخانه مرکزي اقدام به نصب پکيج مي کنند گفت: علاوه بر مباحث مربوط با ايمني و سلامتي و همچنين مديريت بهينه مصرف انرژي از نظر طول عمر و کيفيت عملکرد، سيستم گرمايشي موتورخانه هاي مرکزي را نسبت به پکيج هاي ساختماني ارجح مي دانم.
پرهمت با بيان اينکه اساسا سيستم گرمايشي پکيج بايد به عنوان سيستم گرمايشي رزرو و نه سيستم گرمايشي اصلي در ساختمان ها نصب شود، اظهار کرد: پکيج هاي ساختماني بايد در ساختمان ها حالت رزرو داشته باشند تا در صورت خرابي موتورخانه و تا زمان تعمير آن، به صورت موقت در کوتاه مدت مورد استفاده قرار گيرد.
وي ادامه داد: اما اينکه گرمايش کل ساختمان در تمام زمان ها با استفاده از پکيج صورت بگيرد حداقل براي ساختمان هاي با متراژ کمتر از 120 مترمربع توصيه نمي شود و مسئولان نبايد به اين ساختمان ها اجازه نصب پکيج بدهند.
عضو انجمن مفاخر معماري ايران افزود: از سوي ديگر مسئله مهمتري که در ارتباط با اين پکيج ها مطرح است آنکه پکيج ها براي احتراق به اکسيژن نياز دارند که تمام اين اکسيژن را از محيط داخل آپارتمان مي گيرند و چون براي تامين حرارت گرما يا ابگرم دايما در حال کارکردن هستند، حجم اکسيژني که سهم تنفس ساکنان اپارتمان است اما صرف احتراق پکيج مي شود،خيلي زياد است.
وي خاطرنشان کرد: نکته مهمتر اين است که عمده پکيج هاي ساختماني در آشپزخانه ها نصب مي شوند و اين در حالي است که در اشپرخانه به علت مصرف گار براي پخت و پز، محدوديت اکسيژن به مراتب بيشتر است و بنابراين مخاطرات ان افزايش مي يابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]